S-a pus piatra de temelie pentru uzina BMW Group din Debrecen

uzina BMW Group din Debrecen

Piatra de temelie a fost pusă pentru noua uzină a BMW Group din Debrecen (Ungaria). Noua unitate vine după o investiţie de aproximativ un miliard de euro şi va lansa producţia de serie a Neue Klasse electrică în 2025. „Uzina din Debrecen va stabili noi standarde în producţia de automobile extrem de inovatoare”, a declarat Milan Nedeljković, membru al Consiliului de Administraţie al BMW AG, responsabil pentru producţie, la ceremonia de punere a pietrei de temelie. „Această fabrică este de ultimă generaţie în ceea ce priveşte flexibilitatea, dezvoltarea durabilă şi digitalizarea în întreaga industrie auto.”

Uzina BMW Group din Debrecen are un rol important în producerea viitoarei generații de mașini electrice

BMW Group urmăreşte în mod constant o strategie de creştere profitabilă. „Noua fabrică din Ungaria va juca un rol-cheie în transformarea către mobilitatea electrică atât pentru BMW Group, cât şi pentru reţeaua sa de producţie”, a declarat Nedeljković la ceremonie. „Este un alt element important al capacităţii noastre şi ne va sprijini creşterea volumului pe termen lung.”

Péter Szijjártó, ministrul maghiar de politici externe şi comerciale: „Această investiţie uriaşă este o garanţie suplimentară că Ungaria, care are deja succes în industria auto tradiţională, va rămâne lider în era mobilităţii electrice, nu numai în Europa, ci şi în întreaga lume. BMW Group este unul dintre cei mai mari şi mai moderni producători de automobile din întreaga lume şi suntem mândri că a ales Debrecen pentru cea mai recentă fabrică. Demonstrează încă o dată că, în ultimii 12 ani, Ungaria a urmat o politică economică corectă şi, drept consecinţă, a devenit un mediu de investiţii competitiv la nivel global.”

„Începutul construcţiei uzinei BMW Group din Debrecen marchează începutul unei noi ere pentru noi”, a declarat László Papp, primarul oraşului. „Împreună, BMW Group, una dintre cele mai inovatoare companii din lume, şi Debrecen, unul dintre cele mai de succes oraşe din Europa Centrală, construiesc un viitor durabil şi inovator. Ne angajăm să asigurăm succesul BMW Group la Debrecen, deoarece va contribui la succesul oraşului nostru şi al oamenilor săi.”

Uzina BMW Group din Debrecen va produce din 2025 primul membru al familiei BMW Neue Klasse

BMW Group înfiinţează o fabrică de automobile complete la Debrecen, cu ateliere de presă, caroserii, vopsitorie şi asamblare. Construită pe un teren de peste 400 de hectare la nord-vest de oraşul maghiar, va avea o capacitate de circa 150.000 de unităţi pe an. Vine în urma unei investiţii de aproximativ un miliard de euro şi va lansa producţia de automobile electrice în 2025. Debrecen va produce primul membru al noii generaţii de modele „Neue Klasse”, care se va baza pe arhitectura cluster NCAR dezvoltată special pentru automobile electrice.

Neue Klasse şi NCAR sunt o oportunitate unică pentru noi de a regândi complet producţia de automobile din toate punctele de vedere”, a spus Milan Nedeljković. „În BMW Production, viziunea noastră strategică este BMW iFACTORY cu cele trei dimensiuni ale sale: AGILĂ. VERDE. şi DIGITALĂ., pe care o vom implementa perfect în noua noastră uzină.”

Uzina BMW Group din Debrecen promite zero emisii CO2 per automobil produs

BMW Group şi-a stabilit obiective clare de dezvoltare durabilă şi producţie pentru noua sa unitate. Nedeljković: „Emisiile de CO2 per automobil produs vor fi zero – demonstrând că, cu suficientă determinare şi inovaţie, producţia de automobile poate fi într-adevăr durabilă.” Un element cheie în conceptul de dezvoltare durabilă pentru noua uzină este absenţa completă a combustibililor fosili. „Nu vom folosi petrol sau gaze naturale şi ne vom aproviziona cu energie electrică necesară exclusiv din surse regenerabile”, a spus Nedeljković. El a subliniat: „Uzina noastră din Debrecen este prima din lume care oferă producţie de automobile fără CO2. Drept urmare, Debrecen va aduce o contribuţie notabilă la atingerea reducerii cu 80% a emisiilor de CO2 din producţie pe care o ţintim pentru 2030.”

Energie din panouri fotovoltaice și surse 100% regenerabile

O mare parte din energia necesară va fi generată de sisteme fotovoltaice extinse direct în incinta uzinei. Restul va fi aprovizionat regional din surse regenerabile 100%. De asemenea, sunt în desfăşurare investigaţii privind utilizarea energiei geotermale. În plus, uzina din Debrecen va utiliza tehnologii inovatoare care nu există încă în această formă pe piaţă, în special în vopsitorie. Aici, vopseaua nu va mai fi uscată prin intermediul cuptoarelor cu gaz. În schimb, în viitorul sistem de producţie vor fi integrate tehnologii noi, alimentate electric. „În mod clar, suntem un pionier în acest sens”, a adăugat Nedeljković.

Un alt element-cheie în producţia durabilă este circularitatea consecventă. Ori de câte ori este posibil, materialele şi resursele de producţie vor fi reutilizate. Decupajele metalice şi pilitura de la frezare şi presare, de exemplu, vor fi reciclate pentru utilizare ulterioară. Căldura reziduală de la sistemele de răcire va fi alimentată într-o buclă închisă pentru a încălzi spaţiile interioare şi apa. Şi sistemele inteligente de monitorizare a energiei vor urmări exact modul în care toată energia este utilizată, vor detecta orice deşeuri şi vor asigura că producţia este cât mai eficientă din punct de vedere al resurselor.

