VIDEO: Rolls-Royce creează replici în miniatură ale SUV-ului Cullinan

A spune că aceste versiuni în miniatură ale lui Rolls-Royce Cullinan sunt niște “machete”, sună aproape ca o insultă. Pentru că munca minuțioasă pe care manufacturierii o depun pentru crearea lor este mai degrabă din liga maeștrilor bijutieri.

Fiecare dintre aceste miniaturi de Rolls-Royce Cullinan la scară 1:8 este lucrată manual, conform specificațiilor clientului. Și fiecare este compusă din peste 1.000 de componente. Procesul de manufactură durează până la 450 de ore. Adică peste jumătate din timpul necesar pentru construirea unui automobil Cullinan la uzina Rolls-Royce din Goodwood, West Sussex.

Miniaturile Cullinan se bucură de aceleași proceduri elaborate de stilizare și personalizare, care sunt folosite în construirea modelelor exclusiviste Rolls-Royce. Replica SUV-ului este pictată și lustruită manual. Iar pentru culoarea vopselei, clienții pot alege una dintre cele 40.000 de nuanțe „standard” oferite de Rolls-Royce, sau pot opta pentru o nuanță unică asortată cu vopseaua automobilului personal.

Rolls-Royce nu s-a rezumat la detaliile estetice impecabile. Blocurile optice exterioare sunt funcționale și sunt acționate cu o telecomandă specială. Sub capotă se află o replică fidelă a propulsorului V12 de 6,75 litri cu două turbocompresoare. Portierele se deschid, pentru a dezvălui pragurile ilumate și un habitaclu manufacturat din materiale regăsite la SUV-ul Cullinan. Se pot vedea cusăturile și broderiile scaunelor și tetierelor, precum și inserțiile din lemn.

„Lucrurile mici fac perfecțiunea, dar perfecțiunea nu este un lucru mic.” – spunea cândva Sir Henry Royce. Iar acest principiu este respectat pe deplin și de miniaturile SUV-ului Cullinan.

Constructorul nu menționează prețul acestor mini-SUV-uri. Dar, un lucru este cert: la fel ca și automobilele Rolls-Royce, aceste replici în miniatură sunt create precum niște obiecte de artă personalizate după cele mai fanteziste dorințe ale clienților.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account