Să sperăm că BMW i5 nu o să arate așa

Revista britanică Auto Express a publicat o nouă randare cu ce un posibil design al viitorului BMW i5. Totuși, tindem să credem – sau cel puțin sperăm – că viitorul model electric sau de tip plug-in hybrid nu va arata așa.

În timp ce speculațiile despre viitorul BMW i5, anunțat oficial chiar de către șeful BMW, Harald Kruger, vizează mai degrabă o limuzină care să rivalizeze cu Tesla Model S sau chiar un MPV bazat pe BMW Seria 2 Active Tourer care să ofere mai mult spațiu și mai multă versatilitate de cât BMW i3, se pare că britanicii de la Auto Express sunt de părere că viitorul BMW i5 o să fie mai degrabă un SUV. În condițiile în care Audi e-tron quattro – sau Audi Q6 – a fost deja anunțat ca rival pentru Tesla Model X, BMW ar trebui să aducă un design mult mai bun și mai atractiv pentru a putea concura cu aceste două modele.

bmw i5

Într-un interviu recent, Harald Kruger, șeful BMW, a anunțat oficial că bavarezii lucrează la un nou model care să se alăture gamei BMW i. Deși domnul Kruger nu a comunicat oficial numele viitorului model, avem toate motivele să credem că el se va numi BMW i5. Cele mai multe presupunerii – care sunt și cele mai plauzibile – spun că viitorul BMW i5 va fi un crossover sedan care va împrumuta câteva linii de design atât de la BMW i3, cât și de la BMW i8. „Noul model i va fi mai mare decât i3 și asta e tot ce pot să vă spun.”, declara oficialul BMW. „Vrem să extindem mobilitatea «eco» pentru a realiza mai ușor tranziția spre modele electrice. În zilele noastre, cumpărătorii sunt reticenți când vine vorba despre achiziționarea unui astfel de vehicul, astfel că cererea este în continuare scăzută.”, adăuga domnul Kruger.

Citește și: Audi Q6, un SUV complet electric, rival pentru Tesla Model X

BMW se află însă sub o oarecare presiune venită din partea concurenților direcți, atât în gama SUV-urilor eco, cât și în cazul sedanurilor. Dacă Tesla Model X a revoluționat într-un fel lumea SUV, producătorul american pregătește să lanseze în 2017 și un rival pentru BMW Seria 3, rival care va purta numele Tesla Model 3. Pe de altă parte, BMW are o gamă testul de cuprinzătoare de modele plug-in hybrid. Cel mai bun exemplu este BMW X5 xDrive40e, dar și BMW Seria 2 Active Tourer 225xe și BMW Seria 3 Sedan 330e, în timp ce gama i se bazează în continuare pe electricul i3 și pe plug-in hybridul i8.

Sursă: BMWBLOG.COM via Auto Express

Află care sunt prețurile în România pentru noul BMW Seria 3 plug-in hybrid:

BMW Seria 3 Sedan 330e

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account