Noul BMW Seria 1 – Preț, echipare și date tehnice

BMW Seria 1 - Preț și date tehnice

Noul BMW Seria 1 este, în momentul de fața, singura compactă disponibilă pe piața care oferă tracțiune spate sau integrală. Principalii săi rivali – Audi A3 și Mercedes-Benz Clasa A – sunt modele construite pe platforme cu tracțiune față. Din acest motiv, pentru mulți dintre noi, BMW Seria 1 rămâne în continuare compacta ideală. Compacta bavareză a s-a înnoit anul acesta cu un design proaspăt, cu un interior redesenat, cu motorizări noi, dar și cu noi variante de echipare. În acest material o să-ți prezentăm care sunt prețurile de listă pentru echiparea „Standard”, care sunt motorizările disponibile, dar și care sunt dotările pe care BMW Seria 1 le oferă în echipările sale.

Noul BMW Seria 1 – Preț, echipare și date tehnice – motrizări pe benzină

De cela mai multe ori, alegerea unei compacte ține în primul rând de dorința de a avea o mașină polivalentă, practică, economică și ușor de utilizat, atât în traficul urban, cât și în deplasările din afara orașului sau în vacanțe. BMW Seria 1 aduce în plus tuturor acestor argumente și plăcerea de a conduce, dar face asta fără să uite că economia de carburant este la fel de important, chiar dacă vorbim despre un model care se încadrează în clasa premium. Cel mai ieftin BMW Seria 1 pe care îl poți achiziționa este 116i și vine echipat cu un motor de 1,5 litri, cu trei cilindri, care dezvoltă 109 CP la 4.500 de rotații pe minut. Pentru cei care aleg un BMW Seria 1 pentru dinamică și sportivitate, aceasta s-ar putea să nu fie cea mai bună alegere, dar poate fi alegerea potrivită pentru cei care-și doresc o compactă premium, la un preț decent. Așadar, noul BMW Seria 1 (5 uși) 116i are un preț de listă, în echiparea „Standard” ce pornește de la 24.749 de euro, cu TVA inclus. În gama BMW Seria 1, în dreptul motorizărilor pe benzină vei mai găsi acest motor de 1,5 litri într-o versiune mai potentă (118i) care dezvoltă 136 CP și care costă 25.978 de euro, cu TVA. Totuși, dacă vrei ca mașina ta să meargă așa cum ar trebui să meargă un BMW, versiunea 120i ar fi alegerea cea mai potrivtă. Ai la dispoziție 170 de cai-putere dintr-un motor de 2,0 litri, poți accelera de la 0 la 100 km/h în 7,2 secunde, iar consumul mediu promis de BMW variază între 5,7 și 6,0 l/100 km. Prețul pentru 120i este 29.636 de euro, cu TVA inclus. Pentru cei care vor mai degrabă un hot-hatch foarte rapid și foarte distractiv, noul BMW Seria 1 M135i oferă cam tot ce ți-ai putea dori de la un hot-hatch. Un motor de 3,0 litri, cu șase cilindri în linie, ce dezvoltă 326 CP și care „face suta” în 5,1 secunde. M135i are însă și un preț pe măsură, iar acesta este 44.516 de euro, cu TVA. Versiunea de top este M135i xDrive, echipat cu tracțiune integrală și cu transmisia automată cu opt rapoarte. Petru acestă versiune, sprintul 0-100 km/h intră într-o nouă ligă: 4,7 secunde. În același timp, și prețul intră într-o altă categorie: 48.856 de euro, cu TVA inclus. Dacă ar fi să alegem noi o motorizare pe benzină pentru noul BMW Seria 1, aceasta ar 120i pentru că pare să obțină cel mai bun compromis între consum, putere, dinamică și utilizare zilnică.

