Campania „Joy is BMW” implementată în România

macheta_joy_is_bmw_medium_1600x22633

„Joy is BMW” este cel mai important demers internaţional de marketing al mărcii din ultima perioadă. Îmbrăcat sub forma unei campanii de imagine, marchează, alături de multe premiere, startul unei transformări în comunicarea mărcii. Din 20 august campania demarează oficial şi în România cu prezenţă pe TV, print şi online sub sloganul „Bucuria este BMW”.

Pentru o marcă al cărei claim a rămas neschimbat de mai bine de 40 de ani – “Freude am fahren”/ “Sheer driving pleasure”/“Plăcerea de a conduce” – o campanie construită pe mesajul „Joy is BMW” se plasează foarte aproape de valorile sale primordiale.

„Am vrea să ne reorientăm clienţii către plăcerea de a conduce, creând asocieri emoţionale cu aceasta. Ne considerăm un producător de automobile capabil să stârnească emoţie prin produsele noastre, realizând o conexiune între emoţia umană a bucuriei şi plăcerea de a conduce un BMW eficient şi dinamic”, a declarat Dr. Norbert Reithofer, Preşedinte al Consiliului de Administraţie BMW AG.

Campania este menită să aducă în prim plan „bucuria” ca valoare principală a mărcii şi să o îmbogăţească, alături de experienţa de la volanul unui automobil BMW, cu atribute noi:
– Performanţă eficientă prin BMW EfficientDynamics. BMW este în acest moment cel mai de succes producător de automobile în reducerea consumului şi a emisiilor de CO2, dar îşi păstrează toate atributele sportive ale mărcii.
– Focus pe design. Designul este un factor esenţial în poziţionarea unei mărci. Iar studiile au arătat că designul este şi unul din principalii factori de achiziţie a unui BMW.
– Bucuria, dincolo de plăcerea de a conduce. Bucuria de a profita de tehnologie avansată, bucuria de a deţine un produs de excepţie, bucuria frumosului.

Conceptul creat de agenţia americană GSD&M Idea City oferă o platformă pentru a reorienta comunicarea mărcii către o latură mai emoţională. Începând cu campania demarată în această vară, conceptul “Joy is…” va oferi suportul pentru a prezenta toate mesajele mărcii, de la lansarea de produse noi, până la mesaje de after sales.

Două dintre cele mai importante produse ale mărcii sunt deja tot sub acest semn. Campania BMW Z4 din primăvară a fost construită cu sloganul “An Expression of Joy”, în timp ce BMW X1 va prelua un concept asemănător.

În acelaşi timp “Joy is …” este o umbrelă care aduce şi o nouă formă a comunicării BMW. Aceasta se materializează printr-un set comun de parametrii care construiesc elementele vizuale – de la cele care definesc în detaliu modul în care este poziţionată o imagine într-o machetă de print, până la elemente vizuale noi în comunicare. Astfel, într-o perioadă în care BMW are în program prezentarea pe piaţă a unei game tot mai extinse de modele, se doreşte asigurarea unei vizibilităţi cât mai bune a mărcii printr-un mesaj constant şi coerent.

În acelaşi timp campania oferă pentru marcă un set de premiere importante. Este pentru prima dată când se foloseşte o singură agenţie la nivel internaţional şi este prima campanie care se preia în toate pieţele BMW la nivel mondial. GSD&M Idea City a deţinut contul BMW USA din 2005 şi s-a remarcat prin lucrări creative precum „Company of Ideas” sau recenta campanie diesel.

Sub sloganul „Bucuria este BMW”, România este prima ţară din Europa Centrală şi de Est unde va rula campania. Orientată către BMW EfficientDynamics, campania se va desfăşura în principal pe TV, cu susţinere pe print şi online, cu start oficial pe 20 august. Pentru România, agenţia de creaţie este TBWA/Merlin şi agenţia de media-buying Initative România.

