Uzina BMW din Leipzig se extinde pentru a satisface cererea de modele BMW i

BMW Group va investi peste 300 de milioane de euro în uzina sa din Leipzig. Lucrările vaste de construcţie pentru extinderea şi actualizarea atelierelor de caroserii şi vopsitorie, precum şi a halelor de asamblare şi logistică au început deja, punând bazele pentru creştere continuă şi producţie a modelelor viitoare la Leipzig.

Obiectivul principal al lucrărilor la uzină este creşterea producţiei anuale cu aproximativ 100.000 de unităţi, de la nivelul actual, de 250.000 de unităţi, la aproximativ 350.000 de unităţi pe an în 2020. Producţia modelelor BMW i va creşte mai repede, în toamna acestui an, de la 130 la 200 de unităţi pe zi pentru a îndeplini creşterea binevenită a cererii.

„Avem încredere în aptitudinile şi productivitatea angajaţilor de la uzina din Leipzig”, a declarat Oliver Zipse, membru al Consiliului de Administraţie al BMW AG şi responsabil pentru producţie. „Aşa că este logic că, prin măsurile pe care le introducem, ar trebui să facem uzina mai flexibilă şi, mai presus de orice, mai eficientă pentru a rămâne competitivă în viitor.”

Acest pas important pentru companie, precum şi pentru Leipzig/regiunea Halle şi landul Saxonia a fost onorat de prezenţa lui Andreas Scheuer (ministrul transporturilor şi al infrastructurii digitale); Michael Kretschmer (premierul Landului Saxonia); Torsten Bonew (primarul Municipalităţii din Leipzig); Oliver Zipse (membru al Consiliului de Administraţie al BMW AG şi responsabil pentru producţie); Hans-Peter Kemser (directorul uzinei) şi Jens Köhler (preşedintele sindicatului).

Andreas Scheuer, ministrul transporturilor şi al infrastructurii digitale: „Germania este ţara mobilităţii. Industria auto este principalul nostru sector – iar acest lucru nu se va schimba. A creat locuri de muncă pentru sute de mii de oameni şi va continua să o facă şi în viitor. Acum avem şansa de a aduce noi tehnologii de propulsie germane pe piaţă şi de a face mobilitatea electrică o realitate pentru oameni şi să îi convingem prin performanţe.”

Premierul Michael Kretschmer: „Această extindere a uzinei este un semn clar care va consolida Saxonia şi mai mult ca bază industrială şi va securiza locuri de muncă bune pentru regiunea Leipzig. Sunt încântat că BMW rămâne credincios oraşului Leipzig şi continuă să facă investiţii majore aici.”

„Ceea ce este cel mai important pentru mine, ca director al uzinei, este dovada clară a încrederii pe care uzina noastre o are în angajaţi şi în regiune”, a declarat Hans-Peter Kemser. Uzina BMW Group din Leipzig a lansat prima producţie de serie în martie 2005, cu 2.000 de angajaţi. Alte 3.300 de locuri de muncă au fost create de atunci, ducând totalul forţei de muncă la peste 5.300 de persoane în prezent. De la prima lansare a producţiei de serie, în martie 2005, peste 2,3 milioane de automobile au ieşit de pe liniile de producţie de la Leipzig, iar investiţiile au totalizat aproximativ 3 miliarde de euro.

Preşedintele sindicatului, Jens Köhler, a accentuat: „Astăzi este o zi extrem de importantă pentru angajaţii noştri. Aceste investiţii le vor asigura locurile de muncă la Leipzig şi va asigura faptul că uzina noastră este pregătită pentru viitor”.

Flexibilitatea câştigă importanţă majoră în producţia de automobile

BMW Group pregăteşte în prezent toate fabricile pentru a integra automobilele electrice în structurile lor existente, astfel încât să poată produce simultan automobile cu motoare termice, hibride şi complet electrice.

Uzina BMW Group din Leipzig nu face excepţie. Aici, activitatea de pionierat a reinventat şi a revoluţionat deja producţia de automobile electrice şi plug-in hybrid, ceea ce a dus la lansarea producţiei BMW i3 în 2013, urmată de cea a BMW i8 în 2014 şi cea a BMW i8 Roadster în martie 2018. Totodată, producţia clasică a uzinei a fost extinsă în mod constant. Anii de competenţă ai uzinei din Leipzig în domeniul producţiei de automobile electrice sunt utilizaţi acum în cadrul sistemului global de producţie al BMW Group.

„Preluăm cunoştinţele valoroase de la uzina din Leipzig la facilităţi din întreaga reţea de producţie. Producţia actuală a modelelor BMW i3 şi BMW i8, în structuri independente, va continua fără să fie afectată. Pe termen lung, uzina din Leipzig se va dezvolta treptat, valorificând oportunităţile de digitalizare şi devenind mai flexibilă, pentru a permite ca automobilele cu orice tip de motor să fie produse împreună pe o singură linie de asamblare”, a explicat directorul uzinei, Hans-Peter Kemser.

