10 soluții tehnice prin care BMW Seria 4 Coupe este mai sportiv decât Seria 3

Constructorul bavarez prezintă noua generație BMW Seria 4 Coupe cu scopul de a fi etalonul plăcerii de a conduce în segmentul mediu premium. Punctul de plecare a fost foarte bun, Coupe-ul fiind proiectat pe baza noului BMW Seria 3.

Sedanul ne-a demonstrat deja pedigree-ul sportiv. Dar BMW vrea ca modelul Coupe să ridice standardele dinamice la un nivel net superior. În acest sens, a implementat o serie amplă de reglaje și soluții tehnice menite să crească substanțial agilitatea.

Drept urmare, am lista cele mai importante 10 avantaje prin care versiunea de top BMW M440i xDrive Coupe se diferențiază de BMW 340i xDrive Sedan, în condițiile în care utilizează aceeași platformă și același motor:

1) Direcția este mai precisă, iar manevrabilitatea a fost sporită, mulțumită unghiului de cădere negativ mai mare al roţilor faţă şi ecartamentului spate mai lat cu 23 de milimetri.

2) La puntea față, braţele speciale – tip tower-to-front end – şi panoul de forfecare suplimentar de pe peretele despărţitor optimizează la rândul lor precizia şi răspunsul direcţiei.

3) Comportamentul agil al noului BMW Seria 4 Coupe este susținut și de elementele de fixare care au fost adăugate în jurul punţii spate. Rigiditatea suplimentară oferită de acestea îmbunătățesc stabilitatea în linie dreaptă, precum şi acceleraţia laterală.

4) Amortizoarele cu răspuns variabil în funcţie de cursă – care şi-au făcut debutul odată cu noul BMW Seria 3 Sedan – au fost adaptate pentru un condus şi mai sportiv.

5) Motorul de 3 litri cu 6 cilindri în linie și tehnologie tehnologie M TwinPower Turbo a fost preluat de la BMW M340i xDrive. Și dezvoltă 374 CP, ca și în cazul sedanului. Dar a primit în plus și tehnologie mild-hybrid. Adică are un starter-generator de 40 de volți și o baterie suplimentară, care adaugă un boost electric de 8 kW (11 CP). Astfel, motorul are o susținere în plus în intervalele de turații unde turbina nu are eficiență sau promptitudine maximă. Drept urmare, reprizele vor fi mai iuți, iar motorul va afla mai mult suflu.

6) La agilitatea și stabilitatea în viraje contribuie și sistemul de tracțiune integrală xDrive, care include diferențial M Sport. BMW explică astfel rolul acestui diferențial: „Efectul de blocare generat de un motor electric limitează egalizarea vitezei între roţile spate din interiorul şi exteriorul virajului – astfel sunt îmbunătăţite tracţiunea şi stabilitatea, iar conducătorului i se oferă posibilitatea de a ieşi cu viteză mai mare din viraje.”

7) Cocktail-ul de atribute sportive este completat de sistemul de frânare M Sport.

8) Coeficientul de frecare cu aerul a fost redus cu 0,015 Cd față de cel al sedanului BMW Seria 3.

9) Centrul de greutate a coborât cu 21 mm, Seria 4 Coupe având o înălțime cu 57 mm mai mică decât BMW Seria 3 Sedan.

10) Putem lua în ecuație și faptul că BMW M440i xDrive va cântări mai puțin decât BMW M340i xDrive Sedan. BMW subliniază că proporţiile, proprietăţile aerodinamice şi distribuţia maselor oferă baza ideală pentru un reglaj al şasiului concentrat clar pe performanţele dinamice.

 

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account