Din 2022, toate uzinele BMW Group din Germania vor produce și mașini cu propulsii electrice

„Până la sfârşitul anului 2022 fiecare dintre fabricile noastre germane va produce cel puţin un automobil full electric”, declară Milan Nedeljković, membru al Consiliului de Administraţie al BMW AG, responsabil cu producţia.

Această decizie face parte din strategia BMW Group de a dezvolta pe plan mondial producția de automobile cu propulsii pur electrice. Anul acesta, uzina chineză din Dadong a început să producă şi BMW iX3, care poate fi deja comandat, inclusiv în România. CLICK AICI pentru detalii despre prețurile lui BMW iX3 în România.

BMW Group a anunțat în repetate rânduri că până în 2023 gama sa va include 13 automobile cu motorizare 100% electrică. SUV-ul electric BMW iX a fost dezvăluit în 11 noiembrie și va intra în producţie la uzina BMW din Dingolfing din a doua jumătate a anului 2021. CLICK AICI pentru a vedea toate pozele și informațiile despre BMW iX.

Tot din 2021, BMW va construi gran coupe-ul electric i4 la uzina din München. Iar BMW Group confirmă faptul că variantele full electrice ale noului BMW Seria 7 şi ale viitorului BMW Seria 5 sunt gata şi ele să intre în producţie la Dingolfing. De asemenea, următoarea generație BMW X1 va fi și ea disponibilă inclusiv cu propulsie pur electrică. Iar producția sa va avea loc din 2022 la uzina din Regensburg.

Nu în cele din urmă, din 2023, uzina BMW Group din Leipzig, care din 2013 a produs modelul electric BMW i3, va produce și viitoarea generație MINI Countryman, cu motorizare termică, dar şi full electrică.

Desigur, dezvoltarea gamei de modele electrice trebuie susținută cu extinderea capacității de producţie a sistemelor de propulsie electrice. Astfel, BMW Group anunță că investeşte în echipamente de producţie pentru transmisii electrice cu nivel mare de integrare şi baterii de înaltă tensiune la Centrul de Competenţă pentru Producţia de Sisteme de Propulsie Electrice din Dingolfing. În plus, locaţiile din Leipzig şi Regensburg instalează echipamente pentru producţia de module de baterii şi baterii de înaltă tensiune începând cu 2021. În paralel, compania creşte şi capacitatea de producţie pentru carcasele e-drive la uzina din Steyr.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account