(VIDEO) Test BMW M550i xDrive – Turbulentul

BMW M550i xDrive este fratele mai cuminte și mai responsabil al rebelului M5. 

Poate că nu este cel mai potrivit moment să-ți cumperi un V8 pe benzină, nu-i așa? Sau poate că este! Trăim vremuri turbulente și încercăm să nu golim rafturile din supermarketuri și benzina de la pompe, dar pentru cei mai relaxați ăsta e moment de speculă. Cu ulei, cu făină sau cu mașini, de ce nu? BMW M550i xDrive este un dinozaur pe cale de dispariție și cine vrea să țină unul în garaj vreo 10 ani, până când electrificarea ne cucerește de tot, s-ar putea pricopsi cu o mașină destul de rară și destul de valoroasă.

Cine mai cumpără V8-uri în vremurile astea?

La 120.000 de Euro este destul de valoroasă și acum, dar probabil că s-ar deprecia cu 30% după doar o săptămână. Și e normal să se întâmple așa cu o mașină care consumă mult într-o perioadă când benzina este foarte scumpă. Dar, prețul combustibilului crește de când s-a inventat motorul termic, iar motoarele au devenit din ce în ce mai puternice, semn că economia și goana după putere sunt în strânsă relație. Un BMW M5 E39 din anul 2000 consumă mai mult decât un BMW M550i de astăzi și dacă ne uităm la prețul unui bine întreținut, observăm că nu mai e chiar atât de ieftin. De fapt, în unele cazuri, costă cât un M5 nou.

Afacere sau investiție proastă?

Așadar, ne putem întreba – este asta o perioadă bună pentru a pune mâna pe niște mașini care au potențialul de a le crește valoarea în următorii 10-20 de ani sau mai bine investim banii în buncăre? Noi am mers cu acest BMW M550i xDrive și nu am găsit nepărat ceva în neregulă cu el în afară de prețul care se apropie prea mult de cel al unui BMW M5 veritabil. Dar dacă un M5 este mult prea mult pentru aproape orice șofer normal, atunci versiunea mai anesteziată propusă de BMW poate fi o alegere destul de rațională. Și dacă ne luăm după sunet, nici partea emoțională nu este chiar absentă. Mai jos aveți testul nostru video.

BMW Motorrad

Comentarii

©2023 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account