Rolls-Royce pregătește primul său model 100% electric

Toate drumurile duc la priză… și pentru Rolls-Royce! În doar câteva zile au apărut câteva informații care indică faptul că Rolls-Royce se apropie de momentul lansării primului său model de serie cu propulsie pur electrică.

Cel mai clar mesaj l-a oferit chiar CEO-ul Rolls-Royce, Torsten Müller-Ötvös. Acesta a declarat în cadrul unui interviu telefonic acordat pentru site-ul Automotive News că un Rolls-Royce electric va fi lansat în deceniul care urmează. Mai mult, Torsten Müller-Ötvös a precizat că acest tip de propulsie se potrivește perfect cu standardele Rolls-Royce: „Este silențioasă și are cuplu crescut, iar acestea sunt motivele pentru care să se facă direct trecerea de la combustie la electricare.” De asemenea, Torsten Müller-Ötvös a menționat că vede un viitor pentru motorul V12 probabil până la finalul următorului deceniu.

CLICK AICI pentru a accesa pe site-ul Automotive News, toate informațiile aflat de la reprezentanții Rolls-Royce despre electrificare. (Site-ul necesită înregistrare.)

Trebuie menționat că Rolls-Royce a dus motorul V12 la un nivel de rafinament absolut impresionant. Mai exact, în cadrul primelor teste cu noua generație Rolls-Royce Ghost unii jurnaliști au comparat cu un motor electric funcționarea sa silențioasă și livrarea cursivă a cuplului de la turații joase. Imensul propulsor V12 de 6,75 litri livrează 571 CP la 5.000 rpm dar și un cuplu maxim de 850 Nm, care este disponibil în totalitate încă de la doar 1.600 rpm! Împreună cu izolarea fonică excepțională a lui Ghost, care are peste 100 kg de material pentru antifonare, se justifică de ce poți avea impresia că rulezi într-un automobil electric.

Apropierea lansării primului Rolls-Royce electric este indicată și de faptul că BMW a depus formalitățile pentru înregistrarea numelui Silent Shadow (Umbra Silențioasă). Puteți accesa forumul i4talk.com pentru a vedea link-ul direct către documentul de înregistrare depus la Oficiul German de Patente și Mărci.

Numele Shadow a mai fost folosit de Rolls-Royce și s-ar potrivi pe un model sau o tehnologie care au legătura cu o propulsie electrică.

(În imagine este conceptul Rolls-Royce 102EX cu propulsie electrică, din 2011.)

Nu în cele din urmă, publicația Car Magazine precizează că sursele sale indică lansarea unei versiuni electrice a lui Rolls-Royce Phantom, în 2022. În același an este așteptat debutul viitoarei generații BMW Seria 7, despre care constructorul german a anunțat deja în repetate rânduri că va fi oferită și cu propulsie pur electrică. În plus, Car Magazine nu exclude ca modelul Rolls-Royce electric să împartă propulsia și cu următoarea generație M5, despre care se zvonește că va avea propulsie 100% electrică, cu 1.000 de cai putere.

Așadar, încă suntem în stadiul de zvonuri în ceea ce privește specificațiile tehnice, dar declarația oferită de CEO-ul Rolls-Royce ne dezvăluie că la Goodwood se pregătește o propulsie electrică menită să respecte standardele de rafinament ale mărcii britanice. Tehnologia a evoluat mult în acest sens, iar dezvoltarea va fi accelerată în acest sens.

Nu ar fi prima oară când Rolls-Royce cochetează cu ideea propulsiei electrice. A experimentat această rețetă și în 2011, când a dezvălui conceptul 102EX. Dar atunci încă nu era suficient de matură tehnologia propulsiei electrice. Prototipul avea două motoare electrice montate la puntea spate, care dezvoltau împreună 290 kW (394 CP) și 800 Nm. Însă autonomie era de 200 km, demarajul 0-96 km/h dura aproape 8 secunde, iar viteza maximă era limitată la 160 km/h. Aceste cifre ne arată cât de mult au avansat propulsiile electrice în ultimii 10 ani.

BMW Motorrad

Comentarii

©2022 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account