BMW Motorsport a anunţat detaliile programului său pentru 2016

BMW Motorsport

BMW Motorsport a făcut uz de tradiţionala retrospectivă ce are loc la Muzeul BMW din München (Germania) pentru a-şi prezenta programul pentru sezonul 2016. Pe lângă implicarea în DTM, celălalt capitol important al anului viitor este debutul modelelor BMW M6 GT3 şi BMW M6 GTLM. Noii reprezentanţi ai BMW pe scena competiţională GT se vor confrunta cu adversarii de calibru în cursele GT şi în clasicele de anduranţă din Europa, precum şi cu echipe şi constructori din America de Nord în IMSA WeatherTech SportsCar Championship (WTSCC). De asemenea, BMW M6 GT3 va fi în acţiune şi în Asia şi Australia.

În timp ce echipele BMW Sports Trophy de pe mapamond se vor duela încă o dată pentru victorii de cursă, titluri şi puncte în competiţiile pentru piloţi şi echipe, programul BMW Motorsport Junior, care a fost revizuit, intră în cel de-al treilea an. Ambasadorul mărcii BMW, Alessandro Zanardi (Italia), are în vizor un obiectiv major pentru 2016: Jocurile Paralimpice de vară de la Rio de Janeiro (Brazilia).

„Fără îndoială, vom avea un an 2016 interesant pentru activităţile din motorsport”, a declarat directorul BMW Motorsport, Jens Marquardt. „Dintr-un motiv – BMW va aniversa 100 de ani de istorie -, vom avea o motivaţie suplimentară să reprezentăm cu succes brandul la această aniversare specială. În plus, după multe luni de teste intensive, suntem nerăbdători să vedem BMW M6 GT3 şi BMW M6 GTLM cum îşi fac debutul. Sunt sigur că noi, clienţii şi fanii noştri vom avea parte de multă distracţie cu aceste maşini. Având acest lucru în minte, sunt deosebit de încântat să spun «bun venit» ROWE Racing în familia BMW, ca echipă nou responsabilă pentru înscrierea BMW M6 GT3. Acum, la cel de-al cincilea sezon DTM de la revenirea noastră în competiţie, speranţele noastre se leagă de continuitate în ceea ce priveşte echipele şi piloţii. «Never change a winning team» (Niciodată nu schimbi o echipă învingătoare) este motto-ul nostru pentru 2016, când sperăm să obţinem alte victorii şi titluri.”

BMW Motorsport

DTM: „Never change a winning team”
În 2015, BMW a reuşit să-şi revină după un început dificil de sezon şi să câştige titlul constructorilor în DTM, datorită unui spirit de echipă magnific şi unor performanţe îmbunătăţite de-a lungul anului. Toate cele patru echipe BMW din DTM şi cinci piloţi diferiţi au câştigat curse. Datorită acestui fapt, BMW Motorsport şi-a îndeplinit obiectivul pe care şi l-a impus înainte de startul sezonului: să aibă un succes mai vast cu BMW M4 DTM faţă de 2014. Pentru a-şi continua povestea de succes în DTM, care a făcut ca BMW să câştige şapte titluri dintr-un maxim posibil de 12 trofee din 2012, BMW Motorsport îşi pune speranţele în aceleaşi patru echipe şi aceiaşi opt piloţi ca şi în 2015. Marco Wittmann (Germania), Maxime Martin (Belgia), Bruno Spengler (Canada), Timo Glock (Germania), Augusto Farfus (Brazilia), Tom Blomqvist (Marea Britanie), António Félix da Costa (Portugalia) şi Martin Tomczyk (Germania) vor fi în cockpit în 2016. Cele opt modele BMW M4 DTM vor fi înscrise de echipele RMG, MTEK, RBM şi Schnitzer.

DTM Spielberg - Cursa 2 - Antonio Felix da Costa

WTSCC: echipe şi piloţi cu valoare recunoscută pentru debutul noii maşini
Două versiuni BMW M6 îşi vor face debutul competiţional în IMSA WeatherTech SportsCar Championship (WTSCC): la categoria GTLM, BMW M6 GTLM va fi înscris de BMW Team RLL, care va participa la cel de-al optulea sezon alături de BMW Motorsport. Piloţii nu s-au schimbat faţă de sezonul 2015. Bill Auberlen (SUA), Dirk Werner (Germania), John Edwards (SUA) şi Lucas Luhr (Germania) formează un cvartet impresionant. Ei vor fi susţinuţi de Farfus şi Spengler – piloţi BMW din DTM -, precum şi de Graham Rahal (SUA) la cursa de 24 de ore de la Daytona. O noutate în echipă este Kuno Wittmer (Canada), care a câştigat titlul piloţilor în 2014, la clasa GTLM, şi care va participa, în acest an, la cursele de la Daytona (SUA), Sebring (SUA) şi Road Atlanta (SUA). Turner Motorsport va înscrie două BMW M6 GT3 la categoria GTD. Pilotul oficial BMW Jens Klingmann (Germania) va lua parte la întregul sezon alături de echipa lui Will Turner (SUA). Formula de piloţi de la Turner Motorsport va primi întăriri pentru cursele de anduranţă din partea juniorului BMW Motorsport Jesse Krohn (Finlanda). Formula de piloţi pentru Daytona îi va include şi alţi doi piloţi BMW din DTM, Wittmann şi Martin.

