Mercedes-Benz CLA Shooting Brake

Mercedes-Benz CLA Shooting Brake continuă campania de noi modele menite să ocupe „spațiile” lăsate libere de modelele conevnționale. După lansarea modelului CLA, coupe-ul cu patru uși de clasă medie, Mercedes-Benz prezintă acum CLA Shooting Brake. Așa cum CLA este un produs la scară a modelului CLS, noul Mercedes-Benz CLA Shooting Brake este CLS Shooting Brake, mai mic. Ideea de a aduce un design apreciat și pentru clase inferioare și, prin urmare, la un preț de listă mai redus, nu e deloc rea, cu atât mai mult din moment ce ambele modele ale Clasei CLA arată foarte bine.

Noul Mercedes-Benz CLA Shooting Brake are o lungime de 4.630 mm, o lățime de 1.777 mm și o înălțime de 1.435 mm și va intra în vânzare în luna ianuarie a anului viitor, în timp ce primele comenzi vor putea fi onorate nu mai devreme de luna martie 2105. „Asaltul Mercedes-Benz în clasa mașinilor de familie compacte a început cu noul Clasa B, a continuat cu modelul Clasa A, cu CLA și GLA, iar acum, CLA Shooting Brake vine să mai ocupe un loc într-o nișă în care nu prea are rivali, dar cel mai important este faptul că noul model vine să răspundă plângerilor clienților în legătură cu lipsa spațiului pentru locurile din spate în cazul Clasei CLA. Prin urmare, spațiul la nivelul capului pentru locurile din spate în noul CLA Shooting Brake este de 947 mm, cu 40 mm mai mare decât în cazul lui CLA, iar accesul către aceste locuri este mult mai facil. În plus, volumul portbagajului a crescut și el și variază între 495 de litri și 1.354 de litri atunci când scaunele din spate sunt rabatate.

Mercedes-Benz Shooting Brake

La momentul lansării, CLA a fost cea mai aerodinamică mașinii aflată în producția de serie, cu un coeficient aerodinamic de 0,22. Noul Mercedes-Benz CLA Shooting Brake nu este departe și are un coeficient aerodinamic de 0,26. Gama de propulsoare este și ea generoasă chiar de la momentul punerii în vânzare a noului Mercedes-Benz CLA Shooting Brake și cuprinde două variante diesel și trei pe benzină. Dintre acestea, versiunea CLA Shooting Brake 200 CDI se remarcă prin eficiență și promite un consum mediu de numai 3,9 l/100 km, emisii poluante de 101 g CO2/km, dar și o viteză maixmă de 215 km/h. Toate versiunile de motorizare vor fi echipate în standard cu sistem Start/Stop, iar sistemul de tracțiune integrală 4MATIC va fi disponibil de la lansare pentru versiunea CLA Shooting Brake 250 4MATIC și CLA Shooting Brake 250 Sport 4MATIC, urmând ca din septembrie 2015, tracțiunea integrală să fie disponibilă și pentru motorizările diesel, 200 CDI și 250 CDI.

Mercedes-Benz Shooting Brake

Va fi disponibilă și o versiunea AMG a noului Mercedes-Benz CLA Shooting Brake, care are la bază aceeași motorizare turbo de 2,0 litri ce echipează deja modelele A45 AMG, CLA45 AMG și GLA45 AMG. Mercedes-Benz CLA45 AMG Shooting Brake va dezvolta și el o putere maximă de 360 CP și un moment motor de 450 Nm și va fi echipat cu transmisia automată cu șapte rapoarte AMG SPEEDSHIFT DCT 7. În aceste condiții CLA45 AMG Shooting Brake accelerează de la 0 la 100 km/h în 4,7 secunde, are o viteză maximă de 250 km/h și, oficial, consumă doar 6,9 l/100 km în regim mixt.

CLA 45 AMG

Noul Mercedes-Benz CLA Shooting Brake este cel de-al cincilea model care se alătură gamei Mercedes-Benz în „clasa” mașinilor compacte de familie, iar succesul acestor modele nu poate contestat din momemnt ce în primele 10 luni din 2014 s-au vândut aproximativ 375.000 de modele Clasa A, B, CLA și GLA. În plus, prin lansarea acestor noi modele, Mercedes-Benz își propune să atragă un public nou, mai tânăr și mai activ în comparație cu publicul țintă „clasic” al brandului german.

BMW Motorrad

Comentarii

©2023 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account