Încă o dată, BMW Group este liderul european în reducerea consumului de combustibil şi al emisiilor CO2

EfficientDynamics este cel mai eficient program de reducere a emisiilor CO2 în traficul auto. Prin realizarea unei reduceri de 10,2 procente în ultimul an în privinţa consumului de combustibil şi a nivelului de emisii CO2, BMW Group a realizat încă o dată cel mai mare progres, în termeni de eficienţă, dintre toţi producătorii de automobile prezenţi pe piaţa europeană în anul 2008.

Acesta este rezultatul unei analize furnizate de Federaţia Europeană pentru Transport şi Mediu (T&E), care confirmă cu claritate – ca şi în ultimii doi ani – performanţele remarcabile ale strategiei BMW EfficientDynamics. Cu o medie a emisiilor CO2 de 154 grame per kilometru, automobilele BMW şi MINI se situează cu mult înaintea tuturor celorlalţi producători premium în ceea ce priveşte emisiile, depăşind chiar şi constructorii europeni de volum, precum şi numeroşi alţi constructori de automobile care pun mare accent în portofoliul lor pe automobile mici.

BMW Group datorează poziţia de lider la nivel Europei unei utilizări timpurii şi intense a tehnologiilor ce susţin eficienţa pentru întreaga gamă de modele. Prin introducerea unor concepte precum Recuperarea Energiei Frânelor (Brake Energy Regeneration), funcţia Auto Start Stop, indicatorul punctului de schimbare a vitezelor, control activ al flapsurilor din fantele de admisie a radiatorului, pneurile cu rezistenţă redusă la ruliu şi sisteme auxiliare electrice controlate inteligent, actualele modele BMW şi MINI oferă un echilibru deosebit de bun între consumul de combustibil şi performanţe în segmentele din care fac parte. Gama de modele deosebit de eficiente se întinde de la MINI Cooper D (80 kW/110 CP), cu un consum mediu de combustibil – conform standardelor UE – de 3,9 litri/100 kilometri şi un nivel al emisiilor CO2 de 104 grame per kilometru, până la BMW 730d (180 kW/245 CP), cu un consum mediu de carburant în ciclul de testare EU de 6.8 litri/100 km şi un nivel CO2 de 178 g/km.

Actualele studii T&E fac o referire specială la efectele pe scară largă pe care le are strategia EfficientDynamics, cu pachetul de măsuri pentru reducerea de emisii şi combustibil în echiparea standard pentru toată gama BMW şi MINI. Alţi producători oferă tehnologii similare numai la anumite modele speciale sau prin pachete opţionale oferite cu costuri suplimentare. Prin formarea unui grup independentde asociaţii de mediu şi de trafic din 23 de ţări europene, T&E sprijină industria de automobile în respectarea viitoarelor reguli şi standarde ale Uniunii Europene pentru limitarea emisiilor CO2.

Din 1995 până în 2008, BMW Group a redus media consumului de combustibil a automobilelor pe care le-a vândut în Europa cu peste 25 de procente, ceea ce a fost peste angajamentul făcut de Asociaţia Europeană a Producătorilor de Automobile (ACEA) pentru mărcile sale. Acum, prin continuarea constantă a acestei strategii de dezvoltare, BMW Group pune bazele realizărilor viitorului, chiar şi în cazul unor reguli mult mai stricte din punct de vedere legal. De aceea, BMW Group nu trebuie să se confrunte cu situaţia în care ar trebui să plătească amenzi drept compensare pentru emisiile CO2 excesive.

Nivelul superior de eficienţă pe care îl oferă BMW Group, confirmat la nivelul Europei şi de studiile T&E, se reflectă clar şi în Germania: conform statisticilor publicate de Autoritatea Federală Germană a Automobilelor, modelele BMW şi MINI înmatriculate în Germania în anul 2008 au avut un nivel mediu al emisiilor CO2 de 158 grame per kilometru. Aceasta oferă BMW Group un avantaj clar faţă de toţi ceilalţi producători din segmentul premium – şi, în acelaşi timp, BMW Group rămâne sub nivelul mediu de emisii al tuturor automobilelor înregistrate în Germania, de 165 grame per kilometru.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account