Rolls Royce Wraith Palm Edition 999 – Alchimia petrolului

Nebunii ăia care caută şi acum piatra filozofală nu au auzit că s-a descoperit petrolul?

Nu este primul Rolls Royce Wraith placat cu aur pe care l-am văzut, probabil nici ultimul, dar este primul Roll Royce Wraith placat cu aur de Mansory. Mansory sunt tunerii ăia care-şi permit spaţii la saloanele auto internaţionale mai mari şi mai bine dotate decât cele ale unor producători auto mondiali. Maşinile preferate de ei sunt cele care depăşesc bugetul unui om bogat obişnuit şi ţintesc direct către copii răsfăţaţi ai oamenilor din top 100 – un prinţişor, un moştenitor de imperiu financiar, o fufă de 25 de ani al cărei tânăr soţ de 99 de ani a dat ortul popii…Nu-s cei mai dichisiţi tuneri din lumea asta, dar nici nu poţi să-i acuzi că profită de nişte oameni care vor neapărat să arunce cu banii pe geam, direct în contul lor.

Roll Royce Mansory 2 999

Moda nouă în materie de maşini tunate nu mai vine din Japonia, din Europa sau din America, ci direct din Emiratele Arabe Unite, acolo unde poliţia este nevoită să conducă maşini de 1.000 de CP pentru a putea trage pe dreapta oameni în maşini de 2.000 CP care trag cu puşti aurite pe geam. Câteodată. Aurul este elementul principal al acestui tip de tuning, nu neoanele colorate sub praguri, butoaiele de NOS sau başii în portbagaj. Aurul negru se transformă în aur de 24 de karate şi dacă avem din belşug haideţi să-l punem pe cămile, pe puşti sau pe maşini. Altfel cum vrei să-i creşti valoarea? Au placat cu aur clanţele, pragurile, jantele de 22 de inch, prizele de aer, dar şi capota, acoperişul şi portbagajul. La interior Mansory au înlocuit logo-urile originale cu unele din aur masiv de 24 de karate şi au aplicat acelaşi tratament cu foiţă de aur pentru unele comenzi, butoane sau inserţii.

Roll Royce Mansory3 999

Sub capotă Roll Royce Wraith are un motor V12 de 6,6 litri cu 630 CP şi 800 Nm care propulsează coupe-ul gigant de la 0 la 100 km-h în 4,6 secunde, dar Mansory şi-au folosit mâinile de aur pentru a aduce un plus de patimă pentru putere şi control. 730 CP şi 1.000 Nm are acest Rolls Royce Wraith Palm Edition 999 şi atinge o viteză maximă de 300 km/h. Faptul că este un Rolls Royce alb poleit cu aur îl face mai opulent doar în lumile unde în trafic te întâlneşti cu un Logan, cu un BMW Seria 3, un Passat sau un Dodge, dar nu acolo unde la semafor toată lumea poartă thawb alb şi ochelari de soare negri la volanul unor maşini de lux, toate albe. Depinde cum privim aurul. Dacă este un metal preţios din care se confecţionează podoabe pe care unii decid să le poarte la mână, la gât sau în gură, de unde ştim noi că maşinile nu-s ca nişte bijuterii pentru ei?  Iată cum arăta el la standul Salonului Auto de la Frankfurt, în varianta europenizată.

 

Sursa – Worldcarfans

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account