P90204920_highRes

Curse de 24 de ore: echipă nouă şi piloţi experimentaţi
În 2016, cursele de 24 de ore de la Nürburgring (Germania) şi Spa-Francorchamps (Belgia) vor reprezenta încă o dată punctele culminante ale sezonului de anduranţă din Europa. Locul al doilea pe Nordschleife şi victoria de la Spa, ambele reuşit cu BMW Z4 GT3 în 2015, au făcut ca aşteptările să crească pentru debutul modelului BMW M6 GT3 la aceste două curse clasice pe distanţă mare. Ca şi în anii anteriori, BMW Sports Trophy Team Schubert va concura la Nürburgring cu susţinere oficială din partea BMW Motorsport. ROWE Racing se alătură familiei BMW ca echipă nouă cu susţinere oficială pentru ambele curse. Echipa din St. Ingbert (Germania) are o bogată experienţă în competiţii GT şi de anduranţă şi şi-a propus să aibă succes cu BMW încă din 2016, cu modelul BMW M6 GT3. ROWE Racing va participa la cursele de 24 de ore de la Nürburgring şi Spa-Francorchamps, precum şi la întregul sezon din Blancpain GT Series. Ca de obicei, BMW Motorsport va pune la dispoziţie numeroşi piloţi de top pentru cursele de 24 de ore. Piloţii care vor consolida formulele de uzină în 2016 sunt piloţii DTM Martin Tomczyk, Augusto Farfus, Marco Wittmann şi Maxime Martin, piloţii WTSCC Dirk Werner şi Lucas Luhr, precum şi Jörg Müller (Germania), Jens Klingmann, Alexander Sims (Marea Britanie), Richard Westbrook (Marea Britanie), Nick Catsburg (Olanda) şi noul venit Philipp Eng (Austria).

BMW Motorsport

Cursele de client BMW: modele BMW prezente pe mapamond
Noul BMW M6 GT3 va fi în acţiune nu doar la cursele de 24 de ore, ci şi în numeroase competiţii GT de pe mapamond. Acestea includ ADAC GT Masters, IMSA WeatherTech SportsCar Championship, campionatul de anduranţă VLN, Blancpain GT Series, Asian Le Mans Series, International GT Open, campionatele GT al Australiei şi cel Super GT al Japoniei. Datorită acestor participări, maşina va fi prezentă pe patru continente în 2016, urmând a fi înscrisă atât de echipele de client care au concurat cu BMW Z4 GT3, cât şi de grupări de client noi. BMW M235i Racing îşi începe cel de-al treilea sezon, cu un pachet puternic actualizat. În 2016, participanţii în BMW M235i Racing Cup vor beneficia de un comportament mai fin al punţii spate, datorită eleronului spate şi suspensiei sferice. Late componente evoluate, precum sistemul de frânare, vor reduce costurile de funcţionare. Astfel, categoria BMW M235i Racing Cup va rămâne şi în viitor un punct de atracţie al programului BMW Sports Trophy.

bmw m6 gt3

Programul BMW Motorsport Junior: lucrurile bune vin în seturi de trei
Noul concept pentru programul BMW Motorsport Junior s-a dovedit a fi un succes deosebit în ultimii doi ani, care a produs doi câştigători promiţători, Jesse Krohn (Finlanda) şi Louis Delétraz (Elveţia), cărora BMW Motorsport va continua să le susţină paşii în carierele lor. În 2016, o nouă clasă de tineri talentaţi va avea şansa de a beneficia de o pregătite vastă – atât în maşinile de cursă, cât şi în domeniul pregătirii fizice, mentale şi pe simulator.

Alessandro Zanardi: concentrat complet pe Jocurile Paralimpice
Ambasadorul mărcii BMW, Alessandro Zanardi (Italia), se va concentra complet pe apărarea medaliilor de aut la Jocurile Paralimpice de vară din 2016, care vor avea loc la Rio de Janeiro (Brazilia). El este decis să repete succesul obţinut pe handbike la Londra, în 2012. Dat fiind volumul de antrenament pe care îl va avea de efectuat în lunile următoare, Zanardi nu va fi implicat în nici un proiect de motorsport.

BMW Motorrad

Comentarii

©2023 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account