Noul Clasa E Coupe vs Seria 6 Coupe: cine se aseamănă, se adună?

Noul Clasa E Coupe vs Seria 6 Coupe

Noul Clasa E Coupe vs Seria 6 Coupe este un comparativ foto care pune față-n față două coupe-uri premium, care țintesc practic către același tip de client. Totuși, în timp ce Mercedes-Benz Clasa E Coupe este un model nou-nouț, Seria 6 Coupe are ceva vechime pe piață. Dar asta nu înseamnă că e depășit.

Noul Clasa E Coupe vs Seria 6 Coupe este un comparativ care nu ar fi avut rost în cazul generațiilor precedente. Dar acum, odată cu schimbările majore ale gamei de modele Mercedes-Benz, lucrurile revin puțin la normal. Despre noul Clasa E Coupe am vorbit deja aici, iar mașina a câștigat mult în dimensiuni față de generația precedentă, astfel că intră în horă cu Seria 6 Coupe.

Noul Clasa E Coupe vs Seria 6 Coupe: motorizări

În momentul de față, așa cum spuneam și într-un articol precedent, noul coupe de la Mercedes-Benz nu are foarte multe variante când vine vorba despre motorizări. Practic, la momentul prezentării sale, E Coupe are doar patru motorizări disponibile, dintre care una singură diesel și restul pe benzină. Din aceastea însă, una singură are șase cilindri, adică versiunea E 400 4MATIC. Prin comparație, Seria 6 Coupe nu are niciun motor cu patru cilindri, astfel că versiunea 640i este cea mai cuminte dintre cele pe care BMW le pune la dispoziție. Acesta este și motivul pentru care am ales în cazul comparativului „noul Clasa E Coupe vs Seria 6 Coupe” versiunile E 400 4MATIC și 640i xDrive. Probabil că începând din luna martie a anului viitor, atunci când vor începe livrările propriu-zise pentru Clasa E Coupe, modelul va primi și alte motorizări.

Noul Clasa E Coupe vs Seria 6 CoupePrima diferență pe care o putem observa este configurația motoarelor. Chiar dacă ambele modele au propulsoare de 3,0 litri, cu șase cilindri, Seria 6 Coupe îi are dispuși în linie, în timp ce E Coupe profită în continuare de configurația în V. Cu 320 de cai-putere la 5.800 de rotații pe minut și cu 450 Nm disponibili încă de la 1.300 de rotații pe minut, 640i xDrive accelerează de la 0 la 100 km/h în 5,2 secunde, are o viteză maximă limitată electronic la 250 km/h și promite un consum mixt de 7,9 l/100 km. De cealaltă parte, E 400 4MATIC dispune de 333 CP la 5.250 rpm și de 480 Nm de la 1.600 rpm, astfel că sprintul 0-100 km/h durează 5,3 secunde, viteza maixmă este tot 250 km/h, în timp ce consumul mediu este de 8,1 l/100 km. De menționat este că ambele modele sunt echipate cu transmisii automate și cu sisteme de tracțiune integrală și, în timp ce BMW oferă această motorizare și fără xDrive, în cazul lui E Coupe deocamdată nu poți opta pentru această motorizare decât în combinație cu 4MATIC.

Noul Clasa E Coupe vs Seria 6 CoupeDeși are o vârstă care începe să-și spună cuvântul, Seria 6 Coupe ne demonstrează din nou că BMW știe cum să construiască mașini rapide. Deși are mai puțini cai, mai puțin cuplu și este și ceva mai lung, coupe-ul bavarez este mai rapid decât E Coupe cu 0,1 secunde în cazul sprintului 0-100 km/h și promite un consum mediu mai mic cu 0,2 l/100 km. De sigur, aceste lucruri nu pot fi considerate atât de importnate încât să poți lua o decizie doar bazându-te pe aceste două aspecte. Ce-i drept, încă nu avem prețurile pentru noul E Coupe, însă suntem destul de siguri că cele ale motorizărilor cu șase cilindri vor fi similare cu cele ale Seriei 6 Coupe. De exemplu, versiunea 640i xDrive are un preț de listă ce pornește de la 86.460 de euro, cu TVA inclus, în timp ce versiunea 640d xDrive (313 CP) pornește de la 90.360 euro, cu TVA inclus.

