BMW X6
BMW X6
BMW X6

MINI anunţă o nouă investiţie de 250 milioane de lire sterline în uzinele din Marea Britanie

Investiţii suplimentare la cele trei locaţii de producţie din Regatul Unit – Oxford, Hams Hall, Swindon.
Suplimentare a investiţiei de 500 milioane de lire sterline anunţată în 2011.
Creştere suplimentară a volumului cu până la 10 modele diferite.
Contracte potenţiale de producţie pentru capacităţi suplimentare de fabricaţie.

Oxford, Marea Britanie: BMW Group a anunţat o nouă investiţie de 250 milioane de lire sterline în locaţiile de producţie din Marea Britanie până la finalul anului 2015, bani care vor ajunge la linia de asamblare din Oxford, fabrica de caroserii din oţel de la Swindon şi uzina de motoare din Hams Hall, în apropiere de Birmingham. Această decizie va susţine strategia companiei de dezvoltare internaţională pentru marca MINI, cu volumuri în creştere şi până la 10 modele diferite în noua gamă pe termen scurt. Suma vine să completeze investiţia de 500 milioane de lire sterline anunţată în iunie 2011 pentru locaţiile britanice şi înseamnă asigurarea locurilor de muncă pentru 5.500 de angajaţi de la uzinele din aşa-numitul Triunghi MINI UK.

Anunţul a fost făcut în timpul vizitei pe care Secretarul pentru Afaceri, Vince Cable, şi Harald Krueger, membru în Consiliul Director BMW Group, au efectuat-o la uzina MINI din Oxford.

„Acum un an, am anunţat o investiţie suplimentară de 500 milioane de lire sterline în reţeaua de producţie din Marea Britanie până în 2014, iar astăzi am anunţat suplimentarea investiţiei cu încă 250 milioane £, până în 2015. Aceasta face ca totalul investit din 2000 să fie de 1,75 miliarde de lire sterline”, a declarat Krueger. „De-a lungul ultimilor 11 ani, MINI a înregistrat un succes global unic, iar BMW Group are planuri şi mai îndrăzneţe pentru dezvoltarea viitoare a mărcii. Uzina de la Oxford a jucat un rol important în acest proces, cu automobile care au fost exportate în peste 100 de ţări din lumea întreagă. Această investiţie suplimentară este o veste bună pentru toţi angajaţii noştri din Regatul Unit şi demonstrează angajamentul BMW Group faţă de Marea Britanie ca principală bază de producţie pentru noi.”

Dr. Vince Cable s-a adresat angajaţilor companiei la Oxford, primind cu bucurie anunţul noii investiţii: „Planurile ambiţioase pe care BMW le are pentru MINI confirmă că uzinele sale din Regatul Unit – de la Oxford, Swindon şi Hams Hall – rămân pilonul central al producţiei MINI la nivel global. Investiţia de 250 milioane £, adăugată la cele 500 milioane de lire sterline de anul trecut, dovedesc angajamentul BMW faţă de Regatul Unit şi asigurarea locurilor de muncă în viitor”.

Volumul suplimentar pentru strategia de creştere a mărcii MINI şi complexitatea noului portofoliu de modele înseamnă nevoia – pe termen mediu – de locaţii adiţionale de producţie pentru vânzările MINI, pe lângă capacitatea maximă de la Oxford, iar compania ia în considerare modul în care să îndeplinească acest obiectiv.

„Opţiunea preferată de noi este aceea de a pune bazele unui producător asociat, ca locaţie-satelit de producţie, în apropiere de uzinele noastre din Regatul Unit, la fabrica Nedcar din Olanda, cu care BMW se află în tratative”, a explicat Krueger. „Oxford va furniza experienţa specială pentru producţia MINI pentru orice locaţie nouă, în special în domenii precum complexitatea ridicată şi personalitatea clienţilor, cerute de MINI, dar şi în operarea liniilor de producţie multimodel de ultimă generaţie. Aşa cum München este centrul universului BMW, Oxford este şi va rămâne casa şi centrul MINI.”

Pe fondul creşterii volumului şi a varietăţii portofoliului MINI, vor exista necesităţi suplimentare de producţie pentru motoare şi panouri de caroserie de la uzinele BMW Group din Regatul Unit, de la Hams Hall şi Swindon. Ca parte a noii investiţii este şi dezvoltarea facilităţilor specifice de producţie pentru a îndeplini aceste cerinţe.

Contribuţia BMW Group la economia Marii Britanii

Un raport publicat de Oxford Economics face lumină cu privire la semnificaţia afacerilor BMW Group asupra economiei Marii Britanii. Principalele concluzii ale studiului sunt:

• activităţile BMW Group contribuie anual cu 1,2 miliarde de lire sterline la produsul intern brut al Marii Britanii;

• pentru fiecare contribuţie suplimentară de o liră sterlină la produsul intern brut al Marii Britanii, generată direct de companie şi reţeaua sa de dealeri, economia Regatului Unit creează un plus de 2,2 lire sterline la PIB;

• BMW Group şi reţeaua sa de dealeri are 18.000 de angajaţi direct, în timp ce susţine peste 46.000 de locuri de muncă la nivelul Regatului Unit;

• 80 de procente din volumul MINI şi 90% din automobilele Rolls-Royce Motor Cars sunt exportate. Per total, valoarea motoarelor şi a automobilelor exportate anual este de 2,4 miliarde de lire sterline, ceea ce reprezintă aproximativ un procent din totalul bunurilor exportate de companiile britanice;

• anual, BMW Group şi reţeaua sa de dealeri cheltuiesc aproape 1,2 miliare £ prin aprovizionarea cu bunuri şi servicii de la furnizori aflaţi în Marea Britanie, prin plătirea impozitului pe venit pentru angajaţi, contribuţii la asigurările naţionale, comisioane şi TVA pentru vânzările de automobile. Tot anual, activităţile BMW Group şi ale reţelei de dealeri contribuie direct cu peste 900 milioane de lire sterline la bugetul Ministerului de Finanţe din Marea Britanie.

[Sursa: MINI]

Fiti la curent cu cele mai noi stiri din lumea BMW si de pe telefonul mobil, accesand m.bmwblog.ro

BMW Motorrad

Comentarii

©2020 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă IN MOTION MEDIA.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account