Noul Mercedes C Coupe – Imagini și informații oficiale

Noul Mercedes C Coupe

Noul Mercedes C Coupe ne demonstrează că, oricât de subiectivi am fi, uneori frumusețea nu vine din Bavaria. Cu un design extrem de atractiv, cu motorizări noi și performante, cu un interior frumos și cu o imagine de brand din ce în ce mai puternică, noul Mercedes C Coupe îi va pune probleme serioase lui BMW Seria 4 Coupe. Desigur, dacă-ți place sau nu cum arată noul Mercedes C Coupe e doar o chestie personală. Și nouă ne cam place.

„Noul Mercedes C Coupe combină un design incitant cu agilitatea și sportivitatea tipică unui coupe și cu o doză serioasă de «lux modern»”, sună declarația lui Thomas Weber, responsabilul Deparatementului de Cercetare și Dezvoltare din cadrul Daimler AG. Și, de unde privim noi, adică din spatele unor monitoare, noul Mercedes C Coupe pare să facă tot ce și-a propus. Mai ales că în comunicatul de presă despre noul Mercedes C Coupe se fac referiri dese la „plăcerea de a conduce”. Dacă stăm să ne aducem aminte de testul nostru cu Mercedes E Coupe, ne dăm repejor seama că cel mai sportiv model din familia Clasei C are toate șansele să devină un best-seller.

Noul Mercedes C Coupe

Uitându-te la pozele cu noul Mercedes C Coupe e lesne să faci legătura cu S-ul Coupe, iar ăsta nu e deloc un lucru rău.  Fiind mai lung cu 95 de milimetri și mai lat cu 40 de milimetri decât generația precedentă, noul C Coupe are acum și formele și atitudinea și motorizările necesare pentru a fi mult mai apreciat decât până acum. Nici vechiul C Coupe nu este o mașină urâtă, dar noua generație vine cu o nouă abordare. O abordare care pare să se înscrie perfect în linia de modele noi lansate de Mercedes în ultimii ani. Lăsând la o parte designul, noul Mercedes C Coupe promite și o serie de motorizări noi, precum și o serie de tehnologii numai bune pentru cei care caută luxul în „clase” mai mici.

Noul Mercedes C Coupe

Inițial vor fi disponibile patru motorizări pe benzină. Cea mai mică versiune de motorizare – C 180 – va avea sub capotă un motor cu patru cilindri, de 1,6 litri, care dezvoltă 156 CP. Următoarele sunt motorizări de 2,0 litri, în trei versiuni de putere. C 200 dezvoltă 184 CP, C 250 dezvoltă 211 CP, iar C 300 dezvoltă 245 CP. Vor fi disponibile și două motorizări diesel, tot cu patru cilindri, ce vor dezvolta 170 CP sau 204 CP. Aruncând un ochi pe datele de putere ale BMW-ului Seria 4 Coupe (420i – 184 CP și 428i – 245 CP) e foarte ușor să intuiești exact unde țintește Mercedes. Și, dacă luăm în calcul asaltul pornit de Mercedes în urmă cu ceva timp, spre ghinionul bavarezilor, noile modele de la Mercedes nu-și prea ratează țintă. De fapt, dacă luăm în considerarea datele puse la dispoziție de Asociația Europeană a Producătorilor de Automobile, din ianuarie până în iunie, la nivel european, Mercedes-Benz a comercializat 354.471 de modele, în creștere cu 11% față de perioada ianuarie-iunie 2014. În același timp, BMW a comercializat în primele șase luni ale acestui an 373.110 de modele, în creștere cu 7,4% față de perioada similară a anului trecut. Prin urmare, și la nivel european Mercedes se apropie foarte tare de BMW și, dacă lucrurile o să-și mențină trendul sunt șanse mari ca până la sfârșitul anului, BMW să fie devansat și de Mercedes. Și mai releveant pentru noi, în primele șase luni ale anului, Mercedes a vândut în România 1.073 de modele, în timp ce BMW a vândut doar 817 din ianuarie până în iunie.

Noul Mercedes C Coupe

Revenind la noul Mercedes C Coupe și la potențialul foarte mare pe care noi credem că-l are, trebuie să mai specificăm și faptul că noul coupe poate fi echipat, opțional, cu suspensie pneumatică, controlabilă electronic, auto-nivelantă. Dacă adăugăm acestui „pachet” și o greutate mai scăzută datorită folosirii intense a aluminiului, dar și o rigiditate crescută, și un coeficient aerodinamic de 0.26, noul Mercedes C Coupe devine, ușor-ușor, o mașină completă, pregătită să intr într-un segment în care designul și agilitatea sunt extrem de importante. Noul coupe va fi prezentat oficial în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt din această toamnă și va fi disponibil în showroom-uri la începutul anului viitor.

Urmărește și testul nostru video cu BMW Seria 4 Coupe 435i xDrive:

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account