Randari noi: BMW Seria 1 2012 hatchback

BMW va incepe in 2012 sa improspateze gama Seria 1, iar primul model care va primi un set complet de modificari este versiunea hatchback. Pregatit sa fie dezvaluit la Salonul auto de la Frankfurt in 2012, viitoarea generatie BMW Seria 1 hatchback este construit pe platforma F20 si va avea un ampatament si un ecartament mai mari decat modelul actual.

Va fi disponibil in versiunile cu 3 si 5 usi, ambele folosind noua platforma modulara. ‘Coloana vertebrala’ a acestor modele a fost construita special in acest scop, pentru ca fiecare model sa se poata constitui intr- o variatie a structurii de baza, prin simpla deplasare a punctelor de sprijin catre zonele adecvate fiecarui vehicul. Impreuna cu o mai buna utilizare a pieselor de schimb ce vor fi comune mai multor modele, aceasta noua abordare va permite BMW sa reduca si mai mult costurile de productie.

Versiunile cu trei si cinci usi vor fi disponibile numai in Europa.

Primele prototipuri de teste au fost vazute deja in preajma orasului Munchen, iar azi va prezentam o noua randare, realizata de AutoBild. Exteriorul dinamic ne reaminteste de Seria 5 GT, dar suntem de parere ca limbajul final de design va diferi in mod semnificativ. Ne asteptam ca masina sa aibe o infatisare mai agresiva, care sa se potriveasca caroseriei Seria 1.

La interior masina va mosteni cateva elemente de la Seria 5, dar si o parte din structura de design a viitoarei Seria 6.

Pentru a echipa modelele Seria 1 vor fi utilizate motoare turbo noi cu trei si patru cilindri, de la propulsoare de 1,3 litri si 136 CP la agregate turbo de 1,3 litri ce dezvolta 177 CP. Varianta de propulsor pe benzina, denumit N30, va avea capacitati cilindrice de 1,2 si 1,5 litri si puteri in intervalul 70-184 CP.

La varful gamei, modelul 135i va fi echipat cu motorul N55 Twin-Scroll. In segmentul diesel, un motor nou in trei cilindri, N37, cu capacitate de 1,5 litri va livra intre 110 si 125 CP.

Dupa cum am mai spus, zvonurile care circula indica Salonul auto de la Frankfurt din 2011 ca prilej de lansare pentru viitorul concept BMW Seria 1 hatchback.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account