Vom vedea oare un presedinte nou la conducerea BMW Group, incepand cu 2016?

2016 va fi un an de sarbatoare si de tranzitie pentru BMW Group

BMW va sarbatori in 2016 100 ani de la inceputurile marcii. BMW aproape a disparut in 1919, a fost aproape ‘inghitit’ de Daimler Benz in 1959, si s-a ‘impiedicat’ putin in 1999, cand s-a terminat intelegerea cu Rover. Dar din 2007 de la introducerea Strategy One, BMW a avut performante remarcabile.

Din acest punct de vedere probabil ca si urmatorii 100 ani vor fi la fel de fascinanti ca si primii, pentru BMW Group.

P90058423

Anul 2016 va reprezenta pentru BMW inca un eveniment major, terminarea mandatului Dr.-Ing Norbert Reithofer ca Presedinte/CEO. El va trebui sa fie inlocuit, cu exceptia situatiei in care Consiliul Supervizor nu ia decizia sa extinda varsta de pensionare dincolo de 60 ani.

P90054099

Rolul unui Presedinte intr-o organizatie poate varia de la a fi un rol critic pana la unul decorativ, in functie de companie. Daca tinde spre critic, atunci experienta acestuia in companie si relatiile cu angajatii cheie, mai ales din departamentele de productie si cercetare, sunt conditii de baza in alegerea unui candidat pentru aceasta functie.

Lista de candidati posibili la pozitia de Presedinte BMW este probabil restransa la cei care sunt in prezent membri in Consiliul de administratie, desi ar putea exista si alti candidati care nu au fost inca desemnati sa faca parte din comitetul executiv.

Echipa BMWBLOG este de parere ca pe lista de potentiali candidati vor fi oameni care au fost implicati in planificarea/supervizarea operatiunilor de productie, si care au actionat intr-una din cele doua piete principale non-europene pentru BMW, China sau SUA. La acest moment sunt sapte membri ai Consiliului de administratie care raporteaza Presedintelui, din care sase au ecxperienta in sectorul tehnic/de productie.

Din cei sase, in 2016 doi vor avea varsta peste limita de pensionare (presupunand ca aceasta ramane stabilita la 60 ani – daca nu, presupunem ca Dr. Reithofer ramane CEO). Doar unul singur dintre ei va avea mai putin de 60 ani in 2016. si anume Harald Kruger. Si alte publicatii, precum Automotive News, au scris despre faptul ca e posibil ca Harald Krüger sa fie urmatorul CEO BMW, dupa Dr. Reithofer.

BMW-Harald-Krueger

Desi este prea devreme pentru o confirmare a desemnarii lui Harald Krüger ca viitor CEO al BMW in 2016, alegerea sa ar avea sens, tinand cont de parametri de selectie relevanti pentru BMW.

harald-krueger

Articol scris de Hugo Becker | BMWBlog.com

Fiti la curent cu cele mai noi stiri din lumea BMW si de pe telefonul mobil accessand m.bmwblog.ro

BMW Motorrad

Comentarii

©2020 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account