BMW X1 – Tot răul spre bine

BMW X1

În câteva săptămâni, BMW va lansa cea de-a doua generație a lui BMW X1. Era și momentul să se întâmple asta. Generația actuală a primit un facelift în 2012, care este ușor depășit de noile modele și de tehnologiile implementate recent. Din primele randări, realizate de același grafician talentat și obsedat de Photoshop de la Autobild, ne dăm seama că viitorul BMW X1 va fi total diferit de generația actuală. Iar modificările sunt cât se poate de aproape de adevăr, deoarece randările sunt bazate pe ultimele fotografii spion surprinse cu BMW X1 în timpul testelor.

În primul rând, designul caroseriei se va schimba total. BMW renunță la forma alungită și „îndesată” și îi oferă lui X1 o ținută nouă, mai elegantă și demnă de nomenclatura X. În partea din față se poate observa o grilă mai mare decât a generației actuale, blocuri optice mai alungite (și mult mai atrăgătoare), linii de design mai agresive și o ușoară tentă elegantă specifică, de altfel, multor modele din lineup-ul BMW. În partea din spate avem un design familiar, asemănător cu cel al Seriei 2 Active Tourer, cu stopuri LED alungite, dar cu o formă mai accentuată și mai bine definită.

BMW X1

În cel de-al doilea rând, BMW promite un nou interior, care va beneficia de materiale și tapițerii noi și de un design proaspăt, mai bine proporționat. Astfel, viitorul BMW X1 va oferi mai mult spațiu și mai multe gadget-uri.

BMW X1 va fi construit pe noua platformă UKL1 dezvoltată de constructorul bavarez, ceea ce implică o tracțiune față standard, cu sistemul de tracțiune integrală xDrive disponibil opțional pentru unele variante de motorizări. Motoarele pentru noul BMW X1 vor fi împrumutate de la noua gamă MINI și BMW Seria 2 Active Tourer. Ne așteptăm astfel la un motor în trei cilindri, 1.5 litri benzină, de 136 CP, unul în patru cilindri, 2.0 benzină, de 231 CP, un diesel în patru cilindri, 2.0 litri, de 150 CP și probabil încă o variantă de motorizare diesel mai performantă.

Producția celei de-a doua generații X1 va începe în luna iulie a acestui an și va fi disponibilă în showroom-uri din luna octombrie.

Sursă foto: Autobild

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account