Mercedes-Benz pregateste un crossover ce va concura cu BMW X6

mercedes-benz-logo

Potrivit revistei germane Auto Zeitung, Mercedes-Benz, constructorul auto din Stuttgart pregateste un nou model care sa concureze cu BMW X6 Sports Activity Coupe.

Modelul coupe-crossover denumit GLC ar trebui sa fie lansat undeva in anul 2014.

GLC-ul nu va fi un model varf de gama, ci mai degraba un coupe-crossover stilat si relativ accesibil din punct de vedere al pretului, si va avea la baza aceeasi platforma compacta ce va sustine viitoarea generatie Clasa B. Desi acest lucru nu a fost confirmat, e posibil ca GLC sa utilizeze un motor cu patru cilindri, montat transversal, ce va propulsa rotile fata. Probabil ca va fi oferit si un sistem de tractiune integrala.

Deocamdata detaliile existente sunt putine, dar inca o motorizare posibila ar putea fi reprezentata de un motor de 1.8 litri cu patru cilindri si putere de 204 CP, precum si un turbodiesel mai puternic de 2.2 litri si 250 CP.

bmw-x6

Ideea din spatele proiectului Mercedes-Benz GLC este aceea de a oferi o masina mai mica decat a concurentilor, evitand astfel concurenta in segmentul crossover prin aducerea unui produs de nisa. In ultima vreme au circulat zvonuri legate si de planurile BMW de a construi X4, un Sports Activity Coupe mai mic, care sa fie pozitionat sub X6.

Si Range Rover va lansa un astfel de vehicul anul viitor, modelul LRX.

[Sursa: Auto Zeitung via MotorAuthority ]
BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account