Producţia BMW Group a atins noi maxime record în 2015

BMW Seria 7 M760i

Odată cu apropierea rapidă a finalului de an, se pare că reţeaua de producţie a BMW Group va reuşi noi maxime record pentru anul fiscal 2015. Datorită cererii mari din partea clienţilor şi lansării a numeroase modele noi, precum noul BMW Seria 7, reţeaua internaţională de uzine a demonstrat o excelentă utilizare a capacităţilor de producţie. Oliver Zipse, membru al Consiliului de Administraţie al BMW AG şi responsabil pentru producţie, este mulţumit cu performanţele obţinute: „Automobilul cu numărul două milioane, produs de BMW Group, a părăsit linia de asamblare încă din noiembrie. Iar 2015 reprezintă cel de-al cincilea an consecutiv când uzinele noastre din Germania produc peste un milion de automobile într-un an”.

În centrul sistemului de producţie al BMW Group se află procese de fabricaţie robuste şi extrem de flexibile. Ca pas viitor al îmbunătăţirii suplimentare a acestor puncte forte, compania intenţionează să transforme fiecare uzină în locaţie de producţie pentru arhitectură cu tracţiune faţă sau cu tracţiune spate. Oliver Zipse: „Această decizie are darul de a duce productivitatea reţelei noastre de producţie la un nivel complet nou. Prin axarea pe o singură arhitectură, uzinele îşi pot extinde eficienţa, în timp ce-şi reduc complexitatea. Ne propunem să implementăm acest proces ca urmare a modelelor noi pe care le vom introduce în următorii trei ani.”

BMW-X1_2016_800x600_wallpaper_02

Digitalizarea consolidează inovaţia

Bazându-se pe o mare capacitate de inovare, uzinele germane ale BMW Group îşi asumă rolul de lider în cadrul reţelei, impunând tendinţele pentru partenerii lor la nivel global. Numeroasele exemple din reţeaua de producţie demonstrează cât de inovator este sistemul de producţie al BMW Group. Acestea includ digitalizarea, module de proces şi construcţia inteligentă cu combinaţii de materiale ca principale caracteristici ale viabilităţii viitoare a reţelei. În special digitalizarea, care a intrat în dezbaterea publică sub termenul de „Internet Industrial”, deţine o cotă importantă în creşterea capacităţii de adaptare a facilităţilor de producţie şi în facilitarea unor îmbunătăţiri considerabile ale eficienţei şi calităţii. Tehnologiile susţinute de IT pot realiza secvenţe complexe de producţie într-o manieră mai eficientă prin utilizarea unor sisteme robot flexibile, a uneltelor inteligente pentru susţinerea angajaţilor, a simulărilor, a înregistrării şi analizării datelor automate, etc.

BMW folosește ochelarii inteligenți Google Glass

Pentru a asigura capacitatea uzinelor din Germania de a îndeplini, pe termen lung, cerinţele viitoare, BMW Group urmează să investească, pe parcursul anilor următori, peste un miliard de euro în locaţiile existente. Până la jumătatea anului 2017, uzina din München va fi echipată cu o linie inovatoare de vopsire care îndeplineşte cele mai înalte standarde în ceea ce priveşte atât profitabilitatea, cât şi utilizarea eficientă a resurselor. Noua facilitate face parte dintr-un program vast de investiţii – peste o jumătate de miliard de euro este suma ce va fi investită până în 2018 -, obiectivul fiind pregătirea uzinei pentru provocările viitoare. Pachetul de investiţii cuprinde şi extinderea departamentelor „caroserii-în-alb”, asamblare şi logistică. De-a lungul ultimilor trei ani, BMW Group a investit – doar în cea mai mare locaţie de producţie din Germania, la Dingolfing – peste o jumătate de miliard de euro în noi tehnologii eficiente de producţie pentru noul BMW Seria 7. Cu noile tehnologii precum CFRP şi electrificarea producţiei, uzina este pregătită pentru viitor. De asemenea, anul acesta şi anul viitor se realizează investiţii de câteva sute de milioane de euro pentru pregătirea uzinei în vederea viitoarelor modele de automobile şi tehnologii.

P90200076_lowRes_machining-operations

La uzina din Landshut, BMW Group a făcut, în 2015, o investiţie de câteva sute de milioane de euro pentru a facilita producţia de componente pentru modele BMW şi pentru a dezvolta suplimentar structurile. Până la finalul anului 2016, construcţia noului centrul BMW Group pentru construcţii ultrauşoare va fi finisată cu o investiţie de 20 de milioane de euro. În plus, compania investeşte un total de 100 de milioane de euro în uzina de motociclete din Berlin, unde structurile existente ale fabricii sunt extinse şi se ridică noi structuri viabile. O sumă de 50 de milioane de euro este destinată doar pentru noul centru logistic, care urmează să devină operaţional spre sfârşitul anului 2017.

Internaţionalizare continuă a reţelei de producţie

O altă prioritate este investiţia în crearea de noi capacităţi de producţie globală şi în extinderea celor existente, un angajament pentru continuarea performanţelor de succes ale BMW Group. O reţea de producţie flexibilă şi conectată la nivel global reprezintă premisa unei creşteri continue şi cheia pentru crearea echilibrată de valoare.

Până în 2019, BMW Group va investi un total de 2,2 miliarde de dolari în regiunea NAFTA. În prezent, o facilitate de ultimă oră pentru „caroserii-în-alb” se construieşte la uzina BMW Group din Spartanburg (statul Washington, SUA); noua construcţie este parte a unui program de investiţii cu o valoare de un miliard de dolari, care a fost anunţat iniţial în 2014. Anul acesta, volumul anual al locaţiei de producţie va atinge un nou nivel record de peste 400.000 de unităţi, ceea ce face ca uzina din Spartanburg să fie cea mai mare, din punct de vedere al volumului producţiei, din reţeaua BMW Group. Aproximativ fiecare al cincilea BMW este produs la Spartanburg. Un alt miliard de dolari a fost investit la noua uzină din Mexic. Ceremonia de inaugurare este planificată pentru vara anului 2016, iar începerea producţiei pentru 2019.

bmw-i3-repair-process-0-750x500

200 de milioane de dolari s-au investit în joint-venture-ul SGL Automotive Carbon Fibers din Moses Lake (statul Washington, SUA), care operează o uzină de fibră de carbon. În viitor, prin uzinele din SUA, Mexic şi Brazilia, BMW Group va avea la dispoziţie capacităţi substanţiale de producţie în America de Nord şi de Sud. În ianuarie 2016, joint-venture-ul BMW Brilliance Automotive Ltd. (BBA) va inaugura noua sa uzină de motoare din China. Noua fabrică, care include şi o turnătorie, va realiza trenuri de rulare pentru automobilele BMW produse la uzinele BBA din Dadong şi Tiexi, din imediata sa vecinătate. În consecinţă, capacitatea uzinei de motoare va fi determinată pe baza volumului de producţie al celor două uzine auto.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account