BMW M5 CS va fi produs din martie 2021, urmând o dietă de slăbire cu carbon

Site-ul Bimmerpost.com a publicat noi detalii aflate despre BMW M5 CS, modelul care promite să aducă un plus de agilitate supersedanului bavarez.

Conform Bimmerpost.com, varianta BMW M5 CS va fi produsă timp de un an, în intervalul martie 2021 – februarie 2022. Însă, conform informațiilor aflate de Bimmerpost.com, CS-ul nu va aduce și o creștere de putere față de cei 625 CP ai lui BMW M5 Competition. Dar se va distinge prin folosirea mai multor elemente din fibră de carbon, printre care și scaunele tip scoică cu panou posterior din carbon. De asemenea, M5 CS nu va oferi și locul din centrul banchetei spate. Iar jantele pot fi unele speciale pentru acest model. Astfel, se pare că BMW M5 CS va pune accent pe reducerea greutății.

Detalii despre modelul CS raportează și site-ul BMWBlog.com, care menționează la fel un focus pe elemente din carbon. Ar putea primi un nou plafon mai ușor, făcut din plastic ranforsat cu fibră de carbon, precum și un eleron din carbon cu dimensiuni un pic mai pronunțate, care va spori apăsarea aerodinamică la puntea spate. BMWBlog.com, mai precizează că modificările tehnice vor ține mai mult de reglaje speciale pentru suspensii și pentru unitatea de control electronic a motorului. Iar opțional va fi propus un sistem de frânare mai performant, cu discuri perforate care au în compoziție ceramică și carbon.

Așadar, nu se adeveresc zvonurile inițiale, care prefigurau o creștere a puterii până la 650 de cai. Dar o reducere a greutății este oricum binevenită, având în vedere gabaritul lui BMW M5 și faptul că nu de forță brută duce el lipsă. BMW M5 Competition gonește de la 0 la 100 km/h în doar 3,3 secunde, având un V8 care descătușează 625 CP și 750 Nm.

Deși constructorul bavarez nu a confirmat până în prezent că dezvoltă o versiune și mai performantă decât BMW M5 Competition, prototipul variantei CS a fost surprins în repetate rânduri, inclusiv în testele intensive pe circuitul Nürburgring, după cum vedem în clipul publicat de canalul You Tube Automotive Mike.

Totodată, pe contul de Instagram bmwfansschweiz.bfs a fost publicat un clip video care pare să dezvăluie un exemplar BMW M5 CS necamuflat.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account