JANTA.RO oferă jante DEZENT care au vopsire rezistentă iarna și pot fi configurate cu anvelope performante pentru orice buget

Marca DEZENT este parte din Grupul ALCAR, liderul producătorilor de jante din aliaj ușor din segmentul aftermarket european. Iar produsele DEZENT se bucură de popularitate și în România, fiind apreciate pentru standardele înalte de calitate oferite la prețuri cât mai accesibile. Jantele DEZENT sunt o alegere eficientă și pentru anotimpul de iarnă, având tehnologie de vopsire rezistentă atât la frig, cât și la uzura produsă de gheață, murdărie sau sarea folosită pentru deszăpezirea șoselelor. Întreaga gamă de jante DEZENT este disponibilă în portofoliul site-ului JANTA.RO, unde pot fi configurate cu anvelope performante înscrise în orice buget. Clienții JANTA.RO pot alege dintr-o multitudine de anvelope cu prețuri medii precum FALKEN, NEXEN și KUMHO, sau din clasa anvelopelor economice unde SAILUN, WESTLAKE și TRIANGLE se disting prin tehnologiile avansate pentru proiectare și producție.

NOUA GAMĂ DE JANTE DEZENT ADUCE UN PLUS DE STIL ȘI VERSATILITATE

Pentru cei care preferă un look modern cu linii care inspiră dinamism, noile jante DEZENT KS sunt o opțiune atractivă, oferită în trei variante cromatice. Pe lângă finisarea clasică argintie (Silver) sunt propuse varianta Graphite, finisată mat în culoarea grafitului, precum și cea Dark bicoloră, care combină zonele argintii polișate cu cele în nuanța „gunmetal”, astfel că liniile și volumele jantei sunt puse și mai mult în evidență.

Acest joc de unghiuri trasate precis se asortează cu designul autoturismelor din noua generație, precum noul SUV Hyundai Tucson. Însă acesta este doar unul dintre numeroasele modele pentru care jantele DEZENT KS au specificații potrivite. DEZENT KS au găuri pentru 5 prezoane, sunt disponibile în dimensiune care variază de la 16 la 19 inch, cântăresc circa 10 kg (în funcție de specificații) și pot echipa automobile produse de mărci precum Citroën, Ford, Hyundai, Kia, Mazda, Mitsubishi și Peugeot.

Un design mai extrovertit au noile jante DEZENT TN. Acestea au fost proiectate în deosebi pentru modelele de clasă mică, dar sunt compatibile și cu SUV-urile sau crossoverelor de talie mini, printre care se numără și noua generație Dacia Sandero Stepway.

DEZENT TN oferă robustețe și greutate optimizată. Cântăresc începând cu 8 kg și pot susține sarcini individuale de până la 630 kg. Au găuri pentru 4 prezoane și dimensiuni de la 15 la 17 inch. Iar specificațiile lor sunt aprobate ECE (Economic Commission for Europe) pentru o multitudine de automobile, cum ar fi cele produse de noul grup Stellantis, care suprinde și mărcile Peugeot, Citroën, DS, Opel, Fiat. Așadar, DEZENT TN au specificații certificate pentru modele precum Citroën C3 și C4, sau noile Peugeot 208, Opel Corsa, Fiat 500 electric. Dar lista continuă și cu alte modele populare din clasa mică, așa cum este Renault Clio. Iar clienții pot alege versiuni DEZENT TN cu finisări Silver, Black (negre cu finisare glossy) și Dark (bicolore) pentru un spectru amplu autoturisme mici.

O altă noutate în gamă sunt jantele DEZENT TU, care oferă un design definit de simplitate elegantă. Iar specificațiile lor le recomandă ca o alegere eficientă mai ales pentru hatchback-uri și modele SUV/crossover din segmentul compact. Dar specificațiile lor sunt compatibile și cu modele de clasă medie.

DEZENT TU au găuri pentru 5 prezoane, sunt propuse cu dimensiuni de la 15 la 18 inch și suportă sarcini de până la 750 kg, cu toate că greutatea lor minimă este de 8 kg. Versatilitatea specificațiilor, dar și rafinamentul finisărilor în variante de culoare neagră sau argintie, fac jantele DEZENT TU o alegere atractivă și pentru modelele din clasa premium, precum noile generații BMW Seria 1, BMW Seria 3, BMW X1, BMW X2, Mercedes-Benz Clasa A, Mercedes-Benz GLA, Jaguar E-PACE, Volvo XC40. În plus, DEZENT TU au specificații cu certificare ECE pentru Audi A3, A4 și A6, Audi Q2 și Q3, BMW Seria 3, Volkswagen Golf VIII, Passat și Touran, Seat Ibiza, Seat Leon, Seat Ateca, Seat Tarraco, sau Skoda Fabia și Skoda Octavia.

