Premiile cititorilor revistei Auto Motor und Sport: BMW si MINI sarbatoresc victorii, Audi iese pe primul loc pe ansamblu

Noul BMW Seria 5 si marca MINI sarbatoresc doua victorii importante in sondajul realizat de revista germana Auto Motor Und Sport in randul cititorilor. Clasamentul lor „Cele mai bune masini ale anului 2011” este realizat pe diverse categorii, de la masini mici premium la imaginea marcii, masini verzi sau tehnologii avansate

Noul BMW Seria 5 F10 a obtinut primul loc in clasa medie superioara, cu 41,3% din voturi, castigand in fata rivalilor Mercedes-Benz Clasa E si Audi A6 / A7. Este incurajatoare si performanta deosebita obtinuta de BMW Seria 1, care la sfarsitul ciclului sau de viata a obtinut locul doi la clasa compacta. In mod interesant, MINI Hatchback R56 a fost plasat intr-o categorie separata fata de Audi A1, astfel ca ambele masini au castigat primul loc in segmentul masinilor mici premium.

Intr-unul din cele mai importante segmente pentru constructorii premium, clasa medie, Seria 3 E9x s-a situat dupa Audi A4 si Mercedes-Benz C-Class.

La varful segmentului de lux, BMW Seria 7 a pierdut titlul in fata lui Mercedes-Benz Clasa S. Nici la sectiunile off-road, masini sport sau decapotabile, BMW si MINI nu au primit anul acesta niciun premiu.

Castigatorul absolut al premiilor AMS de anul aceste poate fi considerat Audi. Constructorul din Ingolstadt a obtinut primul loc la mai multe sectiuni cu modelele A1, A4 / A5, Q5 si R8 Spyder, reprezentand cele mai multe premii in randul constructorilor europeni. In plus Audi a mai obtinut si alte patru clasari in primele trei pozitii.

La capitolul masini „environment-friendly” BMW a fost mentionat de 34% dintre cititori, dupa Toyota (38%) si Volkswagen (35%). La una din cele mai importante categorii, „Tehnologii avansate”, BMW a fost votat de 62% din cititori, dar s-a situat pe locul 2, la diferenta mica fata de Audi.

Premiul pentru categoria design a fost castigat tot de Audi, cu 56%, urmat de BMW cu 49%. Intrebati care sunt marcile auto la moda, cititorii au votat Audi – 89%, apoi BMW – 85%. VW urmeaza cu 78%, Mercedes 76% si Porsche 71%.

Clasamentele complete pot fi consultate pe site-ul Auto Motor Und Sport, disponibil din pacate doar in germana.

Fiti la curent cu cele mai noi stiri din lumea BMW si de pe telefonul mobil, accesand m.bmwblog.ro

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account