BMW Seria 1: Preț și date tehnice

Noul BMW Seria 1 – Preț, echipare și date tehnice – motrizări pe motorină

Dacă ești în căutarea unui motor diesel, atunci noul BMW Seria 1 poate fi configurat cu o gamă destul de bogată de „puteri”, chiar dacă practic sunt disponibile doar două motorizări: una de 1,5 litri și alta de 2,0 litri. Cel ieftin BMW Seria 1 echipat cu un diesel este 114d. Acesta îți propune un motor cu trei cilindri, de 1,5 litri, care dezvoltă 95 de cai-putere și care poate fi achiziționat pentru 27.032 euro, cu TVA. Următoarea versiune este 116d EfficientDynamics, versiune pe care am condus-o și noi într-un test drive pentru BMW Blog, și care promite să obțină un consum mediu între 3,4 și 3,9 l/100 km. Echipat tot motorul în trei cilindri, puterea sa este de 116 CP, iar sprintul 0-100 km/h durează 10,4 secunde, motiv pentru care nu vei avea cea mai rapidă mașina de pe șosea, dar nici nu te vei putea plânge prea tare de lipsa de vlagă. Prețul pentru 116d EfficientDynamics este de 28.272 euro, cu TVA inclus. Prima versiune diesel echipată cu motorul de 2,0 litri este 118d și dezvoltă 150 de cai-putere, suficienți pentru un sprint 0-100 km/h în 8,3 secunde și care are un preț de 30.318 de euro, cu TVA inclus. Această versiune este disponibilă cu sistemul de tracțiune integrală xDrive, pentru care va trebui să mai scoți din buzunar încă aproximativ 2.000 de euro. Noi am condus și această versiune într-un test video, tot pentru BMW Blog. În final, iată ajunge și la cea mai populară versiune de motorizare. Adică 120d, cu un motor de 2,0 litri, cu 190 de cai-putere și cu un sprint 0-100 km/h în 7,1 secunde. Mașina asta devine rapidă, plăcută și rafinată, iar dacă o echipezi și cu transmisia automată s-ar putea să te bucuri de ea foarte mult, fără să te plictisești sau să simți că vrei ceva cu mai multă putere. Iar la 32.426 de euro, cu TVA inclus, nici nu poți spue că este excesiv de scumpă pentru o compactă. O altă versiune a BMW-ului Seria 1 pe care am condus-o este 120d xDrive, versiune care, echipată și transmisia automată și cu tracțiune integrală, ni s-a părut puțin cam scumpă. Ce-i drept, mașina din test era configurată cu mai toate gadget-urile, pentru că în lista de prețuri, BMW Seria 1 (5 uși) 120d xDrive pornește de la 36.704 de euro, cu TVA inclus. Ultima versiune diesel este 125d, care dezvoltă 224 de cai-putere și are un sprint 0-100 km/h în 6,2 secunde și un preț de listă de 38.936 de euro, cu TVA inclus. Între noi fie vorba, nu prea are nimeni nevoie de motorul ăsta pe un Seria 1.

 

BMW Seria 1 - Preț și date tehnice

Noul BMW Seria 1 – Preț, echipare și date tehnice – versiuni de echipare

Mai nou, BMW oferă mai multe versiune de echipare pentru modelele sale, iar noul BMW Seria 1 nu face excepție de la regulă. Prețurile pe care noi le-am prezentat în acest material sunt pentru versiunea de echipare „Standard”. Următoarea versiune de echipare este „Model Advantage”, iar diferența de preț dintre acestă „Model Advantage” și echiparea „Standard” variază între 1.200 și 1.500 de euro, în funcție de motorizare. Cea de-a treia versiune de echipare este „Model Sport Line”. Dacă optezi pentru echiparea „Sport Line” va trebui să adaugi la prețul de „Standard” între 2.350 și 3.150 de euro, tot în funcție de motorizare. Ultimele două versiuni de echipare sunt „Urban Line” și „M Sport”. Interesant este faptul că versiunile de echipare „Sport Line” și „Urban Line” au prețuri aproape identice, în timp ce „M Sport” devine cea mai scumpă linie de echipare pentru BMW Seria 1. Dacă te interesează toate prețurile, poți descărca lista oficială și completă de pe siteul oficial BMW România.

BMW Seria 1: Preț și date tehnice

Pentru a-ți face însă o idee despre ce dotări conține versiunea de echipare „Standard”, o să enumerăm mai jos câteva dintre echipamnetele oferite în standard de BMW pentru noul Seria 1. Așadar, în standard pentru BMW Seria 1 sunt inccluse, printre altele, climatizarea automată cu o singură zonă, controlul dinamic al tracțiunii, controlul dinamic al stabilității, sistemul ISOFIX, anvelope runflat, sistemul „Driving experice control” cu modul Eco Pro, sistem Start/Stop, senzor de ploaie, lumini de zi, banchetă spate cu spătar rabatabil, buton pentru pornirea și oprirea motorului, precum și Radio Professional, conexiune auxiliară sau sistemul Teleservices.