Acestea sunt doar câteva dintre jantele oferite de DEZENT. Însă gama cuprinde modele de jante certificate pentru autoturisme din toate clasele. Avem exemplul DEZENT TR, care are specificații certificate pentru modele precum Audi A6, Volkswagen Golf VIII, Volkswagen Passat sau BMW Seria 5.

Desigur, întreaga gamă de jante DEZENT poate fi descoperită în configuratorul JANTA.RO, care îndrumă rapid pentru găsirea jantelor cu specificații 100% compatibile pentru fiecare tip de automobil.

TEHNOLOGIE DE VOPSIRE REZISTENTĂ LA CONDIȚIILE ȘI UZURA DIN TIMPUL IERNII

Jantele DEZENT atrag și prin finisările de calitate înaltă și diversitatea de opțiuni pentru nuanțele și combinațiile în care sunt vopsite. Însă acest aspect rafinat beneficiază și de tehnologia de vopsire SRC (Salt & Sun Resistant Coating). Este o metodă de vopsire cu trei straturi, dezvoltată de Grupul ALCAR, care a fost perfecționată special pentru ca jantele de vară să fie protejate în condițiile aspre ale iernii. Drept urmare, vopsirea SRC rezistă atât la temperaturile foarte scăzute din timpul iernii, cât și la uzura pronunțată care este produsă de gheață, murdăria de pe carosabil sau sarea folosită pentru dezghețarea șoselelor.

Vopsirea SRC presupune aplicarea a 3 straturi peste jantă. Primul este cel de vopsea dură, care se aplică sub formă de pudră printr-un proces electrostatic. După un interval de coacere a jantei la temperaturi foarte ridicate, se adaugă și un strat de vopsea umedă. Apoi are loc o a doua rundă de coacere. Iar la final se aplică stratul de lac premium. Și, cu toate că acesta are o suprafață perfect lucioasă, compoziția lui este de asemenea specială, fiindcă nu permite zgârierea ușoară.

Rezistența acestei tehnologii de vopsire este dovedită și de testele prin care trebuie să treacă jantele DEZENT. Se folosesc un tun de zăpadă de 120 kg, o mașină de deszăpezit cu sare și un bloc de gheață de 20 kg. Dar se fac și diferite zgârieturi pentru a se proba că vopseaua nu se desprinde. Peste zona zgâriată sunt suflate cantități de sare, acid acetic, clorură de cupru, precum și fragmente de piatră. De asemenea, peste zone zgâriate se aplică din nou vopsea și se testează dacă sarea poate provoca în acest caz decojirea vopselei.

JANTELE DEZENT SE REMARCĂ PRIN STANDARDE DE CALITATE AVANGARDISTE

Toate jantele din gama DEZENT au certificare TÜV care le atestă nivelul de calitate înalt. Însă parcursul până la obținerea acestei certificări este cel care dezvăluie cât de riguroasă este proiectarea și producerea jantelor DEZENT. Concret, ele sunt supuse la peste 200.000 de sesiuni de testare foarte stricte și dure. Astfel, se stabilesc limitele de sarcină și deformare pe care le poate suporta fiecare model de jantă. Iar aceste teste reproduc condițiile din realitate, incluzând și simularea impactulului cu o bordură.
Un alt avantaj al jantelor DEZENT este faptul că proiectare și omologarea lor se face conform normelor europene. Asta înseamnă și că specificațiile lor sunt gândite pentru a răspunde întocmai cerințelor tehnice stabilite de constructorii de automobile pentru producția de serie. Rezultatul este o gamă de jante DEZENT care beneficiază de certificări ECE (Economic Commission for Europe) și VTA (Vehicle Type Approval) pentru o diversitate de autoturisme comercializate în Europa. Aceste certificări atestă că jantele DEZENT nu au nevoie de inspecție TÜV suplimentară sau de înregistrare în documentele mașinii, fiind 100% compatibile cu specificațiile automobilului de serie. Așadar, aceste aprobări înseamnă inclusiv faptul că montarea roților se face ușor.

JANTA.RO PERMITE CONFIGURAREA ROȚILOR DE IARNĂ CU PREȚURI EFICIENTE, OFERIND UN SPECTRU DE ANVELOPE DIN CLASA DE BUGET MEDIE SAU ECONOMICĂ

Clienții care doresc anvelope cu un raport cât mai eficient între performanțe bune și prețuri accesibile pot găsi o multitudine de opțiuni în gamele unor producători precum FALKEN, NEXEN și KUMHO, care au o strategie de prețuri medie, dar și-au câștigat reputația pentru calitatea de nivel înalt. De asemenea, se remarcă și producători precum SAILUN, WESTLAKE și TRIANGLE, care au implementat tehnologii de avangardă în proiectarea și producerea anvelopelor de calitate la prețuri economice. Toate acestea pot fi găsite în configuratorul JANTA.RO, cu specificații pentru toate clasele de autoturisme.
Reputația în continuă ascensiune a acestor mărci care practică prețuri atractive este susținută de infuzia de tehnologii inteligente, cum ar fi cele pentru realizarea compoziției de materiale în funcție de sezonul și de nivelul de performanță pentru care este produs fiecare model de anvelopă.

