Zvonuri: BMW pregateste un BMW Seria 1/Seria 2 sedan

Jurnalistul Greg Kable de la Autocar, unul din jurnalistii cu cele mai bune conexiuni in lumea BMW, a publicat un articol despre un viitor model BMW Seria 1/Seria 2 sedan. Potrivit publicatiei britanice, sedanul entry-level este prezentat ca succesorul spiritual al modelului simbol BMW Seria 3 E30 sedan.

Noul sedan cu patru usi va fi plasat fie in familia de modele Seria 1 fie in Seria 2, in functie de denumirea finala a celor doua linii de modele si va concura cu Audi A3, Mercedes-Benz CLA si chiar cu VW Jetta. Modelul va veni in sprijinul planului ambitios al BMW de a vinde 2 milioane de masini pe an pana in 2020 si va fi vandut pe pietele din America de Nord si China. Modelele BMW Seria 3 raman de baza pentru BMW in America de Nord.

Unul din factorii care au stat la baza ideii acestui model este reprezentat de dimensiunile in crestere ale modelului Seria 3 sedan. De la lansarea sa in 1975, modelul a crescut cu 269mm in lungime, 210mm in latime si cu 49mm in inaltime, ‚deplasandu-l’ astfel intr-un segment de piata pozitionat mai sus. Noul sedan va beneficia de platforma cu propulsie care are elemente in comun cu Seria 3 F30.

Gama de motorizari pentru noul BMW Seria 1/Seria 2 sedan va cuprinde agregate cu patru si sase cilindri, dar este luat in calcul si un model in intregime electric. Tractiunea integrala va fi disponibila optional. Modelele Seria 1/Seria 2 cu patru usi vor fi construite initial la uzina BMW din Leipzig.

Daca proiectul va fi pus in aplicare, vom vedea un BMW Seria 2 sedan in 2015.

Luna trecuta, sursa BMW Scott27 a declarat ca planurile BMW includ si pregatirea unui model Seria 2 Gran Coupe.

Fiti la curent cu cele mai noi stiri din lumea BMW si de pe telefonul mobil, accesand m.bmwblog.ro

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account