VIDEO: Sistemul BMW Urban Cruise Control poate decelera automat mașina la semafoare

Din toamna lui 2020, modelele BMW dotate cu sistemul Driving Assistant Professional vor avea și funcția Urban Cruise Control, care este capabilă să decelereze până la oprire mașina, când detectează un semafor care luminează roșu.

Practic este vorba despre extinderea abilităților sistemului Active Cruise Control cu funcție Stop & Go. Acest sistem era până acum capabil să adapteze automat viteza de rulare și în funcție de semnele de circulație. De exemplu, mașina încetinea conform limitei de viteză indicată de semnele de circulație. Acum, mulțumită funcției Urban Cruise Control, modelele BMW vor folosi camera stereo pentru a detecta și semafoarele și a adapta viteza în funcție de culoarea iluminată de acestea.

BMW explică: „În cazul semnalelor de semafor care sunt în mod clar referitoare la banda pe care circuli, acestea sunt detectate în mod automat de către sistemul de control al vitezei și distanței. Dacă semaforul indică roșu, sistemul decelerează vehiculul până la oprire. Lumina verde a semaforului semnalizează continuarea călătoriei. Într-o intersecție mai complicată unde, de exemplu, diferite culori ale semaforului se referă la diferite benzi de rulare, este afișat în instrumentarul din bord simbolul unui semafor. Apoi șoferul poate confirma semnalul luminos afișat de simbolul din bord, pentru a folosi în continuare controlul automat al vitezei și distanței, sau poate controla viteza el însuși. Pentru confort suplimentar în traficul din oraș, există o funcție de reamintire. În timp ce se stă la semafor, este afișată în instrumentarul de bord faza (culoarea luminată) actuală a semaforului. La începutul fazei în care semaforul luminează verde, șoferul primește și un semnal sonor pentru a relua condusul.”

Din motivele menționate mai sus BMW subliniază că funcția Urban Cruise Control este de recunoaștere a semafoarelor, deoarece rolul său de decelerare până la oprirea mașinii depinde de condițiile de trafic explicate. Cu alte cuvinte, vă spunem și noi că acesta este un nou pas spre condusul automatizat, însă nu trebuie să vă încredeți în abilitatea mașinii de a opri singură la orice semafor. Până la urmă, responsabilitatea revine șoferului pentru a opri mașina la semafor.

Însă, chiar și așa, funcția Urban Cruise Control este apreciabilă fiindcă în orice scenariu ajută șoferul să fie atent la indicațiile semaforului.

BMW a anunțat că funcția Urban Cruise Control va echipa începând din această toamnă modelele Seria 3, Seria 5, Seria 6 Gran Turismo, Seria 8, SUV-urile X5, X6 și X7, precum și modelele de performanță M5, M8, X5 M, X6 M. Cu excepția Seriei 8, funcția Urban Cruise Control va putea fi instalată opțional și modelelor menționate mai sus, care au fost produse începând cu iulie 2020 și sunt echipate cu sistemul Driving Assistant Professional. Această instalare ulterioară este posibilă prin actualizarea online a software-ului.

Funcția Urban Cruise Control ajunge acum în producția de serie după ce, în 2019, BMW a prefigurat-o prezentându-ne o demonstrație video a abilităților sale. Vedeți mai jos clipul video de exemplificare, alături de alte funcții ale sistemului ACC Stop & Go:

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account