Gerovital
Gerovital
Gerovital

ZVON: BMW va lansa 9 modele 100% electrice până în 2025

BMW Group a anunțat în repetate rânduri că intenţionează ca până în 2023 să aibă 25 de modele electrificate în portofoliu, jumătate dintre ele fiind versiuni full electrice. De asemenea, a confirmat că următoarele generații ale modelelor X1, Seria 5 și Seria 7 vor avea versiuni cu propulsie pur electrică.

Urmând strategia denumită „Power of Choice”, BMW dezvoltă arhitecturi tehnice menite să găzduiască propulsii diverse. Astfel, BMW Group eficientizează costurile de producție și răspunde rapid cererilor din piața automobilistică. Deja vedem acest exemplu în cazul lui BMW X3, care are motorizări pe benzină și diesel, versiune plug-in hybrid, precum și derivare 100% electrică, sub forma lui iX3. Același spectru de motorizări este anunțat și pentru viitoarele modele X1, Seria 5 și Seria 7.

Publicația britanică Autocar completează aceste informații oficiale cu zvonuri din surse proprii, care indică faptul că până în 2025 gama electrică BMW Group va include 2 modele MINI și 9 modele BMW.

Se presupune că MINI va lansa două SUV-uri electrice dezvoltate pe aceleași arhitecturi tehnice utilizate de BMW iX1 și BMW iX3.

Despre portofoliul BMW știm deja oficial că din această toamnă va include pe lângă i3 și SUV-ul electric iX3, a cărui producție va demara în China spre finalul lunii septembrie. Apoi, în 2021, gama va fi completată de gran coupe-ul electric i4 și de versiunea de serie a SUV-ului iNEXT. Autocar precizează că numele de serie va iX5, însă alte surse, precum cele ale site-ului BMWBlog.com, spun că iNEXT se va numi pur și simplu iX. Deci rămâne de confirmat oficial care dintre cele două variante este cea corectă.

Autocar spune și că sursele sale sugerează intenția BMW de a crea un SUV electric și mai mare decât iNEXT, pe baza lui X7. Conform surselor Autocar, iX7 nu este încă aprobat, dar propuneri de design au fost deja dezvoltate. Un potențial iX7 de serie este preconizat pentru 2025.

În 2022, respectiv 2023, este așteptată lansarea noilor generații BMW Seria 7 și BMW Seria 5. Acestea vor avea și propulsii pur electrice, distinse prin denumirile i7 și i5. Ele vor concura modele precum Mercedes-Benz EQS și EQE, care își vor face debutul în curând.

Dar, gama de sedanuri electrice va putea fi completată și de versiunea full electrică a Seriei 3. BMW încă nu a confirmat acest plan. Însă prototipuri ale presupusului 3 electric au fost surprinse deja în multiple rânduri desfășurând teste pe șosele publice. Autocar mai adaugă că surse interne nu exclud posibilitatea unui BMW Seria 3 Touring cu propulsie electrică.

Va rămâne de văzut ce nume va primi 3-ul electric, având în vedere că BMW a confirmat continuarea producției lui i3 până în 2024. De exemplu, BMWBlog.com spune că denumirea va include și cifre care diferențiază variantele de putere ale propulsiei electrice. Astfel, Seria 3 electrică nu se va numi simplu i3, ci i330 sau i340.

Nu în cele din urmă, hatchback-ului Seria 1 ar urma să primească la rândul său o propulsie electrică. Astfel, BMW ar avea un concurent pentru modele precum VW ID.3.

Pe lângă modelele preconizate de Autocar, ne putem imagina că nu ar fi de exclus și un iX2, de exemplu. De ce? Fiindcă pozele spion arată că Mercedes-Benz pregătește versiuni electrice atât pentru GLB, cât și pentru GLA.

BMW Motorrad

Comentarii

©2020 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account