BMW Seria 6 2012: randare realizata de Car and Driver

Salonul auto de la Paris va gazdui anul acesta premiera mondiala a noului BMW Seria 6 2012. Prezentat sub forma de concept, noul Seria 6 este una din cele mai interesante masini BMW prezentate anul acesta. Dupa dezvaluirea noului X3, Seria 6 devine cel mai vechi model din gama si din acest motiv improspatarea designului actual este mult asteptata.

Noul design exterior are multe elemente in comun cu conceptul BMW Gran Coupe dezvaluit la Salonul auto de la Beijing anul acesta. Chiar daca ambele masini vor ajunge in productia de serie, noul Seria 6 va fi promovat ca un coupe super elegant si sportiv, in timp ce Gran Coupe este o masina cu patru usi din controversata categorie „coupe cu patru usi”.

Dupa designul din 2003 prezentat de actualul Director de design al BMW, Adrian Van Hooydonk, iata ca noul Seria 6 ne prezinta o noua abordare, cu o infatisare mai supla si o estetica mai fluida.

Masina este mai lunga si mai lata decat generati actuala si va avea console spate mai scurte si o linie a caroseriei mai joasa. Infatisarea mai musculoasa va fi prezenta si la partea fata si la spate, iar farurile de tip corona vor sublinia si mai mult evolutia designului BMW.

Din perspectiva motorizarilor, noua Seria 6 va avea o combinatie de motorizari pe benzina si diesel. Varful de gama va fi modelul 640d, propulsat de motorul diesel N57 turbo cu sase cilindri, ce produce 306 CP. Modelul 650i va fi cea mai puternica motorizare oferita, si va fi propulsat de motorul V8 Twin-turbo de 4,4 litri intalnit la celelalte modele BMW 50i. .

Desi in trecut au circulat zvonuri nefondate despre faptul ca M6 va lipsi din viitoarea gama, si chiar daca BMW nu a confirmat nimic oficial, sursele noastre indica faptul ca M6 va fi lansat la sfarsitul lui 2012, propulsat de un motor similar celui de pe viitorul M5.

[Sursa foto: Car and Driver ]
BMW Motorrad

Comentarii

©2023 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account