Digitalizarea și aplicațiile de inteligență artificială vor spori eficiența uzinei

În plus, BMW Group adoptă noi abordări ale digitalizării în Debrecen – inclusiv chiar acum, pe măsură ce fabrica este construită. Instrumentele digitale de planificare sunt folosite într-o măsură fără precedent, pentru a proiecta virtual până la ultimul detaliu al întregului proces de producţie. Fiecare etapă individuală a producţiei este simulată şi optimizată cu precizie absolută. În special, colaborarea cu compania americană NVIDIA şi utilizarea software-ului de planificare Omniverse dezvoltat în comun face ca planificarea să fie nu numai mai precisă şi mai rapidă, ci şi mult mai colaborativă, atât în interior, cât şi cu partenerii şi furnizorii. Milan Nedeljković: „Această tehnologie fascinantă este revoluţionară. Astăzi, viitoarea noastră fabrică din Debrecen produce deja automobile Neue Klasse – virtual.”

Uzina din Debrecen va folosi şi numeroase instrumente de digitalizare. Aplicaţiile de inteligenţă artificială (AI) vor sprijini asigurarea calităţii într-o gamă largă de moduri şi vor optimiza procesele de întreţinere inteligentă şi predictivă. Spectrul de aplicaţii digitale va include, de asemenea, edge computing, analiza datelor, tehnologii de localizare 5G şi sisteme logistice inteligente autonome cu funcţii AI. „Digitalizarea oferă un potenţial uriaş şi îl vom exploata pe deplin şi în mod inteligent la Debrecen”, a subliniat membrul Consiliului de Administraţie pentru producţie. „Vom atinge noi dimensiuni ale coerenţei datelor de-a lungul întregului lanţ de valori şi în toate lanţurile de proces.”

Noua uzină va deschide un nou orizont profesional pentru specialiștii din regiune

„Dar, chiar şi în contextul tuturor tehnologiilor, inovaţiilor şi tehnologiei înalte, o fabrică de maşini este întotdeauna la fel de bună ca oamenii care lucrează acolo”, a adăugat Nedeljković. În următorii doi ani, echipa lui Hans-Peter Kemser, care în prezent numără 100 de oameni, va creşte la peste 1.000. „Recrutarea creşte deja treptat”, a raportat Kemser. Obiectivul este de a ocupa posturi de conducere în toate tehnologiile cu specialişti maghiari. Ne vom concentra foarte clar pe recrutarea de specialişti talentaţi din zona Debrecen şi din estul Ungariei”, a continuat el.

Pe lângă oportunităţi salariale atractive, compania va oferi multe beneficii suplimentare care o vor face un angajator foarte atractiv în Ungaria, ca şi în alte părţi. Beneficiile vor include asigurări specifice de accident, indemnizaţii de mobilitate, catering de înaltă calitate şi, de la 1 iunie 2022, acces la serviciul de sănătate al companiei. Există şi planuri de a oferi îngrijire şi educaţie pentru copiii din familii germane şi maghiare. „Ne vedem un angajator atractiv din diverse puncte de vedere”, a explicat Kemser. „Pentru noi, un mediu de lucru în care angajaţii sunt apreciaţi este la fel de important ca şi condiţiile de muncă echitabile şi locurile de muncă centrate pe angajaţi. Pentru că îi ajută pe angajaţi să se identifice cu compania şi să ne rămână loiali.”

Pe măsură ce începe următoarea fază de construcţie, compania oferă locuri de muncă pentru specialişti şi oameni care sunt calificaţi în construcţia de clădiri şi sisteme, precum şi în managementul facilităţii. Alţi angajaţi sunt recrutaţi pentru resurse umane, finanţe, achiziţii, IT, planificare şi control. Poziţiile în producţie vor fi anunţate într-o etapă ulterioară.

Uzina BMW Group din Debrecen va avea și un centru de formare și specializare

Construcţia Centrului de Formare BMW de la uzina din Debrecen este deja în derulare, în pregătirea pentru septembrie 2023, când va fi lansată formarea profesională locală ca parte a unui curs dual de studii. Programele de formare de trei ani în patru profesii vor fi susţinute de opt instructori de formare pentru a pregăti 70 de ucenici pe an pentru examenele de competenţă. „Modelăm nu numai viitorul fabricii noastre, ci şi viitorul personal al multor tineri”, a subliniat directorul fabricii, Hans-Peter Kemser.

Reţeaua de producţie BMW Group

Timp de decenii, BMW Group s-a văzut ca un etalon în ceea ce priveşte tehnologia de producţie şi excelenţa operaţională în producţia de automobile. BMW iFACT0RY. AGILĂ. VERDE. DIGITALĂ. reprezintă ţinta strategică a reţelei globale de producţie. Oferă răspunsuri la provocările transformării către mobilitatea electrică şi adoptă o abordare globală.

Agilă reprezintă eficienţă, precizie, flexibilitate maximă şi capacitate remarcabilă de integrare. Verde include utilizarea tehnologiilor de ultimă generaţie pentru a stabili o producţie cu cea mai mică cantitate de resurse. Obiectivul este ca până în 2030 să se reducă emisiile de CO2 per automobil produs cu 80% faţă de nivelurile din 2019. Digitală se concentrează pe ştiinţa datelor, inteligenţa artificială, precum şi planificarea şi dezvoltarea virtuală. Producţia BMW Group aduce astfel o contribuţie decisivă la rentabilitatea companiei.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account