Cum ar fi dacă mașina ta ți-ar putea spune culoarea semaforului?

BMW Group dă naștere unui nou proiect bazat pe lumea virtuală a aplicațiilor, devenind astfel și primul constructor care implementează EnLighten App în interfața sa de infotainment. Ce face mai exact această aplicație? Ei bine, în primul rând te ajută.

Ca parte a sistemelor de comunicare Car2x si Car-to-Infrastructure, sisteme ce permit o comunicare între vehicule și/sau între vehicule și infrastructură, aplicația EnLighten App afișează pe ecranul iDrive-ului culoarea semaforului pe care urmează să-l întâlnești pe traseu. Mai mult, este prezentă și o numărătoare inversă până a schimbarea culorii semaforului. Mai mult, ținând cont de viteza de deplasare a automobilului, EnLighten App poate face recomandări legate de viteză, astfel încât tu să prinzi culoarea verde la următorul semafor. Până aici toate bune și frumoase, dar apare și o parte mai puțin bună. Nu-i așa că dacă vezi semaforul din față și EnLighten App îți spune că mai sunt 5-6 secunde de verde vei începe să accelerezi tocmai pentru a nu sta la roșu? Și uite așa vei ajunge să depășești limita de viteză, să forțezi semaforul și așa mai departe. Desigur, într-o lume ideală toată lumea respectă limitele legale de viteză, doar că în realitate lucrurile stau puțin diferit.

201105-P90076425-zoom-orig

Oricum, deocamdată, aplicația este disponibilă doar în câteva orașe din SUA – Portland, Eugen și Salt Lake City -, dar poate fi instalată pe orice automobil care este echipat cu funcția Apps, indiferent de data de aplicație. Până ca această aplicație să funcționeze la nivel mondial vor mai trece ani buni și poate până atunci și limitele de viteză vor fi respectate. Oricum, EnLighten App avertizează șoferul printr-un semnal sonor la schimbarea culorii semaforului, așa că nu poți spune că n-ai văzut. Intereseant este și fapul că, acolo unde interesecțiile sunt prevăzute cu semafoare diferite pentru fiecare direcție de deplasare, prin acționarea semnalizării, aplicația știe unde vrei să mergi și îți va afișa informațiile pentru semaforul care te privește. În teorie, EnLighten App va ajuta la reducerea consumului, la scăderea emisiilor poluante, dar și la fluidizarea traficului. În practică, s-ar putea să vedem foarte multe mașini trecând glonț prin intersecții.

EnLighten App este o aplicație dezvoltată de Conected Signals și poate fi descărcată printr-un click aici.

 

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account