Grand Racing Legends pe marile ecrane începând cu 9 februarie.

E timpul ca filmele de la Hollywood despre maşini cu 19 trepte să fie înlocuite cu poveşti adevărate, ale unor oameni care şi-au jucat rolul vieţii la volanul unor maşini de curse adevărate, care nu au avut luxul unor duble sau dubluri. Grand Racing Legends este o ecranizare care-ţi va hrăni curiozitatea, pasiunea pentru motorsport, dar şi cultura generală.

Azi am fost la film. La ora 10 dimineaţa eram la Grand Cinema Entertainment de la Băneasa Shopping City pentru a viziona două filme dedicate mai puţin maşinilor şi mai mult oamenilor de la volan. Unul dintre ei este legendarul pilot român Marin Dumitrescu, sau Bunicul cum îl alintă unii. Bunicul Marin Dumitrescu a împlinit astăzi 97 de ani, iar de ziua lui a primit cadou un documentar realizat de colegii noştri din presa auto, Eduard Baban şi Cătălin Oprea. A durat cinci ani pentru a fi pus cap la cap, timp care trece altfel pentru un om peste 90 de ani. „Cursa vieţii mele” spune povestea lui Marin Dumitrescu, un om despre care putem spune că este primul tuner din România şi personajul care mai târziu a influenţat nume impoertante din motorsportul românesc – Titi Aur, Ştefan Vasile sau Claudiu David. Bunicul Marin Dumitrescu nu este cel mai cunoscut pilot român, probabil nici cel mai talentat, dar poveştile pe care ţi le spune şi modul în care ţi le spune fac deliciul acestui documentar. Nea Marin este un personaj savuros pe care merită să-l asculţi fie pentru nişte sfaturi bătrâneşti, dar foarte actuale, fie pentru poantele pe care le ţine întotdeauna la el. Dacă nu mergeţi pentru poveste, atunci puteţi merge pentru a învăţa puţină istorie despre motorsportul românesc în perioada interbelică sau cea comunistă, pentru un hohot de râs sau pentru BMW-ul 328 cu care a câştigat cursa de la Sinaia în 1950. Avem multe de învăţat din povestea lui Marin Dumitrescu şi sperăm să-i fie recunoscute toate meritele pentru tot ce a făcut în motorsportul românesc.

Grand Racing Legends (4)

A doua parte a ecranizării Grand Racing Legends se numeşte „NO LIMITS” şi îi este dedicată lui Alessandro Zanardi, pilot de Formula 1 şi campion de IndyCar, care în urma unui accident din 2001 a rămas fără ambele picioare. NO LIMITS este despre limitele pe care Alessandro Zanardi continuă să şi le doboare, în ciuda nefericitului eveniment, despre coechipieri şi echipă, despre maşini şi curse, dar acţiunea principală se concentreză în jurul pregătirilor echipei BMW pentru cursa de 24 de ore de la Spa, unde Alessandro Zanardi participă alături de coechipierii săi, Bruno Spengler şi Timo Glock la volanul unui BMW Z4 GT3.

Grand Racing Legends (1)

Documentarul este realizat de aceiaşi oameni care anul trecut ne-au adus pe marile ecrane Adrenalin, un film documentar despre anii de glorie din cursele DTM, despre piloţi legendari care au concurat la volanul unor BMW-uri pentru glorie, spectacol şi adrenalină. Proiectul, pregătit de Grand Cinema Entertainment, Băneasa Shopping City şi BMW Group România, va fi disponibil publicului cu o primă proiecţie pe 9 februarie. Biletele pot fi deja rezervate pe site-ul Grand Entertainment. Vizionare plăcută!

 

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account