Noul Clasa E Coupe vs Seria 6 Coupe: dimensiuni

Noul Clasa E Coupe este mult mai mare decât generația precedentă, lungimea totală crescând cu 123 mm, ampatamentul cu 113 mm și lățimea cu 74 mm comparativ. Acesta este și unul dintre principalele motive pentru care Clasa E Coupe țintește acum către Seria 6 Coupe. Între cele două modele există mici diferențe la capitolul dimensiuni, însă nimic considerabil. De exemplu, cu o lungime totală de 4.894 milimetri, Seria 6 Coupe este cu 68 de milimetri mai lung decât Clasa E Coupe. Surprinzător însă, E Coupe are un ampatament mai lung 18 milimetri decât Seria 6 Coupe, ceea ce înseamnă automat că și consolele față/spate sunt mai scurte decât ale coupe-ului bavarez. Cert este faptul că ambele modele au proporțiile unor coupe-uri clasice, iar cei care vor sta pe locuri din spate nu vor fi deosebit de fericiți în niciunul dintre cazuri.

Noul Clasa E Coupe vs Seria 6 CoupeNoul Clasa E Coupe vs Seria 6 Coupe: interior și tehnologie

Este evident că noul coupe al celor de la Mercedes-Benz este mașina mai tehnologizată și mai ancorată în prezentul obsedat de tehnologie și de sisteme de asistență. De exemplu, Clasa E Coupe poate fi echipat cu o suspensie pneumatică, lucru ce nu există pe lista de dotări ale Seriei 6 Coupe. În plus, la capitolul sisteme de asistență, Clasa E Coupe câștigă categoric lupta pentru că vine cu o gamă extrem de bogată. Ce-i drept, peste Seria 6 Coupe a trecut mai bine de jumătate de deceniu, iar într-o lume în care tehnologia avansează extrem de rapid este normal să vedem aceste diferențe. Dar, ținând cont de ulimele zvonuri legate de viitorul Seriei 6 suntem convinși că lucrurile se vor schimba odată cu modelul nou.

Noul Clasa E Coupe vs Seria 6 Coupe
În plus, interiorul lui E Coupe este impresionant din toate punctele de vedere și, chiar dacă Seria 6 Coupe a fost cel mai bine finisat și echipat model din gama BMW pentru mulți ani, acum nu putem spune că noul E Coupe nu are un interior mai atractiv.

Noul Clasa E Coupe vs Seria 6 Coupe: concluzie

În continuare Seria 6 Coupe este modelul care oferă motorizări mai performante și pune mai mult accent pe sportivitate. Clasa E Coupe vine cu trei motorizări de 2,0 litri cu patru cilindri în linie și cu o singură motorizare V6, ceea ce înseamnă că, cel puțin deocamdată, nu există opțiunea unor motorizări cu adevărat puternice, așa cum este cazul pentru 650i sau, de ce nu, M6. Totuși, Clasa E Coupe este mașina mai nouă și care promite să îmbine tehnologia cu un design și cu un rafinament tipic pentru Mercedes-Benz. Seria 6 Coupe va primi un mic upgrade în primăvara anului viitor, însă nu va fi suficient pentru a egala nivelul tehnologic al Clasa E. De aceea, până la un nou coupe bavarez, Clasa E Coupe câștigă această luptă. Cu singura condiție de a nu căuta motorizări foarte puternice. Tu ce părere ai? Avem dreptate ori ba? 🙂

Noul Clasa E Coupe vs Seria 6 CoupeDescoperă colecția de lifestyle BMW M și alege-ți accesoriul perfect:

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account