Campania pe TV este programată în intervalul 20 august – 20 septembrie cu spoturi pe ProTV, Antena1, Realitatea TV şi Discovery Channel. Sunt programate alternativ spoturi de 60’’ şi 30’’, în special pentru intervalul orar 19:00 – 24:00. Spoturile poartă marca unică a vocii actorului Marcel Iureş, cel care a dublat constant spoturile BMW din ultimii doi ani.

Noile modele BMW Seria 5 Gran Turismo şi BMW X1, anunţate pentru octombrie 2009, îşi vor face apariţia în premieră în acest spot, cu apariţii surpriză de două secunde fiecare.

Un proiect special de mini-filme-uri despre tehnologia BMW desfăşurat pe National Geographic completează prezenţa pe TV.

„Este o campanie importantă pentru noi, pentru că aduce foarte multe noutăţi în modul în care ne construim comunicarea. Avem în punct central două coordonate foarte importante – TV şi o construcţie inovativă pe online. Într-o piaţă puternic orientată către campanii de preţ, aducem ceva nou, care corespunde imaginii premium a mărcii. Avem mare încredere că va fi o campanie foarte vizibilă,” a declarat Nina Brătfălean, marketing manager BMW Group România.

În premieră pentru BMW în România, o campanie amplă de online deschide comunicarea „Joy is BMW”. Este vorba de un concurs de artă şi design desfăşurat în parteneriat cu site-ul www.visualart.ro. Susţinut de premii importante, miza concursului este să genereze o expoziţie legată de tema „Joy is BMW”. Aceasta are programat vernisajul pe 23 octombrie la galeria Cafe Verona [sub_carturesti], din centrul Bucureştiului.
Mai multe informaţii găsiţi la www.visualart.ro/joyisbmw

Pe partea de print, campania este targetată în special pe publicaţii de business, cu trei versiuni de ad-uri.

BUCURIA ÎNSEAMNĂ SĂ TRĂIEŞTI, NU DOAR SĂ VISEZI.
Bucuria este resortul nostru interior. Ne gândim la ea, visăm la ea şi o căutăm în tot ceea ce facem. Însă cea mai mare Bucurie o trăim atunci când visele nu rămân doar vise, ci se transformă în realitate. Bucuria nu se mulţumeşte doar cu un vis împlinit. Bucuria dă viaţă viselor.

BUCURIA PREFERĂ «ŞI», NU «SAU» .
Bucuria nu aderă la filozofia lui SAU. Una SAU alta. Acum SAU niciodată. Bucuria nu vrea sa fie nevoită să aleagă. Bucuria vrea să aibă totul. Vrea să aibă ŞI carieră, ŞI familie. ŞI o promovare, ŞI o vacanţă. ŞI emoţie, ŞI eficienţă.
În acelaşi fel se defineşte şi BMW EfficientDynamics: eficienţa maximă ŞI cele mai scăzute emisii de CO2 din fiecare clasă, în paralel cu cea mai intensă plăcere de a conduce. Tehnologia BMW EfficientDynamics este ŞI puternică ŞI sensibilă. ŞI jucăuşă, ŞI matură. De aceea, la volanul oricărui model BMW te-ai afla, trăieşti o aventură completă. Bucuria este suporterul oficial al lui ŞI.

BUCURIA NU FACE COMPROMISURI
Bucuria este într-o luptă permanentă pentru aflarea răspunsurilor. Şi foloseşte provocarea întrebărilor ca pe o armă puternică: Se poate mai eficient? Se poate mai multă putere şi mai puţine emisii? Se poate o caroserie mai uşoară? Răspunsul este BMW EfficientDynamics – cea mai bună soluţie din segment la capitolul eficienţă şi emisii de CO2, intensificând în acelaşi timp plăcerea de a conduce. EfficientDynamics îi oferă Bucuriei cele mai inovative automobile pentru prezent şi viitor. Bucuria iubeşte întrebările, mai ales când răspunsul este BMW Seria 3.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=boes872jEU4[/youtube]
BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account