Porsche Mission E, indicele Porsche pentru un viitor electric

Porsche Mission E Concept

Porsche Mission E Concept îți dă senzația că hypercarul 918 Spyder a fost, de fapt, o tranziție ușoară către viitorul electric Porsche. Oamenii ăștia sunt cât se poate de serioși.

Mai ții minte hypercarul 918 Spyder, care pune la dispoziția șoferului nu mai puțin de 887 de cai-putere, livrați de un V8 de 4,6 litri și de două motoare electrice? 918 Spyder pare o rachetă sol-sol sculptată în aluminiu, venită din viitor. 918 Spyder pare, totuși, învechit.

… cel puțin în comparație cu noul concept Porsche Mission E, care dă indicii clare că exploatează o abordare full electric în viitor. Încercând să ignorăm întrebarea care ne mistuie acum, că l-am văzut („De ce n-ați făcut până acum Panamera să arate așa?!”), să trecem frumos în revistă lucrurile cu care se laudă acest Panamera electric venit din viitor.

Porsche Mission E Concept

Porsche Mission E Concept este animat de două motoare electrice care dezvoltă, împreună, 600 de cai-putere, suficient să-l propulseze de la 0 la 100 km/h în 3,5 secunde și până la 200 km/h în mai puțin de 12 secunde. Totodată, poate parcurge Nürburgringul în mai puțin de 8 minute. Și are tracțiune integrală și punte spate viratoare. Ce vrei mai mult de atât?

Probabil că vrei să nu stai ore întregi să aștepți să se încarce. S-au gândit inginerii și la asta. Porsche Mission E Concept își poate încărca bateriile de la nimic la 80% în circa 15 minute, mulțumită sistemului de încărcare Porsche Turbo Charging. 80% din baterie înseamnă, în cazul lui Porsche Mission E Concept, o autonomie de 400 de kilometri, distanța maximă pe care o poate parcurge cu un plin fiind de 500 de kilometri. Și evident că se poate încărca și prin inducție, ca să nu te mai încurci în cabluri.

Porsche Mission E Concept

Interiorul lui Porsche Mission E Concept ne reamintește de un alt avantaj al mașinilor electrice – nu au tunel median, deci câștigă spațiu important în habitaclu. Este un concept electric futurist, așa că butoanele clasice trebuie să dispară, fiind înlocuite de ecrane OLED și de un sistem de urmărire a retinei, care îi spune mașinii la ce instrument din bord te uiți, ca să îl scoată în evidență. Aah, da, Porsche Mission E Concept are și un display holografic care se întinde până în dreptul pasagerului din față și afișează aplicații, controale pentru sistemul de climatizare, navigație sau chestii media din telefonul tău.

Porsche Mission E Concept

Porsche Mission E este doar un concept, iar oficialii din Stuttgart nu au făcut nicio declarație în privința unei producții în serie, însă așteaptă-te să vezi, ușor-ușor, bucăți din această mașină fiind preluate pe modelele de serie.

BMW Motorrad

Comentarii

©2022 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account