BMW Seria 7 este maşina oficială a Festivalului Les Films de Cannes à Bucarest

Les Films de Cannes à Bucarest aduce, între 19 şi 25 octombrie, la Cinema Studio şi Cinema Elvira Popescu, peste 15 premiere de la Cannes 2012. BMW Group România s-a alăturat evenimentului anul acesta, noul BMW Seria 7 primind statutul de maşină oficială a festivalului.

Matteo Garrone, autor al filmelor “Gomorra” şi “Reality”, ambele distinse cu Marele Premiul al Juriului la Cannes, precum şi regizorul palestinian Elia Suleiman, nominalizat de două ori la Palme D’or, sunt doar doi dintre invitaţii de onoare care se vor bucura de experienţa unică oferită de noul BMW Seria 7.

Legătura între festival şi BMW are la bază o implicare foarte activă a mărcii germane în proiecte cinematografice, unul din cele mai importante din acestea, “The Hire”, marcându-şi debutul chiar la Festivalul de la Cannes.

Despre BMW şi implicarea în cinematografie

BMW este de multă vreme un actor important în lumea filmului. A fascinat şi a entuziasmat în producţii block-buster şi a devenit personaj pe peliculă, uneori jucând un rol cheie în desfăşurarea unor naraţiuni complexe.

BMW Z3, Seria 7 sau Z8 sunt singurele maşini germane care s-au bucurat de statutul special de “Bond Car” (în “Golden Eye” (1995), „Tomorrow Never Dies” (1997) sau “The World is not enough” (1999)). Tot un BMW Seria 7 a dat viaţă seriei “Transporter” care îl are în prim plan pe Jason Statham, în timp ce agentul Ethan Hunt se remarcă folosind noul BMW i8 concept şi este salvat în confruntarea finală de noul BMW Seria 1.

Marca germană a inspirat însă şi regizori de prestigiu, aşa cum este Roman Polanki pentru filmul “The Ghos Writer” (2010). Acolo BMW X5 şi sistemele BMW ConnectedDrive joacă un rol deosebit de important în rezolvarea acestui thriller politic complex.

Unul dintre cele mai appreciate proiecte ale mărcii este, cu siguranţă, seria de scurtmetraje “The Hire”, care a debutat în cadrul Festivalului de Film de la Cannes din 2001 şi apoi a fost lansată pe DVD în 2003 în cadrul acealuiaşi festival. Aceasta este o serie de opt scurtmetraje care au în comun şapte modele diferite BMW (BMW 740i, BMW 540i, BMW 330i Coupé, BMW Z3 Roadster, BMW M5, BMW X5 3.0i şi BMW Z4 3.0i) şi un singur şofer: Clive Owen. Autorii celor opt scurtmetraje sunt: John Frankenheimer, Ang Lee, Wong Kar-wai, Guy Ritchie, Alejandro González Iñárritu, John Woo, Joe Carnaham şi Tony Scott. Proiectul impresionează şi printr-o distribuţie valoroasă şi deosebit de variată, cu nume precum Gary Oldman, Forest Whitaker, Mickey Rourke, Stellan Skarsgard,Madonna, Danny Trejo sau Adriana Lima.

BMW este prezent pe ecran, dar şi alături de evenimentele dedicate cinematografiei. Unul dintre cele mai importante festivaluri de film europene este Festivalul Internaţional de Film de la Berlin, unde tot BMW Seria 7 poartă vedetele către covorul roşu.

Lansarea internaţională a “Kino der Kunst”

Deschiderea Les Films de Cannes à Bucarest coincide cu lansarea unei alte iniţiative culturale internaţionale unde BMW este de asemenea partner – “Kino der Kunst”. Explorând modul în care proiecţiile digitale şi poveştile cinematografice pot intra în spaţiile muzeelor de artă,  proiectul  îşi doreşte să fie în egală măsură expoziţie de artă şi festival de film.

Pe 24-28 aprilie 2014, iniţiativa va culmina la München cu proiecţii de film, expoziţii şi conferinţe în muzee şi săli de cinematograf.  În punct central se află şi concursul de filme care pot să fie compatibile cu conceptul evenimentului. Se vor acorda două premii în valoare totală de 20 000 Euro. Artiştii Cindy Sherman din New York, Isaac Julien din Londra şi Jean de Loisy, director Palais de Tokyo din Paris au confirmat deja prezenţa în juriu. Mai multe detalii despre concurs şi proiect sunt oferite pe site-ul oficial www.kinoderkunst.de.

Despre Noul BMW Seria 7

Noul BMW Seria 7 a debutat în showroom-urile din România la începutul lunii septembrie. O serie extinsă de tehnlogii sub denumirea BMW EfficientDynamics fac ca noul model să obţină rezultate de neegalat în ceea ce priveşte consumul şi performanţele dinamice. Astfel, BMW 730d xDrive devine cea mai eficientă limuzină cu tracţiune integrală din lume, cu emisii de numai 158g CO2 per km. În acelaşi timp, noul model stabileşte cea mai bună valoare din segment cu o acceleraţie 0 -100 km/h de numai 6.0 secunde.

La interior impresionează sistemul de sunet Bang&Olufsen, afişajul de bord integral digitial şi sistemul de comandă BMW iDrive cu grafică semnificativ îmbunătăţită. Astfel, împreună cu sistemul Rear Seat Enterteiment, noul BMW Seria 7 se transformă într-o veritabilă sală de cinematograf, mai ales considerând funcţiile de suport video de pe DVD sau memorie USB.

Limuzina BMW va fi disponibilă începând de la 65.250,00 Euro fără TVA pentru versiunea 730d, echipată cu un motor de şase cilindri diesel şi o putere maximă de 258 CP.

[Sursa: BMW]

Fiti la curent cu cele mai noi stiri din lumea BMW si de pe telefonul mobil, accesand m.bmwblog.ro

BMW Motorrad

Comentarii

©2023 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account