Conversii în curs de desfăşurare în întreaga uzină

Creşterea producţiei anuale cu 100.000 de unităţi până în 2020 va fi posibilă prin extinderi şi conversii vaste ale tuturor tehnologiilor de bază. Vor fi introduse cele mai noi tehnologii, procesele şi structurile vor fi revizuite şi rafinate, iar facilităţile existente extinse.

Vopsitoria – mai mare, mai eficientă

Principalul obiectiv al dezvoltării la uzina din Leipzig este atelierul de vopsitorie. Acesta va fi extins cu 300 de metri spre nord şi spre sud, iar clădirile noi vor acoperi o suprafaţă de 11.950 m2. Caracteristicile principale vor fi cea de-a doua linie complet automată de vopsire superioară în extensia de sud şi un nou sistem de pretratare şi o baie catodică în cea de nord. Împreună, acestea vor creşte capacitatea vopsitoriei cu mai mult de 40%.

Introducerea tehnologiei IPP (proces integrat de vopsire, fără adaos) de ultimă oră va reduce consumul de energie pe unitate cu 15%, consumul de apă cu aproximativ 30% şi producţia de apă uzată cu aproximativ 45%. Pe termen mediu, aceste tehnologii vor fi integrate şi în linia de vopsire existentă şi asigură o dezvoltare durabilă în producţie.

Atelierul de caroserii – noi roboţi industriali şi multe altele

Structurile şi sistemele de procesare din vopsitorie vor suferi şi modificări, aproape 500 de roboţi industriali de ultimă generaţie urmând a fi montaţi în următorii câţiva ani. Se vor face ajustări suplimentare la sistemele de transport, punând bazele pentru producţia modelelor viitoare. În plus, uzina din Leipzig va câştiga importanţă ca furnizor intern de uşi şi capote în cadrul reţelei de producţie a BMW Group.

Asamblare – asistare inteligentă a maşinii prin digitalizare

De asemenea, asamblarea va fi modernizată, un sistem complet nou de montare a acoperişului panoramic fiind adăugat deja în luna martie a acestui an. Piesa de 40 de tone a echipamentului de înaltă tehnologie este mai rapidă, mai flexibilă şi se poate potrivi mult mai multor variante decât predecesorul său.

În plus, sunt în desfăşurare pregătirile pentru utilizarea în mod direct a sistemelor de colaborare om-robot. Acestea nu necesită bariere de protecţie şi, prin urmare, permit roboţilor să sprijine angajaţii chiar mai îndeaproape în timpul lucrului. Un astfel de sistem este deja în funcţiune, contribuind la montarea parbrizelor la BMW i3.

Ansamblul urmează să fie extins cu o suprafaţă de 3.500 m2, ce va fi adăugată la amprenta sa existentă pentru a crea spaţiu pentru staţiile de lucru suplimentare necesare pentru modelele viitoare.

Logistică – flux perfect de bunuri; proiecte-pilot pentru transport fără emisii

Logistica perfectă reprezintă coloana vertebrală a producţiei auto. Cu câteva mii de componente necesare pentru ca mobilitatea personală pe patru roţi să devină realitate, investiţia de 300 de milioane de euro la Leipzig se va concentra şi pe ajustări şi optimizări ale sistemelor de fluxuri materiale.

Activităţile se vor centra pe concentrarea fluxului de valori – pe fluxuri scurte, eficiente, bine gândite şi, prin urmare, fără pierderi şi fluxuri de lucru în întreaga uzină.

Ca şi în alte părţi, tehnologiile digitale devin din ce în ce mai prezente în logistica de zi cu zi. Unele soluţii sunt încă în curs de testare, cum ar fi sistemele logistice pentru alimentarea containerelor autonome sau utilizarea camioanelor industriale alimentate cu hidrogen, care este în curs de testare în cadrul unui alt proiect-pilot cu parteneri. Vehiculele pe bază de hidrogen vor permite o logistică fără emisii în perimetrul uzinei şi vor avea propriile facilităţi de alimentare cu combustibil în halele de producţie.

Uzina BMW Group din Leipzig

Uzina BMW Group din Leipzig este una dintre cele mai moderne şi sustenabile uzine auto din lume. Producţia de serie a început în martie 2005. În prezent, peste 860 de automobile convenţionale părăsesc linia de asamblare în fiecare zi: momentan, acestea sunt versiunea cu cinci uşi de la BMW Seria 1, BMW Seria 2 Coupé şi Cabriolet, BMW Seria 2 M Coupé şi BMW Seria 2 Active Tourer. În plus, uzina produce şi peste 130 de modele BMW i (BMW i3, i3s, i8 Coupé, i8 Roadster) în fiecare zi – automobile de ultimă generaţie, cu trenuri de rulare alternative şi caroserii ultrauşoare inovatoare. Până în prezent, investiţia totală la Leipzig a totalizat aproximativ trei miliarde de euro. Acum, uzina are o forţă de muncă permanentă de peste 5.300 de angajaţi.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account