Claudiu David prezintă oficial noile BMW X5 M şi BMW X6 M

Cu noile BMW X5 M şi BMW X6 M, BMW M GmbH impune încă o dată etalonul în segmentul modelelor de înaltă performanţă Sports Activity Vehicle (SAV) şi Sports Activity Coupé (SAC). Pilotul român Claudiu David, singurul instructor non-german care face parte din echipa internaţională BMW Driving Experince, a avut privilegiul să fie protagonistul unui film oficial de prezentare a noilor modele.

Claudiu a testat cele două modele pe Autódromo Internacional Algarve, din Portugalia, un circuit care se remarcă cu diferenţe mari de nivel şi este astfel foarte solicitant atât pentru maşini, cât şi pentru pilot.2016-BMW-X5M-X6M-31

Noul BMW X5M şi noul BMW X6M sunt două maşini într-adevăr impresionante. Pot sa afirm cu toată responsabilitatea că BMW X5 M şi BMW X6 M au cea mai bună manevrabilitate şi stabilitate dintre toate maşinile din lume în categoria lor. Mai mult de-atât, ele sunt mult mai manevrabile şi mai stabile faţă de multe alte maşini sport. Este facinantă stabilitatea în viraje care, în final, se traduce şi prin siguranţă maximă. De asemenea, impresionantă este şi frânarea acestor maşini. Pentru că puterea mare precum şi acceleraţiile rapide trebuie şi oprite într-o distanţă cât mai mică. BMW X5 M şi BMW X6 M excelează şi la acest capitol.2016-BMW-X5M-X6M-39

Cum arată, cât consumă sau cât costă sunt deja argumente subiective, poate nu eu sunt cel mai în măsură să apreciez. Eu sunt pilot şi driver trainer şi, din punctul de vedere al condusului, BMW X5 M si BMW X6 M stabileşte nivelul de referinţă în lume.

BMW X5 M si BMW X6 M sunt două maşini fabuloase. Practic cine alege să conducă o astfel de maşină are tot. Confort, spaţiu, eleganţă, putere, siguranţă, ergonomie, tot. Cum le-aş descrie pe scurt? Sunt maşinile complete”, a povestit Claudiu despre experienţa lui de condus cu cele două modele.Claudiu David2016-BMW-X5M-X6M-23

Despre Claudiu David şi colaborarea cu BMW

Claudiu David are o experienţă impresionantă la volanul maşinilor de curse. Este campion naţional de raliuri şi s-a remarcat şi în Campionatul Mondial FIA WRC cu un debut spectaculos. A acumulat experienţă şi pe circuit şi se poate mândri şi cu o licenţă NASCAR de pilotaj. Colaborarea cu BMW a început-o exact acum şapte ani, la sfârşitul anului 2007, cu demonstraţii pentru presă tot cu un model M care tocmai debuta la acea vreme – BMW M3 Coupé.

Ulterior, alături de BMW, a organizat o serie lungă de demonstraţii de presă sau teste pentru clienţi. A fost implicat şi în proiecte speciale, aşa cum a fost demonstraţia cu BMW Seria 1 xDrive pe o pârtie de schi sau recordul de consum absolut stabilit cu BMW Seria 5 520d xDrive: un consum de 4,0 l/100 km obţinuţi la dubla traversare a României cu un plin de combustibil.Test_consum_520d_xDrive_Dubla_traversare_a_Romaniei

În 2011, în urma absolvirii Academiei BMW de instructori Driving Experince cu cele mai bune rezultate de la înfiinţarea acesteia, a devenit BMW International Senior Driver Trainer. La scurt timp a fost cooptat în echipa internaţională de elită a BMW Driving Experience, fiind şi singurul non-german până anul acesta. În această calitate, Claudiu participă constant la evenimente internaţionale ale mărcii, pe multe circuite şi în locaţii din întreaga lume, cu cele mai performante şi spectaculoase modele BMW. „Îmi place să spun că fac parte dintr-un comando – Comando BMW Driving Experience. Suntem trimişi oriunde în lume pentru implementarea cunoştinţelor noastre de driving training. Câteodată merg singur, câteodată în echipă de doi sau chiar mai mulţi driver traineri. Aterizăm pe un aeroport, mergem la locaţie, setăm totul conform normelor BMW Driving Experience, oferim participanţilor o experienţă de condus unică în cea mai mare siguranţă, dupa care strângem tot şi zburăm într-o altă locaţie”, explică Claudiu.

Din acest an a format în România o echipă de instructori profesionişti care au absolvit toţi Academia BMW. Cu baza pe Aerodromul Militar de la Siliştea Gumeşti, proiectul Emotions by Motion este acum o echipă de profesionişti, gata să susţină cu success orice BMW Driver Training sau driving experience.

Am acumulat o experienţă unică în motorsport şi în proiecte internaţionale alături de BMW. Acum vreau să aduc această experienţă tot mai mult şi în România”, a încheiat Claudiu.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account