VIDEO: BMW ne prezintă cum face ultimele reglaje fine ale noului M3

BMW M ne dezvăluie într-un clip video cum viitorul BMW M3 continuă testele intense înainte de debutul din această toamnă. Acestea combină antenamentul sportiv cu lecțiile de maniere pe șosele publice.

Lansarea noilor generații BMW M3 Sedan și BMW M4 Coupé este programată pentru luna septembrie a acestui an, după cum a confirmat deja Markus Flasch, CEO-ul BMW M GmbH. Așadar, cum pregătirile pentru lansare se apropie vertiginos, ingineri și piloții de teste fac ultimele reglaje fine pentru ca aceste modele de performanță să taie virajele precis ca un briceag, dar să fie plăcute și confortabile pentru utilizarea de zi cu zi pe șosele diverse.

În clipul prezentat pe canalul You Tube al BMW M suntem invitați la un tur cu noul BMW M3 pe solicitantul circuit Nurburgring (Nordschleife). Sedanul pare să se distreze pe “caruselul” de asfalt, unde îi sunt testate reflexele. Pe circuit se merge cu și fără sistemul de control al stabilității, se testează direcția, ABS-ul, suspensiile și mișcările caroseriei, balansul aerodinamic.

Dar M3-ul trebuie să fie versatil și să servească foarte bine ca mașină cu comportament ascultător și confortabil pe drumurile publice. De aceea, testele includ multiple trasee, cu destule șosele care au asfalt cariat, pentru ca reglajele suspensiei să ofere un nivel înalt de confort.

În clip ne sunt prezentate și secvențe din testele de iarnă, unde sistemul de tracțiune integrală M xDrive este pus la grea încercare, spre bucuria piloților, care fac patinaj artistic dezvoltând noul M3. Ni se explică faptul că prototipurile au sisteme de măsurare a coeficientului de frecare dintre anvelope și carosabil.

Noul BMW M3 este și primul din istoria acestui model de legendă pentru BMW, care va fi oferit atât în variantă cu tracțiune spate, cât și cu tracțiune integrală M xDrive. De asemenea, vor exista configurații cu transmisie automată, sau cu o cutie de viteze manuală. Iar motorul de 3 litri cu 6 cilindri este preluat de la BMW X3 M și BMW X4 M. Ca și în cazul SUV-urilor, propulsorul va livra 480 CP pentru versiunea de bază și 510 CP pentru modelul Competition.

Prototipul de pre-producție BMW M3 prezentat în acest clip oficial poartă destul de mult camuflaj. Însă, putem remarca faptul că M3 nu preia grila frontală cu dimensiuni mari a noului BMW M4 Coupé. Cel puțin acest prototip are grila de dimensiunile celei pe care o vedem la Seria 3. Însă rămâne de văzut dacă până la urmă va adopta și M3 grila mare.

Mai jos puteți vedea un link direct către un cont de Reddit.com care a publicat o poză neoficială cu noul BMW M4 surprins complet necamuflat.

G22 M4 from BMW

 

BMW Motorrad

Comentarii

©2021 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account