Aplicaţia My BMW: noi caracteristici din martie 2021 construite pe o arhitectură scalabilă

BMW continuă dezvoltarea şi lansarea aplicaţiei My BMW. Această interfaţă-cheie între smartphone şi automobil a debutat în iulie 2020. După ce a fost lansată deja în 30 de pieţe europene, China şi Coreea de Sud, aceasta va fi disponibilă acum şi cu funcţionalităţi extinse în Japonia, Australia şi alte 10 ţări. Aplicaţia My BMW va fi lansată şi în SUA şi Canada de la mijlocul lunii aprilie, făcând-o disponibilă pe cinci continente. Suportul pentru extinderea rapidă a conţinutului aplicaţiei My BMW şi lansarea sa rapidă stă într-o arhitectură software inovatoare, scalabilă şi universală. Acest lucru a fost dezvoltat în întregime de către BMW utilizând Flutter, un kit de dezvoltare UI open-source de la Google pentru limbajul de programare Dart. Echipa de dezvoltare Flutter/Dart a BMW Group este una dintre cele mai mari din lume după Google, reunind în total 300 de angajaţi.

Aplicaţia My BMW: noi facilităţi din martie 2021
Aplicaţia My BMW rulează atât pe sistemul de operare iOS, cât şi pe cel Android şi poate fi descărcată gratuit din Apple App Store sau Google Play Store şi este disponibilă pentru România deja din toamna anului trecut. Aplicaţia acţionează ca o nouă interfaţă universală cu automobilul, oferind informaţii despre starea maşinii în orice moment. În funcţie de echipamentul montat, acesta permite şi operarea la distanţă a funcţiilor, precum localizarea automobilului, blocarea şi deblocarea uşilor şi monitorizarea vecinătăţii imediate a maşinii (Remote 3D View).

De asemenea, funcţiile includ posibilitatea de a trimite adrese de destinaţie de pe un smartphone către sistemul de navigaţie al automobilului. Serviciile de la Amazon Alexa pot fi integrate şi prin intermediul aplicaţiei My BMW, în timp ce gama de funcţii pentru automobile electrificate a fost extinsă şi ea, incluzând afişarea chiar mai clară a autonomiei electrice.

Aplicaţia My BMW face şi mai uşoară conectarea clienţilor la orice model BMW actual cu BMW ID personal. De exemplu, informaţiile de utilizator şi setările stocate în BMW ID pot fi importate acum în automobil extrem de convenabil prin scanarea unui cod QR afişat pe ecranul central. Nu în ultimul rând, aplicaţia My BMW permite clientului şi să îşi contacteze direct partenerul de service BMW şi să le ofere o imagine de ansamblu mai detaliată asupra cerinţelor de service ale maşinii.

Cele mai importante funcţii noi ale aplicaţiei My BMW din martie 2021:

  • Pe lângă integrarea Amazon Alexa în modele cu sistemul de operare BMW 7.0, serviciul vocal este disponibil acum şi pentru automobilele cu sistem de operare BMW 5.0 şi 6.0. Disponibilitatea Amazon Alexa este restricţionată la o serie de pieţe, România nu este inclusă între ele.
  • Climate Timer permite precondiţionarea automobilelor cu sisteme de propulsie electrificate – prin încălzirea interiorului în timpul iernii şi răcirea acestuia în timpul verii, de exemplu. Această funcţie de îmbunătăţire a confortului a fost extinsă şi la modelele diesel şi pe benzină, ceea ce înseamnă că pot fi programate şi sistemele lor de încălzire şi ventilaţie auxiliare. Această aplicaţie este restricţionată, în funcţie de echipamentele automobilului.
  • Charging Plan oferă proprietarilor de modele BMW electrificate o imagine de ansamblu clară, pe scurt, a tuturor informaţiilor despre procesul de încărcare curent (starea de încărcare, ora de pornire şi durata, autonomia curentă, precondiţionarea, intervalul de timp pentru încărcare şi alte setări relevante ale maşinii). În viitor, clienţii vor putea beneficia în plus de notificări push care îi vor informa cu privire la starea actuală de încărcare.
  • Funcţia de filtrare pentru căutarea staţiei de încărcare facilitează găsirea facilităţilor de încărcare adecvate în timpul unei călătorii prin adăugarea sau eliminarea rapidă a diferiţilor parametri de căutare (furnizor, compatibilitate, viteză de încărcare etc.). Harta conţine şi principalele reţele de staţii de încărcare din România, iar efortul constant este actaulizare a acestor informaţii.
  • Cu un meniu reproiectat, care este şi mai intuitiv de utilizat şi cu îmbunătăţiri suplimentare la calcularea traseului, BMW Maps oferă acum o uşurinţă mai mare de utilizare şi performanţe îmbunătăţite.

