Aceasta este prima imagine oficială cu BMW Concept XM!

Constructorul bavarez a prezentat astăzi pe conturile sale de social media prima poză a BMW Concept XM. Cunoscut și sub numele de BMW X8, acest proiect va completa gama de modele SUV/crossover și se va distinge prin desigul extrovertit și propulsiile plug-in hybrid de mare putere.

BMW a anunțat în prealabil că va dezvălui un concept hibrid-electric de putere mare în data de 29 noiembrie. Iar cortina începe deja să se dea la o parte, cu această primă imagine în care vedem câteva detalii interesante și forma generală de SUV.

BMW XM va avea dimensiuni încadrate între BMW X5 și X7 și un design de SUV/coupe distinct. Plafonul său plonjat spre spate nu va fi arcuit ca în cazul lui BMW X6 sau BMW X4, ci gândiți-vă mai degrabă la profilul unui Range Rover Sport.

În prima poză cu BMW Concept XM vedem că blocurile optice frontale sunt semnături luminoase subțiri în stilul celor ale SUV-ului BMW iX. Însă pozele spion și clipurile video cu prototipul antrenându-se pe circuitul Nurburgring confirmă că designul farurilor de serie va fi controversat. Mai exact, farurile vor fi despărțite în două segmente. Unul la nivelul capotei format din aceste semnături luminoase angulare, iar al doilea format din grupuri de proiectoare dreptunghiulare, care încadrează grila frontală. Conceptul XM nu include și proiectoarele secundare, în schimb are proiectoare led la extremitățile plafonului.

Canalul de YouTube CarSpyMedia a prezentat un clip video cu prototipul BMW XM în timpul testelor pe circuitul Nurburgring. Iar pe site-ul motor.es puteți vedea cele mai recente poze spion cu BMW XM.

Desigur, decupajul amplu am grilelor frontale nu putea lipsi, având în vedere stilul noilor modele BMW, dar și nevoia de răcire a sistemului de propulsie. Zvonurile spun că BMW XM va fi cel mai puternic model de serie la momentul debutului, având o propulsie plug-in hybrid cu V8 și motor electric. Se vehiculează puteri de până la 750 CP pentru BMW XM. Această propulsie de top ar putea fi preluată și de viitorul BMW M5. Și se pare că pentru BMW XM vor exista și versiuni animate de un tandem format din propulsor cu 6 cilindri și motor electric. În cazul acestora se așteaptă puteri de 650 CP, sau și mai puțin pentru o variantă de bază.

Se pare că BMW XM va fi un model al diviziei BMW M, zvonurile vehiculate de bmwblog.com și bimmerpost.com spunând că va fi echipat și cu diferențial la puntea spate, scaune sport, multe elemente din fibră de carbon.
Poza oficială cu BMW XM publicată în social media este însoțită și de tag-ul către Art Basel Miami, un eveniment care găzduieşte unele dintre cele mai importante expoziţii mondiale pentru lucrări de artă modernă şi contemporană. Acesta este un indiciu pentru găzduirea premierei lui BMW XM la Art Basel.
Varianta de serie a lui BMW XM va sosi în 2022, iar producția va avea loc cel mai probabil la uzina din Spartanburg, SUA.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account