De exemplu, anvelopele FALKEN sunt dezvoltate cu ajutorul supercomputerului Fugaku, care are cea mai mare putere de calcul utilizată în prezent de un producător de anvelope. Cu acest supercomputer se studiază materialele anvelopelor la nivel molecular, ceea ce permite perfecționarea constantă și rapidă a compoziției în funcție de rezultatele dorite. Este un avantaj esențial pentru producerea unor anvelope precum cele pentru sezonul de iarnă care trebuie să-și păstreze elasticitatea în condiții de ger, când temperaturile scad cu câteva zeci de grade Celsius sub pragul de îngheț.

În cazul mărcii KUMHO se apelează la inteligența artificială pentru a se simula proprietățile materialelor și performanțele anvelopelor. Practic, specialiștii KUMHO dispun de o tehnologie cu ajutorul căreia creează în formă virtuală un așa-zis modelul geamăn pentru anvelopele reale. Iar asta permite efectuarea unor simulări foarte precise. Rezultatul este reducerea cu până la 50% a timpului necesar pentru dezvoltarea combinației de materiale care definesc performanțele anvelopelor.
NEXEN apelează la rândul său la inteligența artificială pentru a procesa informațiile captate într-o cameră anecoică de zeci de microfoane și senzori care înregistrează zgomotul de rulare produs de anvelope. Acest laborator a fost dezvoltat împreună cu Hyundai, Kia și universitatea Inha din Coreea de Sud. În plus, KUMHO dispune și de un laborator specializat în studierea designului aerodinamic pentru anvelope, fapt care contribuie la reducerea consumului de combustibil.

O evoluție accelerată înregistrează și tehnologiile utilizate de producătorii anvelopelor economice, precum SAILUN, WESTLAKE sau TRIANGLE. SAILUN Group investește până la 30% din resursele sale în dezvoltarea tehnologiilor, iar în 2009 a fost selectat pentru a construi în China centrul național de cercetare pentru tehnologiile dedicate procesului de producție a anvelopelor. WESTLAKE a fost implicat în construirea primului centru din China dedicat testării zgomotului de rulare al anvelopelor. La rândul său, TRIANGLE Group a dezvoltat în China un laborator modern unde se perfecționează designul și producția anvelopelor conform normelor TÜV Rheinland și TÜV SÜD. În acest laborator se testează parametrii precum rezistența la rulare, sarcinile suportate de anvelope și zgomotul de rulare.

CONFIGURATORUL JANTA.RO PERMITE GĂSIREA RAPIDĂ A JANTELOR ȘI ANVELOPELOR 100% COMPATIBILE PENTRU FIECARE TIP DE AUTOTURISM

JANTA.RO este cel mai complex configurator virtual din România pentru achiziționarea anvelopelor și jantelor. Este un statut pe care la câștigat atât prin portofoliul vast de produse de calitate, cât și prin grafica 3D și funcțiile care filtrează instantaneu jantele și anvelopele în funcție de fiecare automobil specificat.
Portofoliul JANTA.RO include jante din aliaj ușor AEZ, DEZENT, DOTZ și ENZO, jante din oțel ALCAR STAHLRAD și jante hibride ALCAR HYBRIDRAD, care oferă avantajul prețurilor economice ale jantelor de oțel dar se remarcă prin designul creat la standardele jantelor din aliaj. La acestea se adaugă gamele de anvelope ale unei lungi liste de producători cu reputație internațională: PIRELLI, MICHELIN, GOODYEAR, NOKIAN, BRIDGESTONE, DUNLOP, CONTINENTAL, FALKEN, WESTLAKE, TRIANGLE, GOODRIDE, SUMITOMO, SAILUN, ROADX, NEXEN, KUMHO, JINYU, GITI, GT Radial, BARUM, HANKOOK, BFGoodrich, DEBICA, GENERAL TIRE, GRIPMAX, KLEBER, UNIROYAL, TOYO, YOKOHAMA și VREDESTEIN.
Astfel, JANTA.RO oferă jante și anvelope care se înscriu în orice buget. Iar produsele se adresează atât automobilelor din generația actuală, cât și celor produse în anii ’80, ’90 și după 2000.

