BMW Z4 Coupe primește un V10 de 8,3 litri

BMW Z4 Coupe

BMW Z4 Coupe este una dintre acele mașini care pot ocupa un loc în garajul de vis oricărui pasionat. Iar dacă în ecuație intră și litera „M”, atunci lucrurile sunt și mai frumoase.

Totuși, există oamenii pentru care nici măcar puterea unui Z4 M nu este suficientă, motiv pentru care aplică metode alternative și, cel puțin în cazul de față, una destul de originală. În loc să apeleze la supraalimentare, oamenii au apelat la un Dodge Viper, căruia i-au scos inima din piept și transplantat-o sub capota acestui BMW Z4 Coupe.

BMW Z4 Coupe

Lansat într-o perioadă în care lumea auto prezenta tot felul de fantezii, Dodge Viper a venit sub capotă cu motor V10 de 8,3 litri, a cărui putere ajungea, în varianta SRT-10, la 600 CP. Suficient de mulți pentru un sprint 0-100 km/h în sub 4,0 secunde și pentru o viteză maximă de 325 km/h. Un oarecare tip din Germania a hotărât că acest motor de 8,3 litri ar sta foarte bine sub capota un BMW Z3 Coupe, așa că a făcut tot ce a știu el pentru a îngrămădi cei 10 cilindri sub capota aparent micuță. Transmisia a rămas una manuală, așa că acest german oarecare a reușit să construiască un BMW Z4 Coupe cu un V10 de 8,3 litri care transmite tot ce are roților spate. Evident, la o așa putere, frânele stock ale unui BMW Z4 Coupe nu puteau face față și a mai avut loc un transplat, unul destul de atipic. Adică un Audi R8 a donat sistemul de frânare, iar interiorul a fost golit de tot ce avea și i s-a adăugat un roll-cage.

BMW Z4 Coupe

Partea cea mai interesantă este că această mică bestie este pusă la vânzare și poate fi găsită pe ebay.com și are un preț de 49.500 de euro. Nu ne dăm seama dacă e mult sau puțin, dar în cazul ăsta fiecare cal-putere acestui BMW Z4 Coupe cu motor de Dodge Viper ar costa cam 80 de euro.

 

 

BMW Motorrad

Comentarii

©2021 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account