Interiorul lui BMW i3 – o lume nouă

Materialele recent dezvoltate și reinterpretarea conceptelor premium oferă noului BMW i3 un interior care debordează de inovație.

Încă din faza de concept, BMW i3 s-a învârtit în jurul ideilor de “naturalețe”, “sustenabilitate” și “autenticitate”. Provocarea a venit însă în momentul materializării acestor idei. Designer-ul BMW Kerstin Schmeding a avut sarcina de a selecta materialele și culorile de interior ale mașinii, având ocazia să cerceteze o serie întreagă de materiale potențiale, dintre care multe nici nu fuseseră folosite în industria automobilistică până în acel moment. În cele din urmă, fiecare material a trebuit să “demonstreze” că are tot ceea ce este nevoie pentru a rezista în interiorul unei mașini.

BMW i3 interior (4)

Cea mai frapantă dezvoltare din interiorul lui BMW i3 a fost, fără îndoială, utilizarea kenafului. Kenaful este o plantă tropicală din familia nalbei care produce o fibră asemănătoare cu iuta. În interiorul lui i3, este împrăștiat pe suprafețe relativ mari, este foarte comod și oferă un contrast interesant cu lâna și pielea folosită pentru acest model. Aceste fibre naturale întruchipează ideea de “sustenabilitate” pe care BMW dorește să o transmită prin producția de serie a lui BMW i3.

BMW i3 interior (3)

Designerii BMW se pot lăuda și cu alte detalii interesante atunci când vine vorba de celelalte materiale selectate pentru interiorul lui i3. Spre exemplu, lemnul de pe bord, disponibil în pachetele de dotare Lodge și Suite, este eucalipt natural. Până și pielea folosită este naturală, fără intervenții, fiind doar tratată cu un agent natural creat din frunze de măslin. Lâna este și ea naturală, iar 25% din masa plasticului utilizat este reciclată. Practic, toate materialele sunt ecologice (mai mult sau mai puțin), obținute din surse regenerabile sau naturale, totul pentru a contribui la conceptul de automobil eco.

BMW i3 interior (2)

Designerii diviziei BMW i sunt extrem de mândri când vorbesc despre gama de inovații și sustenabilitatea regăsite la bordul lui BMW i3 și nu îi deranjează faptul că folosirea materialelor “eco” au provocat controverse. Ba din contră, le consideră dovada clară că lucrurile se schimbă cu adevarat și  BMW i3 poate chiar deveni un simbol al schimbării.

 

Sursă foto: Studio Mierswa-Kluska

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account