Viitoarea generatie BMW Seria 7 2015 va avea o greutate mult mai redusa

Citand surse necunoscute, cei de la Autocar relateaza ca viitoarea generatie BMW Seria 7 2015 va mai scapa de kilogramele din caroserie, fata de modelele actuale F01/F02. Publicatia britanica il citeaza in acest sens si pe seful diviziei de dezvoltare Herbert Diess, care spune ca noul Seria 7 va fi masina cea mai avansata din punct de vedere tehnic, din intreaga istorie BMW.

In trecut am mai relatat despre faptul ca structura modelului Seria 7 G11 va fi realizata probabil dintr-un amestec de materiale, componentele din fibra de carbon urmand a se alatura celor din aluminiu si inox, care sunt utilizate la modelele actuale. Probabil ca plafonul, capota si portbagajul vor fi realizate din plastic ranforsat cu fibra de carbon (CFRP). In acest sens, publicatia britanica confirma asteptarile noastre.

Mai mult, sursele declara ca economiile facute la capitolul greutate vor fi semnificative pentru modelul de baza 740i, care va avea astfel sub 1900 kg greutate, putand ajunge pana la chiar 1670 kg, cat modelul Seria 5 actual. Daca acest lucru chiar se va realiza, noul Seria 7 va fi fara indoiala unul din cele mai dinamice limuzine de lux din segment; parerea noastra e ca cifrele vehiculate sunt putin optimiste.

Planul de a încorpora fibra de carbon in elementele mai grele ale caroseriei a rezultat in urma cercetarii in cadrul proiectului sub-brandului BMW i , ale caror modele se bazeaza pe utilizarea masiva a materialelor ultrausoare.

Judecand dupa pozele spion recente, viitorul BMW Seria 7 isi va pastra dimensiunile, de circa 5010mm lungime, 1815mm latime si 1425mm inaltime.

Sub capota, noul Seria 7 va beneficia de o serie de motorizari, variind de la motoare cu sase cilindri pe benzina sau diesel, pana la motorul V8 de 4,4 litri imbunatatit, care dezvolta acum 450 CP. Sau motorul V12 de 6.0 litri pe benzina. Se spune ca BMW ar putea lua in calcul si un model 760 xDrive M Performance, care ar fi propulsat de un motor V8 de 4,4 litri twin-turbo, modificat.

Fara sa existe confirmare pentru acest aspect, pe noul BMW Seria 7 ar putea fi instalata noua transmisie automata de la ZF, cu 9 rapoarte.

BMW Seria 7 2015 va fi prezentat anul viitor, si va debuta cel mai probabil la Salonul auto de la paris 2014.

Fiti la curent cu cele mai noi stiri din lumea BMW si de pe telefonul mobil, accesand m.bmwblog.ro

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account