Noi zvonuri legate de BMW Seria 1 sedan FWD, Seria 2 Gran Coupe, Seria 2 Gran Sport Tourer

„Suspectul de serviciu” Scott27 revine cu o noua serie de zvonuri. Pornind de la ideea modelului cu tractiune fata care a debutat saptamana trecuta la Paris, sursa BMW vine cu mai multe detalii legate de un posibil BMW Seria 1 Sedan. Si familia de modele Seria 2 este dezbatuta, fiind anticipate doua idei de design care s-ar putea transforma in modele reale: BMW Seria 2 Gran Coupe si Seria 2 Gran Sport Tourer.

Despre BMW Seria 1 sedan si Seria 2 Gran Coupe au mai circulat zvonuri pana acum, si privind in ansamblu schema de modele BMW putem intelege cum se integreaza acestea in planurile viitoare de expansiune ale BMW Group. BMW Seria 2 Gran Sport Tourer este un model cu realizare pe termen lung, dar probabil ca a fost deja mentionat in sedintele interne de product management.

Inainte de a trece la aceste zvonuri, publicate de Scott 27, va reamintim sfatul de a le trata cu circumspectie:

„Intr-o abordare menita sa aduca un suflu mai radical in segmentul compact, BMW pregateste in acest moment un model de lux mai mic, entry-level pentru segmentul compact. Ideea a luat nastere in urma cererii sporite pentru masini mici de lux si a potentialelor modele concurente de la Audi si Mercedes-Benz. BMW intentioneaza sa lanseze gama Seria 2 in cadrul unui program de expansiune care ar urmari sa imite sesarul mai mare dar si viitoarea familie de modele Seria 4.

BMW Seria 1 Sedan

Abordarea principala BMW ar fi sa dezvolte un Seria 1 sedan pe noua arhitectura modulara FWD impreuna cu un sedan MINI aflat in pregatire – destinat sa sporeasca potentialul masinilor mici, populare pe pietele unde modelele sedan mici inregistreaza o crestere exceptionala, precum China sau SUA.

Un BMW Seria 1 Sedan ar fi alegerea logica pentru a putea fi dezvoltat tehnologic impreuna cu MINI Sedan. Doar ca exista o problema aici, faptul ca clientii BMW isi doresc un sedan mic cu propulsie.

BMW Seria 2 Gran Coupe

BMW merge mai departe in directia modelului Seria 2 Gran Coupe pentru a sustine modelul Seria 4 Gran Coupe, dupa lansarea cu succes a modelului BMW Seria 6 Gran Coupe.

Modelul BMW Seria 2 Gran Coupe mareste acum familia de modele Seria 2 si va deveni optiune viabila pentru clentii carora le plac coupe-urile dar care au nevoie de functionalitate si considera in acelasi timp modelul Seria 3 inaccesibil sau prea mare pentru nevoile lor.

BMW vrea sa creeze agitatie in segmentul compact dominat de modele FWD, iar Gran Coupe este un model care aduce in fata rivalilor moderni valorile clasice si sportive BMW si un simt al traditiei.

Linia Seria 2 se va diferentia ca design de modelele Seria 1 FWD si RWD, in scopul sublinierii caracterului sau mai sportiv.

Urmatorul model Seria 2 reprezinta inovatia BMW la cele mai inalte cote, pentru segmentul experimental compact. Reactia conventionala ar fi un Touring, dar BMW sfideaza conventionalul si aduce un concept inovator si cu design proaspat, dar care combina in acelasi timp functionalitatea, exclusivitatea si senzatia de premium.

BMW Seria 2 Gran Sport Tourer

BMW se gandeste sa creeze o noua linie – “Gran Tourer” care sa reinventeze modelele break pentru clientii care vor mai multa exclusivitate decat utilitate.
Datorita admiratiei actuale a directorului de design BMW Adrian Van Hooydonk pentru Hyundai Veloster , modelul BMW Seria 2 Gran Sport Tourer intentioneaza sa sporeasca nivelul de individualitate si sa ofere clientilor o combinatie de masina coupe si sport. Ideea provide de la clasicul 1600/2002 model Touring: infatisare sportiva, functionalitate rezonabila, si un BMW pur cu propulsie. Modelul Hyundai Veloster denota un limbaj de design asimetric, care a fost aplicat si la BMW si este prezent in mod interesant pe MINI Clubman.

Ideile de design asimetric sunt pe plansa celor de la BMW, modelul Gran Sport Tourer urmand sa duca asimetria la un nou nivel al creativitatii.

Ideea unui model Sports Tourer cu personalitate multipla – un concept „Jekyll and Hyde” este ideea de a avea un coupe sportiv pe latura soferului, completat de o singura usa de deschidere catre compartimentul pasagerilor.

Modelul BMW Seria 2 va reprezenta raspunsul celor de la BMW la modelele Mercedes-Benz CLA si Audi A3 Sedan, si este legat de ideea de a oferi clientilor BMW noi si actuali un sedan sport practic, mai sportiv decat cea mai sportiva optiune existenta in segment.

Ramane o intrebare legata de unBMW M2 Gran Coupe?

Discutia legata de eventuale versiuni M pentru Gran Coupe sau Gran Sports Tourer nu este atat de avansata. Exista potential pentru un sedan M mai mic, dar BMW ar putea lua exemplu de la predecesorul M3 E30 si ar putea oferi doar un Coupe.

Desigur ca multi entuziasti sunt incantati de ideea unui model compact M sedan cu propulsie, astfel ca BMW se va gandi si la aceasta posibilitate.

[Sursa: Germancarforum]

Fiti la curent cu cele mai noi stiri din lumea BMW si de pe telefonul mobil, accesand m.bmwblog.ro

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account