Zvonuri: BMW ar putea lansa pe piata un model BMW M5 xDrive

Intr-un interviu acordat Autocar UK, Albert Biermann, Directorul departamentului de R&D al BMW M, a declarat ca BMW se gandeste la un M5 cu tractiune integrala pentru a satisface nevoile clientilor din zona geografica a SUA denumita „centura de zapada”, unde se vand foarte bine toate modelele cu tractiune integrala produse de Mercedes si Audi: “Vor exista cateva surprize cu tractiune integrala pe masinile M, pe viitor,” a declarat Biermann.

Primele modele BMW M echipate cu xDrive au fost lansate pe piata in urma cu aproape doi ani, odata cu lansarea gemenilor X5 M si X6 M.

Tot la capitolul stiri despre M5, aceeasi publicatie relateaza ca noul M5 produce in jur de 552 bhp si 690 Nm cuplu maxim, cifre care nu au fost inca confirmate oficial de catre BMW.

Motorul V8 turbo are la baza acelasi agregat S63, utilizat la X5 M si X6 M, dar modificat la partea de inductie si evacuare pentru o acceleratie mai buna. Se spune ca masina accelereaza de la 0 la 100 km/h in doar 4.5 secunde, egaland astfel performanta principalului sau rival, Mercedes-Benz E63 AMG.

Autocar face speculatii legate de posibilitatea ca acelasi motor sa fie utilizat si la noile M6 Coupe si Cabrio care se lanseaza anul urmator. Modelul Gran Coupe cu patru usi va primi si el motorul puternic V8.

Atunci cand se va lansa pe piata britanica, noul BMW M5 va costa probabil in jur de 75.000 GBP.

[Sursa: Autocar ]

Fiti la curent cu cele mai noi stiri din lumea BMW si de pe telefonul mobil, accesand m.bmwblog.ro

BMW Motorrad

Comentarii

©2023 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account