BMW folosește trei camioane electrice pentru operaţiunile de logistică

BMW Group începe utilizarea a trei camioane electrice pentru operaţiunile de logistică ale principalei uzine din grup. Totul a început cu un prim camion electric de 40 de în 2015. Prin utilizarea acestor camioane electrice, compania reduce emisiile CO2 cu aproximativ 82 de tone pe an. utilizate pe drumurile publice din zona metropolitană München.

Camioanele sunt o dezvoltare specială a parteneriatului BMW Group cu ARS Altmann AG şi SCHERM Group şi răspund problemei speciale a fabricii BMW Group din München, aflată acum în centru oraşului. Transportul realizat cu camioane electrice de mare tonaj asigură deplasări cu emisii zero şi zgomot minim în zona urbană, ceea ce reduce impactul pe care fabrica îl are asupra mediului. În plus, utilizarea camionului electric în zonele urbane, la viteze mici şi pe distanţe scurte, s-a dovedit deja pentru BMW Group o soluţie logistică viabilă.

Cu primul său camion electric, furnizorul de servicii de logistică ARS Altmann AG transportă automobilele noi pe un traseu de 15 kilometri prin München: pe drumul său din Garching, localitate din nordul Münchenului, către BMW Welt, camionul este încărcat cu maşinile ce urmează a fi livrate clienţilor; la întoarcere, transportă automobilele finisate de la uzina BMW la Garching, pentru a fi ulterior transferate către reţeaua de vânzări din Europa.

La o viteză maximă de 40 km/h, camionul electric acoperă, de opt ori pe zi, traseul dintre centrul de logistică SCHERM şi uzina BMW Group din München, asigurând o reducere anuală a emisiilor cu circa 48 de tone CO2 în comparaţie cu un camion convenţional. Odată cu cel de-al doilea camion, firma de logistică livrează acum componente de automobile din centrul său de aprovizionare din Karlsfeld, aflat la 12 kilometri de oraş, către uzina din München. La o viteză maximă de 64 de km/h, noul camion electric are o autonomie de aproximativ 160 de kilometri.

Datorită combinaţiei de energie verde şi propulsii alternative, camioanele electrice de 40 de tone sunt fără emisii, silenţioase şi nu generează aproape nici o poluare cu particule. Comparativ cu camioanele cu motorizare diesel, cele trei camioane electrice economisesc anual 82 de tone CO2. Acest lucru este echivalent cu distanţa pe care un BMW Seria 3 320d ar parcurge-o atunci când merge de aproape 20 de ori în jurul lumii, în jur de 800.000 de kilometri. În funcţie de utilizare, bateriile camionului au nevoie de trei până la patru ore pentru a se încărca. Când sunt încărcate complet, fiecare camion electric are o autonomie de până la 160 de kilometri.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account