BMW Seria 1 sedan cu tractiune fata va fi lansat in 2017

Modelul BMW Seria 1 sedan revine in atentia presei. Primele zvonuri legate de un Seria 1 sedan au aparut in 2012 si de atunci au mai tot aparut indicatii despre planurile BMW de a construi un sedan mic premium.

Cel mai recent raport in acest sens a fost publicat de Automotive News, care declara ca moelul cu patru usi are nume de cod intern NES (New Entry-Level Sedan) si beneficiaza de viitoarea arhitectura cu tractiune fata, care va fi folosita de o serie de modele BMW, inclusiv cea de-a doua generatie BMW X1.

„Proiectul NES este integrat in planurile noastre de dezvoltare,” ar fi declarat o sursa din interiorul BMW. „Acesta va reprezenta o baza importanta in viitoarea gama Seria 1, mai ales in SUA si China, acolo unde vanzarile de modele sedan mici cu patru usi si premium sunt in crestere. ”

bmw-seria-1-sedan1

BMW cu al sau Seria 1 sedan va intra astfel pe piata premium, alaturi de modelele Mercedes-Benz CLA si Audi A3 Sedan, ambele vehicule cu tractiune fata. Platforma FWD ( nume de cod intern UKL) a fost recent prefigurata de modelul BMW Concept Active Tourer si va fi utilizata si de viitoarea generatie de modele MINI F56. Platforma ofera posibilitatea utilizarii sistemului de tractiune integrala, o combinatie ideala pentru versiunile BMW sedan.

Noua generatie MINI va avea premiera in noiembrie la Salonul auto de la Los Angeles 2013.

BMW Seria 1 sedan urmeaza sa fie lansat in 2017 si va prefigura cea de-a treia generatie Seria 1 hatchback, a carui configuratie cu propulsie spate va fi inlocuita de tractiunea fata.

Se pare ca proiectul NES se afla acum in etapa de planificare strategica, in care designerii si inginerii trebuie sa schiteze detaliile preliminare pentru noul model. Pasul urmator va fi stabilirea unui nume de cod oficial.

Sub capota, BMW Seria 1 sedan va fi propulsat de motoare cu trei si patru cilindri pe benzina cu injectie directa sau diesel common-rail. Ar putea fi lansata si o varianta hibrida.

Fiti la curent cu cele mai noi stiri din lumea BMW si de pe telefonul mobil, accesand m.bmwblog.ro

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account