Dezvoltare durabilă: noi distincţii pentru BMW Group

Dezvoltarea durabilă este una dintre preocupările cele mai importante ale BMW Group. Este demonstrată constant prin portofoliul de modele care înglobează cel mai extins set de măsuri pentru reducerea consumului şi emisiilor – BMW EfficientDynamics.

La fel de important, BMW este constructorul cu cea mai mare experienţă în implementarea acestor măsuri, de 5 ani oferind standard pe modelele sale sisteme precum recuperarea energiei la frânare, sistem Auto Start-Stop sau managementul inteligent al echipamentelor electrice. În portofoliul actual BMW Group, 30 de modele se încadrează în limita de 120g CO2 per km şi 70 de modele în limita de 140g CO2 per km.

Dezvoltarea durabilă este însă un element definitoriu şi pentru procesul de producţie. Reducerea consumului de electricitate şi apă, a emisiilor sau a cantităţii de deşeuri nereciclabile în procesul de producţie, sunt toate rezultate ale unor investiţii consecvente de amploare. Aşa este cazul uzinei de la Spartanburg, USA, cu proiectul intitulat „Gas to Energy” care fost lansat în 2003 şi extins în 2009 în urma unei investiţii de 12 milioane $. Se preconizează că această soluţie asigură o reducere a emisiilor de CO2 cu 92 000 tone pe an, echivalentul plantării cu copaci a unei suprafeţe de 93 km pătraţi anual.

Anul trecut, BMW Group a câştigat numeroase premii pentru angajamentul faţă de dezvoltarea durabilă. Compania a fost declarată, pentru al şaptelea an consecutiv, cel mai sustenabil constructor auto în Dow Jones Sustainability Index. În ultimii zece ani, BMW Group a fost prezentă constant în FTSE4Good, unul dintre cele mai importante clasamente ale companiilor cu dezvoltare durabilă. În 2011, BMW Group a obţinut primul loc în rândul constructorilor auto şi în clasamentul CDP Global 500.

Lider al clasamentului dezvoltării durabile Sustainalytics pe 2011: BMW Group compania DAX cu cea mai bună dezvoltare durabilă.

Încă o dată, BMW Group este liderul listei companiilor DAX 30®. Acesta a fost rezultatul unui studiu efectuat pe mai multe domenii de Sustainalytics, agenţia internaţională de apreciere a gradului de dezvoltare durabilă. BMW Group a primit 83 de puncte dintr-un maxim de 100 de puncte – îşi confirmă astfel locul întâi deţinut din 2009 şi îşi îmbunătăţeşte punctajul general cu aproape nouă puncte.

Arne Philipp Klug, analist al dezvoltării durabile în cadrul Sustainalytics, explică: „Motivele acestei reuşite sunt soliditatea programelor pe care compania le derulează cu angajaţii şi sistemul de gestiune a lanţului de furnizori – ambele orientate spre dezvoltare durabilă. De asemenea, BMW Group a făcut o reducere substanţială a emisiilor CO2 de la flota de automobile noi”.

Dr. Rainer Feurer, director BMW Group pentru strategie şi planificare corporate, s-a arătat încântat de rezultat: „Performanţele noastre în studiul de dezvoltare durabilă Sustainalytics dovedesc că angajamentul nostru pentru sustenabilitate se îndreaptă în direcţia corectă – împreună cu întregul lanţ de valori. Dezvoltarea durabilă are un rol foarte important pentru noi şi este parte integrantă a strategiei corporate pe termen lung”.

Studiul Sustainalytics este realizat din doi în doi ani şi este considerat unul dintre cele mai importante de acest gen. Evaluarea ia în calcul trei domenii: mediul, responsabilitatea socială şi managementul. Aproximativ 80 de criterii sunt evaluate la fiecare companie: de la standardele sociale din lanţul de furnizori până la aspectele de mediu ale producţiei. Criteriile sunt evaluate în funcţie de factorii specifici industriei.

BMW Group a primit premiul pentru cel mai bun raport de dezvoltare durabilă: locul întâi într-un top cu 150 de companii mari din Germania.

În clasamentele realizate de Institutul de Cercetare Economică Ecologică (IÖW) şi Future e.V. privind rapoartele de dezvoltare durabilă pe anul 2011, BMW Group a obţinut primul loc pentru „Sustainable Value Report”.

Clasamentul IÖW/Future al rapoartelor de dezvoltare durabilă este considerat ierarhia numărul 1 în Germania în ceea ce priveşte acest gen de rapoarte. În cadrul clasamentului sunt evaluate calitatea şi conţinutul rapoartelor de dezvoltare durabilă ale celor mai importante 150 de companii germane din industrie şi servicii, precum şi anumite întreprinderi mici şi mijlocii. Analiza pune accent pe criterii precum aspectele de mediu ale producţiei, responsabilitatea din cadrul lanţului de furnizori şi interesele angajatului. Clasamentul are susţinere din partea Ministerului Federal al Muncii şi Afacerilor Sociale şi de Consiliul German pentru Dezvoltare Durabilă.

Jana Gebauer, director de proiect pentru clasamentul IÖW/Future, a declarat despre raportul BMW Group privind dezvoltarea durabilă: „Punctele forte ale raportului BMW Group sunt reprezentate de analiza sistematică a principalelor provocări durabile, accentul structurat şi rezumatul scurt ale realizărilor durabile. Reprezintă cea mai bună practică cu privire la cerinţele esenţiale de calitate a raportării. Studiul oferă cititorilor o imagine vastă, dar detaliată a realizărilor durabile ale companiei şi furnizează răspunsuri concise la cele mai importante întrebări într-un mod care permite compararea acestora în timp”.

Bill McAndrews, director BMW Group pentru strategie corporate şi comunicare: „Suntem încântaţi că am primit această recunoaştere – în special pentru că noi considerăm «Sustainable Value Report» ca instrument principal de comunicare a realizărilor şi obiectivelor noastre. Faptul că prezentăm subiectele într-o manieră simplă şi uşor de înţeles – în ciuda complexităţii sale – a fost important pentru noi. Chiar dacă raportul nostru se adresează în principal experţilor, dorim ca publicul larg să aibă parte de un acces facil la subiectul dezvoltării durabile”.

[Sursa: BMW]

Fiti la curent cu cele mai noi stiri din lumea BMW si de pe telefonul mobil, accesand m.bmwblog.ro

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account