BMW Seria 4 Gran Coupe este pregătită să debuteze pe piaţa din România

BMW îşi extinde încă o dată portofoliul cu BMW Seria 4 Gran Coupé, pregătit pentru debutul pe piaţa din România în a doua parte a lunii iunie cu preţuri începând de la 31100 Euro fără TVA pentru versiunea BMW 418d Gran Coupe, propulsată de un motor diesel de doi litri şi o putere maximă de 105 kW/ 143 CP. Noul BMW Seria 4 Gran Coupe este o premieră absolută pentru marcă – primul coupe cu patru uşi din clasa medie. După lansarea versiunilor BMW Seria 4 Coupé şi Cabriolet, Gran Coupé este al treilea model al noii game BMW Seria 4. Prin proporţiile sale atletice este mai lung, mai lat şi mai dinamic decât orice alt model de clasă medie BMW din istorie. Combinaţia unică între silueta sveltă a unui coupé cu două uşi cu funcţionalitatea oferită de cele patru uşi şi spaţiul generos, inclusiv un portbagaj cu hayon lat, reprezintă o prezenţă unică, specială în segmentul premium.

BMW_Seria4_GC_31

Concept unic de eleganţă şi funcţionalitate

BMW Seria 4 Gran Coupé oferă pasagerilor, datorită configuraţiei cu patru uşi, un acces uşor în automobil. Uşile sunt fără ramă şi dispun de particularităţile de design specifice coupé-urilor BMW de clasă medie ceea ce accentuează eleganţa conceptului auto. În timp ce acest model împărtăşeşte aceeaşi lungime, lăţime, ampatament şi ecartament cu versiunea coupé în două uşi, linia acoperişului de la BMW Seria 4 Gran Coupé este mai lungă cu 112 milimetri şi coboară uşor spre partea spate a automobilului. Mai mult, silueta este mai înaltă cu 12 milimetri pentru a oferi mai mult spaţiu la nivelul capului şi un confort superior în partea din spate a habitaclului. Acest aspect contribuie la creşterea spaţiului pentru cap la toate locurile şi la amplificarea sentimentului general de spaţialitate interioară. Totodată, consolele faţă şi spate scurte, ampatamentul lung în comparaţie cu lungimea automobilului şi habitaclul dispus în spate sunt amprente specifice BMW care completează echilibrul perfect al designului caroseriei şi apariţia elegantă a maşinii, inspirate de rafinatul BMW Seria 6 Gran Coupé. „Preluând indiciile de la un BMW coupé de mari dimensiuni, noul BMW Seria 4 Gran Coupé combină o siluetă dinamică şi subţire cu funcţionalitatea şi spaţiul suplimentare din partea spate a habitaclului,” explică Won Kyu Kang, responsabil design exterior pentru BMW Seria 4.

BMW_Seria4_GC_21

Eleganţa funcţională a modelului cu 4+1 locuri este evidenţiată de instrumentele rotunde proeminente, cu tehnologie „black panel” şi monitor iDrive flat-screen. Deschiderea hayonului lat şi portbagajul spaţios uşurează încărcarea şi descărcarea bagajelor. Un plus de flexibilitate este conferit şi de spătarul banchetei, rabatabil 40:20:40. Volumul maxim al portbagajului este de 1.300 de litri şi este „best-in-class” dacă se ia în calcul actuala ofertă de coupé-uri cu patru uşi din segmentul premium. Hayonul este echipat standard cu mecanismul de deschidere/închidere electrică pentru confort maxim, iar funcţia Smart Opener poate fi comandată pentru ca deschiderea/închiderea hayonului să se realizeze prin mişcarea piciorului.

BMW_Seria4_GC_24

Inima BMW Seria 4 Gran Coupe – motorizările BMW TwinPower Turbo

La lansare, BMW Seria 4 Gran Coupe este disponibil cu 4 motorizări pe benzină şi 2 motorizări diesel, cu puteri între 105 kW/ 143 CP şi 225 kW/ 306 CP. Toate propulsoarele dispun de cea mai nouă tehnologie BMW TwinPower Turbo care permite controlul precis al amestecului de aer şi combustibil pentru un consum redus, dar şi un răspuns sportiv de la cea mai mică turaţie. Alături de beneficiul unei eficienţe remarcabile, mulţumită şi pachetului de tehnologii BMW EfficientDynamics, toate motoarele îndeplinesc standardele EU6 în privinţa emisiilor, ceea ce elimină costurile pentru timbrul de mediu la înmatriculare.