Noul BMW Seria 1 – Preț, echipare și date tehnice – pachete opționale

Versiunea „Model Advantage” conține pe lângă toate echipamentele versiunii standard câteva elemnete de confort care-ți vor face viața mai frumoasă la volanul mașinii. Printre ele se numără volanul multifuncțional, cotiera față culisantă, sistem de asistență la parcare, faruri de ceață, pilot automat cu funție de frânare și sistem hands-free cu interfață USB. Versiunea de echipare „Model Sport Line” aduce în plus față de echiparea „Model Advantage” volan sport îmbrăcat în piele, scaune sport, jante din aliaj ușor pe 16 inch și sistemul „Driving experience control” cu modul Sport+. Echiparea „Urban Linie” aduce în plus față de echiparea „Advantage” tapițerie din combinație textil/piele, jante din aliaj pe 16 sau 17 inch, iluminare ambientală în două tonuri și țeavă de eșapament în crom mat. În fine, versiunea de echipare „M Sport” conține toate echipamentele din versiunea „Advantage” cărora li se adaugă o culoare specială, tapițerie din Alcantare/textil, scaune sport, suspensie M Sport, pachet aerodinamic M, volan M îmbrăcat în piele, jante din aliaj ușor pe 17 inch cu anvelope mixte, „Driving Exeprience Control” cu modurile Eco Pro și Sport+, dar și o serie de elemente cu logo-urile M.

BMW Seria 1: Preț și date tehnice

Noul BMW Seria 1  – Preț, echipare și date tehnice – dotări opționale

Acum, indiferent de versiunea de echipare pentru care optezi, lista de dotări opționale este destul de lungă, iar unele dintre aceste opțiuni sunt și ele destul de costisitoare, în timp ce altele au prețuri cât se poate de bune. În primul rând, pe lângă versiunile de echipare, BMW propune pentru noul Seria 1 și o serie de pachete opționale care include mai multe opțiuni. De exemplu, pachetul „Driver Assistance” care include cameră video pentru mersul cu spatele, driving assistant și asistent pentru parcarea autonomăcostă 839 de euro, cu TVA inclus. Următorul pachet, „Business Class”, include scaune față reglabile electric, scaune față încălzite, tapițerie din piele Dakota și sistem de sunet HiFi și are un preț de 2.718 euro, cu TVA inclus. Mai departe, dacă vrei să-ți echipezi mașina cu suspensia M adaptivă va trebui să te mai scotocești de 1.158 de euro, direcția sport variabilă costă 368 de euro, iar transmisia automată Steptronic cu opt rapoarte costă 2.210 euro, cu TVA inclus. O altă opțiune interesantă îți aduce faruri adaptive cu LED și costă 1.852 de euro, în timp ce sistemul de naviagație Professional costă 2.200 de euro. De notat este și faptul că toate aceste opțiuni au prețuri diferite în funcție de versiunea de echipare de la care se pornește, dar și în funcție de motorizarea aleasă.

BMW Seria 1: Preț și date tehnice

Noul BMW Seria 1 – Preț, echipare și date tehnice – garanție și revizii

Un punct în plus pentru orice BMW nou este opachetul „Service Inclusive”. Practic, pentru orice mașină nouă cumpărată de la unul dintre dealeii autorizați, primești cini ani în limita a 100.000 de kilometri de revizii gratuite, însemnând schimbarea uleiului și a filtrului de ulei, înlocuirea filtrului de aer, a microfiltrului, a bujiilor și a lichidului de frână, dar și verificarea mașinii în conformitate cu manualul BMW. Mai mult, pentru 1.328 de euro, poți opta pentru pachetul „Service Inclusive Plus” și beneficiezi, pe lângă serviciile de mai sus, și de schimbarea plăcuțelor de frână, a discurilor de frână, a ambreiajului și a lamelelor de ștergător. Pentru 250 de euro, poți opta și pentru garanția extinsă de trei ani sau 200.000 de kilometri. Pentru detalii complete despre lista de prețuri ale modelului BMW Seria 1 poți accesa pagina oficială BMW România, cât și configuratorul special creat pentru BMW Seria 1.

 

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account