BMW a înregistrat numele X8 M!

Conform formularului publicat pe site-ul Oficiului German de Brevete și Mărci, DPMA.de, BMW a făcut demersurile pentru înregistrarea dreptului asupra denumirii X8 M. Aceasta ar fi dovada concretă că BMW își asigură opțiunea de a construi o versiune de performanță a potențialului X8, despre care au apărut zvonuri în repetate rânduri.

Informațiile obținute de Bimmerpost.com preconizează că modelul BMW X8 cu nume de cod G09 ar putea fi disponibil din iulie 2022. Prezentarea modelului ar putea avea loc cel mai devreme în ultima parte a lui 2021, după cum menționează X7forum.com. De asemenea, BMWBlog.com descrie X8 drept un model cu estetică de sine stătătoare, care nu va imita modelele X6 ori X7. Cu alte cuvinte, nu ar avea același profil de Sports Activity Coupe al lui X6, dar nici profilul de SUV clasic.

(Ilustrație cu BMW Concept X7 iPerformance, conceptul care a prefigurat modelul de serie BMW X7)

X8 ar urma să fie un model cu un tratament mai exclusivist, care pune accent pe lux, ceea ce îl va face să rivalizeze cu Seria 7 pentru titlul de cel mai scump BMW.

În ceea ce privește motorizările se vehiculează că BMW X8 va avea ca versiune de bază propulsia M45e, ceea ce ar putea să însemne o variantă mai puternică a propulsiei plug-in hybrid pe care o regăsim în prezent la BMW X5 xDrive45e și BMW 745e. În cazul modelelor actuale sistemul plug-in hybrid livrează 394 CP și 600 Nm.

Cât despre BMW X8 M, este plauzibil de bănuit că va prelua V8-ul utilizat de BMW M8, BMW M5, BMW X5 M și BMW X6 M. Un zvon interesant despre acest model vine din partea BMWBlog.com, care spune că sunt posibile două scenarii. Fie V8-ul va trece printr-o evoluție care va avea ca efect creșterea puterii peste cei 625 CP produși în cazul lui BMW X6 M Competition, de exemplu. Fie V8-ul va fi integrat într-un sistem hibrid capabil să ofere spre 700 CP.

Dacă motorizările rămân încă sub semnul întrebării, demersurile de înregistrare publicate de site-ul Oficiului German de Brevete și Mărci, DPMA.de, sunt cel mai clar indiciu că BMW X8 este un proiect pe care constructorul bavarez îl are în vizor.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account