Cea mai accesibilă versiune este BMW 418d Gran Coupe, disponibilă pentru 31100 Euro fără TVA. Aceasta dispune de un propulsor diesel de 2 litri şi 105 kW/ 143 CP pentru a  asigura o acceleraţie 0-100 km/h în 9,2 secunde (9,1 secunde cu cutia automată cu 8 trepte) în contextul unui consum mixt măsurat conform standardelor UE de numai 4,5 litri pentru 100 km.

BMW_Seria4_GC_26

Un alt model care beneficiază de propulsorul diesel de doi litri este BMW 420d Gran Coupe, disponibil la preţul de 33600 Euro fără TVA pentru versiunea cu tracţiune spate, sau 35700 Euro fără TVA pentru versiunea cu tracţiune intergrală inteligentă BMW xDrive. Motorul care dezvoltă 135 kW/ 184 CP asigură un sprint 0-100 km/h în 7,7 secunde (7,5 cutie automată) şi un consum mixt de 4,6 litri per 100 km pentru ambele versiuni de cutii.

Oferta de propulsoare pe benzină include 420i (4 clindri, 2 litri, 135 kW/ 184 CP, 7,6 secunde 0-100 km/h, consum 6,1 litri per 100 km) disponibil pentru 31200 Euro fără TVA , 428i (4 clindri, 2 litri, 135 kW/ 184 CP, 6,1 secunde 0-100 km/h, consum 6,6 litri per 100 km) disponibil pentru 35900 Euro fără TVA şi 38000 Euro fără TVA pentru versiunea xDrive şi vârful de gamă 435i (6 cilindri, 3 litri, 225 kW/ 306 CP, 5,2 secunde 0-100 km/h, consum 7,5 litri în versiunea echipată cu cutie automată).

BMW_Seria4_GC_9

Cutia automată cu 8 trepte este o componentă tot mai apreciată la BMW. Asigură performanţe mai bune pentru acceleraţii comparativ cu o cutie manuală şi performanţe de consum mai bune. În acelaşi timp, asigură un confort semnificativ crescut în utilizarea cotidiană. Deja aproximativ 4 din 5 modele achiziţionate în segmentul compact la BMW sunt echipate cu această opţiune.

Personalizare şi opţiuni de echipare

Interiorul BMW Seria 4 Gran Coupé reprezintă eleganţa şi rafinamentul combinate cu o ergonomie remarcabilă. Toate butoanele de control sunt configurate pentru a oferi conducătorului acces optim la ele. Stratificarea – gruparea elementelor funcţionale în structuri orizontale succesive – îmbunătăţeşte ergonomia şi accentuează orientarea spre conducător tradiţională BMW. Liniile din cockpit se extind prin intermediul uşilor faţă şi al montanţilor B în partea din spate a habitaclului. Acestea creează un sentiment de unitate care cuprinde locurile faţă şi cele spate, aşa cum o fac şi tranziţiile panourilor interioare ale uşilor. Forma locurilor de pe banchetă aminteşte de aspectul a două scaune individuale, dar „suprafaţa consolei” dintre acestea – tapiţată şi ea – poate fi folosită pentru un al treilea pasager pentru o configuraţie de 4+1 locuri. Combinaţia de materiale şi calitatea deosebită a execuţiei definesc ambianţa premium de la bordul noului BMW Seria 4 Gran Coupé. Varianta standard a modelului, dar şi cele trei linii opţionale de design (Modern, Luxury şi Sport) şi pachetul M Sport permit o personalizare remarcabilă a automobilului. Programul BMW Individual, disponibil chiar de la lansarea pe piaţă, include opţiuni pentru crearea unui automobil exclusivist cu pachete speciale de tapiţerie cu piele a interiorului, culori pentru exterior şi jante de 19 ţoli, din aliaj uşor.

BMW_Seria4_GC_41

Întreaga gamă de opţiuni BMW ConnectedDrive poate fi comandată pentru BMW Seria 4 Gran Coupé. Printre punctele de atracţie sunt sistemul de navigaţie Professional, Head-Up Display BMW integral color, High Beam Assistant (asistare a fazei lungi) cu efect anti-orbire, Active Protection (pregătire automată a automobilului în caz de accident iminent sau frânări puternice) şi cea mai recentă generaţie a tempomatului activ cu funcţie Stop & Go. Tehnologia inovatoare de interfaţă permite o integrare uşoară în automobil a terminalelor smartphone. Cu ajutorul acesteia, selecţia de aplicaţii (precum AUPEO! sau Deezer) este în continuă extindere. Aceasta oferă avantajul că funcţii noi pot fi adăugate automobilului prin simpla instalare a acestora pe telefonul mobil.

BMW_Seria4_GC_57

Galerie FOTO:

Foto: BMW

 

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account