Aplicaţia My BMW: o dezvoltare internă care utilizează în mod consecvent tehnologiile şi componentele de vârf de la marii jucători de tehnologie
Aplicaţia My BMW este o nouă dezvoltare care va înlocui pe deplin aplicaţia BMW Connected din iulie 2021 şi va oferi o bază tehnologică pregătită pentru viitor. Arhitectura sa universală scalabilă va susţine cerinţele viitoare, permiţând implementarea cu uşurinţă a noilor funcţii şi a cerinţelor clienţilor. Acest lucru va pregăti în plus calea pentru progrese constante, cu actualizări multiple în fiecare an, permiţând extinderea continuă a funcţionalităţii. Abordarea modulară a aplicaţiei are şi alte avantaje; de exemplu, platforma aplicaţiei poate fi utilizată cu uşurinţă pentru alte mărci ale BMW Group, făcând-o compatibilă şi cu un spectru larg de variante de limbă şi infrastructură, dar şi de generaţii de automobile şi reţele la bord.

„Noua platformă a aplicaţiei este construită pe trei piloni: uşurinţă în utilizare, siguranţă şi fiabilitate”, explică Dr. Nicolai Krämer, vicepreşedinte Offboard Platform BMW Group. „Oferă un set de funcţii proiectat în mod constant care acoperă toate mărcile pe baza feedback-ului şi a comportamentului de utilizare al clienţilor noştri. Aplicarea direcţionată a standardelor din industrie şi integrarea acestora în comunitatea software globală ne permit să ne concentrăm pe problemele tehnice de bază care aduc o îmbunătăţire utilă a produselor şi serviciilor noastre.”

Platforma software pentru aplicaţia My BMW este cunoscută în cadrul BMW Group sub numele Mobile 2.0 App Core. Dezvoltat 100% intern, acesta îmbrăţişează cele mai noi tehnologii şi oferă un pachet tehnologic larg, adică un ecosistem de date cu o varietate de componente de la marii jucători de tehnologie. Datorită cadrului său Flutter – un kit de dezvoltare UI open-source creat de Google – şi designului multiplatformă scris în limbaj Dart, aplicaţia My BMW suportă sistemele de operare iOS şi Android utilizând o singură bază de cod. În acelaşi timp, MS Azure de la Microsoft a fost utilizat pentru a integra un mediu de dezvoltare cu o integrare continuă completă (CI) şi o secvenţă lineară de livrare/implementare continuă (CD) pentru a automatiza procesul de dezvoltare continuă a aplicaţiei. Backendul aplicaţiei pentru modelul arhitectural frontend pentru o uşurinţă superioară de utilizare se bazează pe platforme ca un serviciu (PaaS) care provin tot de la Microsoft. Termenul „backend pentru frontend” înseamnă, de exemplu, că funcţionalitatea aplicaţiei poate fi extinsă sau sursele de erori potenţiale eliminate fără ca utilizatorul să fie nevoit să descarce o nouă versiune a aplicaţiei după efectuarea modificărilor. De asemenea, cloudificarea joacă un rol esenţial, deoarece aplicaţia oferă practic toate funcţiile, acestea pot fi afişate dinamic controlate de cloud, în funcţie de echipamentul automobilului şi de caracteristicile pieţei. Între timp, multe dintre componentele backend ale aplicaţiei My BMW rulează pe infrastructura cloud Amazon Web Services (AWS).

„Echipa de dezvoltare software Flutter a BMW Group este una dintre cele mai mari din lume după cea proprie Google”, spune Dr. Krämer. „Pe lângă faptul că lucrează la proiecte interne, specialiştii noştri oferă şi componente software externe ca membri ai comunităţii Flutter.”

BMW Motorrad

Comentarii

©2023 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account