VIDEO: BMW 507 este noua vedetă motorizată în emisiunea auto a lui Jerry Seinfeld

Cel mai nou episod ale emisiunii Comedians in Cars Getting Coffee realizată de Jerry Seinfeld are drept protagoniști doi maeștrii ai preciziei germane: iconicul BMW 507 și actorul Christoph Waltz, pe care îl știm din roluri jucate în filme celebre precum Inglourious Basterds sau Django Unchained, care i-au adus câte un Oscar.

Jerry Seinfeld ne-a prezentat până acum un număr impresionant de mașini cu adevărat de colecție, toate având o poveste și o istorie specială. Acum a venit rândul sublimului BMW 507 să fie protagonist în emisiunea Comedians in Cars Getting Coffee. Este un exemplar din 1957, cu hardtop detașabil și caroserie modelată manual din aluminiu, ceea ce înseamnă că nu există două exemplare identice, după cum subliniază Seinfeld: „Hardtop-ul acestei mașini nu s-ar potrivi pe nici un alt BMW 507.”
Mașina care a cucerit vedete precum Elvis Presley, are un motor V8 din aluminiu, cu cilindree de 3,2 litri și circa 150 CP. Viteza de top este de 136 mph (km/h). Cutia de viteze manuală are 4 trepte, iar sistemul de frânare de pe puntea față are discuri.

În ciuda admirației pe care a strârnit-o frumusețea sa, 507 este notoriu și pentru că a reprezentat un proiect care a creat probleme financiare de proporții pentru BMW. Seinfeld explică în stilul caracteristic cum s-a născut această mașină specială din istoria BMW: „Este ceva ce se întâmplă uneori în lumea auto, când un companie își scapă un pic controlul, se exaltează prea mult dorind să facă ceva mai bun decât au făcut până atunci. Și ajung să investească prea mult în proiect, prea multă calitate, prea multă atenție pentru detalii. Iar deodată realizează că nu au cum să facă profit cu mașina asta. Au construit circa 252 de exemplare până când le-a revenit mintea la cap, admițând: Ne pierdem izmenele cu mașina asta. Opriți! Opriți producția! Și asta este minunat despre povestea ei. Uite o mașină care nu ar trebui să existe și totuși iat-o aici! Mașina a fost proiectată de un designer industrial german, Albrecht von Goertz. Pare deschis la compromisuri într-o cameră plină de contabili (n.r.: spune sarcastic Jerry Seinfeld ca un comentariu la poza cu Goertz arătând mohorât într-o poză).”

Cât despre alegerea invitatului pentru plimbarea cu această mașină, Seinfeld spune: „Germanii sunt foarte interesanți. Uneori fac lucrurile foarte serios și uneori sunt capabili să facă lucruri precum această mașină foarte ușoară și delicată. Această combinație de talente poate fi foarte puternică atât în automobilism, cât și în profesia de actor. Din acest motiv este mașina perfectă pentru oaspetele meu special înzestrat, artistic și foarte precis, domnul Christoph Waltz.”

CLICK AICI pentru episodul Comedians in Cars Getting Coffee în care este prezentat BMW 507.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account