VIDEO: BMW Group Classic ne dezvăluie detalii inedite despre legendarul BMW M8 E31

Primul BMW M8 a fost un prototip radical construit pe baza modelului BMW 850i din generația E31. Mașina a fost creată în secret, la începutul anilor ’90, iar BMW a dezvăluit prototipul M8 E31 abia în 2010. Acum, BMW Group Classic ne prezintă pe canalul său de You Tube un clip video care dezvăluie câteva detalii unice ale acestui coupe cu care bavarezii doreau să rivalizeze nivelul de performanță al modelelor Ferrari de la acea vreme.

BMW M8 E31 nu a devenit un model de serie, rămânând doar la stadiul de prototip. Însă legenda sa circulă în continuare. Asta se datorează specificațiilor care sunt impresionante chiar și în comparație cu standardele din prezent. BMW M8 E31 are un propulsor V12 aspirat, de 6,1 litri (6.064 cmc), cu 24 de supape și o admisie făcută complet din fibră de carbon. Motorul produce 640 CP la 7.500 rpm și 650 Nm la 5.600 rpm, conform specificațiilor publicate de site-ul oficial al diviziei BMW M GmbH (bmw-m.com). Cu asemenea resurse, coupe-ul era capabil să ruleze cu peste 300 km/h. Iar cutia de viteze manuală cu trepte și tracțiune spate contribuiau la experiența exaltantă de la volan.

În clipul video publicat de BMW Group Classic se explică faptul că există doar trei exemplare ale acestui motor V12, toate produse în 1990. Inginerii au poziționat propulsorul cât mai spre centrul mașinii și cât mai jos, pentru echilibrarea greutății și un centru de greutate cât mai coborât. Din acest motiv sistemul de lubrifiere al motorului este cu carter uscat. Iar rezervorul de ulei a fost mutat în portbagaj, fiindcă nu mai avea loc sub capotă. Astfel, când uleiul circulă dinspre rezervor către motor îl poți auzi cum trece prin conductele care sunt amplasate în plafon. Este o soluție despre care oficialii BMW spun că nu mai este întâlnită la alt automobil.

Vă invităm să auziți cum torc cei 12 cilindri în clipul video de mai jos:

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account