Găsirea produselor omologate și 100% compatibile se face rapid, mulțumită filtrelor configuratorului JANTA.RO. Sunt necesare doar câteva click-uri pentru sortarea produselor. Trebuie selectate marca, modelul, anul de producție și motorizarea mașinii pentru care se caută jante și anvelope. Iar filtrarea se poate face și ținându-se cont de echiparea automobilului cu sistem de măsurare a presiunii în anvelope. Apoi, JANTA.RO afișează doar produsele care au specificații potrivite cu mașina specificată.
Funcția de ilustrare 3D a configuratorului JANTA.RO redă în mod realist felul în care va arăta automobilul echipat cu fiecare model de jantă. Ilustrarea exactă se datorează și faptului că JANTA.RO permite utilizatorilor să selecteze culoarea caroseriei și tapițeriei, gradul de transparență a geamurilor și înălțimea gărzii la sol.

La fel de facilă este și găsirea anvelopelor potrivite, în funcție de bugetul clientului și de specificațiile automobilului pe care îl dețin. Anvelopele sunt împărțite pe categorii de vară, iarnă și all season. Iar pentru fiecare produs este prezentată noua etichetă care de la 1 Mai 2021 însoțește obligatoriu toate anvelopele comercializate în Uniunea Europeană.
Această etichetă este foarte importantă pentru informarea clienților despre performanțele pe care le asigură fiecare model de anvelopă. Pe etichetă sunt înscrise clasele de performanță pentru aderența pe carosabil ud, zgomotul de rulare (exprimat în decibeli) și eficiența energetică (reprezintă rezistența la rulare opusă de anvelopă, care influențează consumul de combustibil). Clasa A desemnează cel mai înalt nivel de performanță. Însă aceste clase diferă în funcție de automobilul care este echipat cu acel tip de anvelopă. Așadar, clienții beneficiază de o informare exactă, personalizată, și pot face o achiziție avizată, care ține cont de standardele anvelopei și de prețul acesteia.

Totodată, eticheta pentru anvelopele din UE include și simboluri care fac mai ușoară alegerea anvelopelor pentru sezoanele de toamnă și iarnă. În țara noastră, conform Registrului Auto Român, sunt considerate anvelope potrivite pentru iarnă cele care poartă și simbolul M+S (Mud + Snow). Acesta atestă că anvelopa a fost proiectată pentru a oferi aderență pe noroi și zăpadă. De asemenea, anvelopele specifice pentru iarnă se disting prin simbolul 3PMSF (3 Peaks Mountain Snow Flake), ilustrat de conturul unui munte care încadrează un fulg de nea. Acest simbol confirmă că anvelopa oferă aderență pe zăpadă și gheață.

LIVRARE LA DOMICILIU SAU UN SERVICE PARTENER JANTA.RO, CARE ASIGURĂ MONTAREA SPECIALIZATĂ A ROȚILOR

JANTA.RO oferă servicii flexibile, care scutesc clienții săi de drumuri sau cheltuieli suplimentare, ori neprevăzute. În acest scop lucrează cu stoc local de peste 100.000 de anvelope și 10.000 de jante. Drept urmare, livrarea durează doar 1-2 lucrătoare, dacă produsele se află în stocul local, sau cel mult 7 zile lucrătoare, când acestea sunt transportate din stocul aflat în Germania.
Iar clienții au diferite opțiuni pentru livrarea în funcție de propriile preferințe. Pot alege ca produsele achiziționate prin intermediul configuratorului JANTA.RO să le fie livrate la domiciliu sau la o adresă pe care o menționează. În acest caz, dacă se achiziționează seturi de roți, acestea vin cu anvelopele deja montate pe jante. Iar roțile sunt și echilibrate înainte de a fi transportate către client.
Totodată, clienții pot opta ca jantele și anvelopele să fie livrate direct un service partener JANTA.RO. Acest serviciu este disponibil pentru cei care achită folosind cardul și oferă multiple beneficii. În primul rând, service-urile partenere JANTA.RO oferă montaj specializat și sunt selectate pe criterii stricte de profesionalism. Acest lucru este important deoarece automobilele moderne au diverse tipuri de sisteme pentru măsurarea presiunii în anvelope, care necesită o procedură specializată și tehnicieni instruiți pentru calibrarea lor corectă. Alt avantaj este faptul că, la momentul plasării comenzii, clienții pot selecta cel mai apropiat service din harta interactivă a configuratorului JANTA.RO. Iar rețeaua națională JANTA.RO acoperă toate regiunile României, cuprinzând la acest moment 134 de service-uri partenere. Nu în cele din urmă, clienții fac rapid programarea în service, bifând în calendarul din site-ul JANTA.RO două opțiuni pentru ziua și ora când ar prefera să se realizeze montarea roților. Apoi, un reprezentant al service-ului îi va contacta pentru finalizarea programării.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account