Gerovital
Gerovital
Gerovital

BMW R nineT Scrambler – aventurierul versatil

BMW R nineT Scrambler 1

BMW R nineT Scrambler este derivat din popularul roadster R nine T și aduce farmecul și polivalența modelelor scrambler din anii ‘50-‘70.

BMW Motorrad a lansat în cadrul EICMA de la Milano modelul R nineT Scrambler, care va răspunde cu stil doritorilor de aventură pe două roți indiferent de condițiile de rulare.

Modelele de tip Scrambler se disting prin versatilitate și prin abilitățile lor semi-offroad. La fel, noul membru al gamei BMW Motorrad se remarcă prin anvelope cramponate, evacuare înălţată, o cursă mai lungă a suspensiei și o poziţie relaxată la ghidon care o fac adecvată atât pentru serpentine, cât și pentru trecători montane sau nisipul de pe plajă.

În buna tradiție a mărcii bavareze, motorul lui R nineT Scrambler este de tip boxer. Are 2 cilindri, este răcit cu aer și ulei, iar cilindreea sa de 1.170 și noul soft de management fac posibilă livrarea unor resurse consistente. Dezvoltă  110 CP la 7.750 rpm și un cuplul de 116 Nm la 6.000 rpm. Sistemul de alimentare include o canistră din carbon, în timp ce emisiile sale se înscriu în normele EU4, datorită și unui convertizor catalitic de dimensiuni mari asigură o curăţare şi mai eficientă a gazelor arse.

P90203085_highRes_the-new-bmw-r-ninet-

Motorul încântă și prin personalitatea puternică a timbrului tipic configurației boxer. Aici joacă un rol important și evacuarea. Aceasta încântă auzul, dar respectă totodată noile norme ECE R41-04 referitoare la zgomotul produs. Eșapamentul are un traseu înălțat spre partea din spate, ceea ce reprezintă unul dintre elementele stilistice din ADN-ul stilistic al motocicletelor Scrambler. Evacuarea este formată din două tobe alăturate, amplasate aproape de corpul motocicletei, pentru a accentua silueta zveltă a lui R nineT Scrambler.

De spiritul liber al lui R nineT Scrambler se poate bucura nu doar rider-ul, ci și un pasager, datorită cadrului șeii care poate fi demontat. Asemeni lui R nineT Roadster și conceptul cadrului este un aspect important în ceea ce priveşte posibilităţile variate de customizare ale modelului Scrambler.

Acesta constituie alături de R nineT Roadster o nouă clasă de motociclete pentru marcă, BMW Motorrad Heritage. Iar aura sa nostalgică și clasică sunt subliniate de detalii precum șaua cusută din piele cu aspect vintage, piese din aluminiu forjat, care au suprafață sablată.

BMW R nineT Scrambler 2

Flerul bavarez pentru formatul Scrambler este unul cultivat încă din 1951, cu modelul R 68 prezentat la Salonul Internaţional de Biciclete şi Motociclete IFMA din Frankfurt. Totodată, BMW Motorrad a încorporat în formatul clasic tehnologiile moderne care amplifică abilitățile dinamice. Iar un exemplu perfect în acest sens este și sistemul de frânare, cu conducte îmbrăcate în țesătură metalică. Acesta are ABS în echiparea standard. La roata față sunt discuri de 320 mm și etriere cu 4 pistonașe, iar cea din spate are un disc de 265 mm și etrier flotant cu 2 pistonașe pe spate.

Din echiparea standard fac parte și jantele din aliaj ușor. Opțional se pot alege jante cu spițe, care subliniază aspectul retro, ca și dimensiunea de 19 inci a roții față, mai mare decât cea de 17 inci de pe spate, ceea ce reprezintă o caracteristică a motocicletelor Scrambler.

BMW Motorrad

Comentarii

©2020 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account